|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Zelený povlak na půdě a z něho vyrůstající malé houbičky, 7.7.2012 Nemyslím si, že zelený povlak a houbičky spolu nějak úzce souvisí. Zelená barva je známka chlorofylu, tedy fotosyntézy (řasy, mech), houbičkám se v nich může dařit, ale součástí povlaku nejspíš nejsou. Slušela by fotka.
Já bych to... celý příspěvek > | | Modrý žravý brouk na mátě, 7.7.2012 Brouci vesměs umějí létat, takže vysypání u potoka bude účinné, pokud potok poteče o pár desítek km dále. Jinak souhlasím s tím, že rostliny pěstované na čaj bych nestříkal - bez ohledu na délku ochranné lhůty. Brouky stačí oklepat, co s nimi, to si... celý příspěvek > | |
| | Rez hrušňová, 7.7.2012 Vlastní zkušenosti s bojem proti rzi nemám, vycházel jsem z elektronické publikace J. Roda, kterou jsem si koupil osobně od něj před pár lety na Floře v Olomouci. Současně u vedlejšího stolu komentoval jednotlivé vystavené hrušňové větvičky s... celý příspěvek > | | Rez hrušňová, 7.7.2012 Letos u más není napadení rzí (bez postřiku) nijak velké. Proto mě zarazilo těch pár napadených plůdků. Epidemiologie choroby mi není jasná. Některé stromy jsou úplně bez choroby, některé mají jen pár flíčků. Taky se liší velikost skvrn a... celý příspěvek > | | Višeň, 7.7.2012 Kompostem lze přihnojit kdykoli, ale chce se Vám, v tom vedru? | | Ryngle - kvete, ale neplodí, 7.7.2012 Ryngle s většími plody jsou pilatkami vyhledávány s oblibou, to je známá věc. Ale nejsem si jist, že za všechny pěstitelské neúspěchy může pilatka nebo absence opylovačů. Občas vídám v nevelké vzdálenosti stromy (bez ochrany) jak obsypané, tak... celý příspěvek > | | Višeň, 7.7.2012 Určitě je lepší kompost, už jen proto, že současně s ním můžete strom povápnit | | Rez hrušňová, 7.7.2012 Zdá se, že rez hrušňová nám chystá ještě pár nemilých překvapení.
Letos poprvé vidím projevy choroby na listech asijské hrušně, konkrétně Shinko. Ostatní asijské hrušně jsou zatím čisté.
Dalším jevem je postižení plodů i při... celý příspěvek > | | Červnová, 7.7.2012 Nejranější hrušeň dozrávající na přelomu června a července ustála letošní květnové mrazy.
| | Višeň, 7.7.2012 Mám pocit, že všichni se upínají při malé plodnosti višně jen na otázku opylení.Spor je to letitý, přitom se dnes cizosprašné višně již dlouho nevysazují. Myslím, že problém bývá jinde. Jednak u višní je běžné, že mladé stromky přicházející do... celý příspěvek > | |
| | Domácí ořechovice, 4.7.2012 Vcelku jednoduše. Sklenici uzavřu přes celofán plastovým víkem a krouživými pohyby promíchám.
Když nebudete míchat a přitom máte rozpuštěný veškerý cukr, nic se nestane. | | Muzu dat na kompost nat z rostlin s postrikem akrobat, bravo...?, 4.7.2012 Dělám to stejně jako Lída, s malými odchylkami. Dřív jsem vápno dával při přehazování kompostu, dnes už ne a vápním zvlášť. Hlavně proto, aby se dal kompost použít k azalkám, pěnišníkům aj.
Herbicidy nepoužívám, ale i kdyby, přidat... celý příspěvek > | | Cibulka, 3.7.2012 Zavařoval jsem cibulky protrhané z jarního výsevu semen. Výsledek nebyl špatný, ale nesplnil očekávání. Chuť je horší než u perlové cibule (šalotky) a oproti šalotce se cibulky při skusu nepříjemně rozpadají na jednotlivé suknice.
| | Jak řeže přímočará pila?, 3.7.2012 Přímočará pila není ideální stroj pro zaříznutí pláněk v plotu do roviny. Při kmitání listu se pružná plaňka rozkmitá taky a řez nebude snadný ani rovný. Lepší by byla asi okružní pila - mafl.
Jinak bych ale dělal plot tak, že bych... celý příspěvek > | | Muzu dat na kompost nat z rostlin s postrikem akrobat, bravo...?, 3.7.2012 Já si taky myslím, že není kompost jako kompost. Já používám kompost v 3 letém cyklu (letošní se přihazuje, loňský zraje, předloňský přeházený vyčkává do podzimu k vyvezení) . V takovém případě bych se herbicidů (i kdybych je... celý příspěvek > | |
|
|
|
|