|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Nadúroda gigant kedluben, 8.8.2012 Dají se smažit i grilovat, což však nadúrodu neřeší
Ve sklepě však vydrží dlouho - až do jara.
| | Ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku?, 7.8.2012 Nejde o finanční zruinování. Sterilace teplem, chlazení ani zamražení úplně nezastaví chemické procesy, působící stárnutí tuků. Zkuste třeba zmraztit libové hovězí a vedle toho bůček či slaninu. Když je po roce rozmrazíte, hovězí bude jako... celý příspěvek > | |
| | Zavarat ekonomicky, 7.8.2012 Je to podle mě úplně jedeno, jak v klasických plecháčích, tak v elektrickém hrnci se mohou sterilovat sklenice v pouhé páře, částečně nebo úplně ponořené ve vodě. Není to otázka hrnce, nýbrž sklenic a víček.
... celý příspěvek > | | Ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku?, 7.8.2012 Obecně nemám, dobré zkušenosti s uchováváním potravin s dodaným tukem, proto jej, je-li to možné, do nich nepřidávám, resp. až před úpravou či konzumací.
Když jsem dřív otevřel sklenici či rozmrazil sáček s potravinou, do... celý příspěvek > | | Okurkové rozjímání, 7.8.2012 To je ovšem jev naprosto normální. Když na jaře zahrada raší, nedočkavě vyhlížíme každý lístek. Štěpování, stříhání, krásná práce, všechno kvete. Pak náš zápal trochu ochládá a když se sklízí, přebírá, uskladňuje, moštuje, je to už spíš... celý příspěvek > | | Okurkové rozjímání, 7.8.2012 Tomu rozumím. Myslel jsem to obecněji. To co se dřív provádělo výhradně proto, že daná potravina jinak nebyla nebo byla drahá či nekvalitní, už dnes neplatí do puntíku.
Nevyčíslitelná cena volného času je boží pravda. Když... celý příspěvek > | | Okurkové rozjímání, 7.8.2012 Cítím to v podstatě stejně jako PP. Možná až na ten poslední bod:
e) je to bezesporu úspora nákladů. To si nejsem u všeho tak úplně jistý, zejména připustím-li, že čas jsou taky nějaké peníze.
Ale pěstování zeleniny je jakási... celý příspěvek > | | Ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku?, 7.8.2012 Nezkoušel jsem bazalku konzervovat, ale kdyby to po mně někdo chtěl, asi bych ji nakrájel, zalil vodou a zamrazil do ledových kostek.
| | Zalozenie noveho jahodniska, 7.8.2012 V septembri určitě pozdě nebude. Ostatně mnohde se jahodová sadba prodává ještě později. Je ovšem třeba počítat, že úroda v prvním roce bude o něco slabší než při výsadbě v srpnu (august). | | Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?, 7.8.2012 Kopil jsem ho v Brně na Herčíkově - podle údajů to na netu. Je tam myslím uvedeno prodejen víc.
| |
| | Okurkové rozjímání, 6.8.2012 Što takoje "zavařený močák"?
Podle mě je zelená barva v okurkách termolabilní a proto po sterilaci okurky zblednou hned, po naložení zastudena do Deka (s kys. benzoovou) nikoli nebo až po delším čase. Nabízí se, že ty německé mohly být... celý příspěvek > | | Jakou atraktivní švestku pro děti, 6.8.2012 Já bych se na Hanitu tolik neupínal. Většina zdejších znalců slivoní hodnotí jednotlivé odrůdy především podle toho, jak jsou dobré na pálení. Tedy kolik mají cukru a destilovatelného švestkového aromatu. Nejlepší výsledky v tomto vykazují pozdní... celý příspěvek > | | Okurkové rozjímání, 6.8.2012 Klidně to zkuste, mám to mnohokrát vyzkoušené.. Máte-li mikrovlnku s grilem, dodávají k němu taky kovový grilovací rošt a nic se neděje. Samotný kov nevadí. Kovové víčko není totéž co pozlacený okraj talíře.
Jinak, okurky z... celý příspěvek > | | Okurkové rozjímání, 6.8.2012 Pomalu končí sezóna okurek nakladaček. Nedá mi, než vzpomenout na okurkové doby před 20 a více lety. Časopisy, receptáře i domácí sešity se plnily recepty na ten zaručeně nejlepší okurkový nálev s přesnými počty mnoha druhů koření a zeleniny.... celý příspěvek > | | Mrtvice angreštu?, 6.8.2012 Obvykle se jedná o houbovou botrytidu, která způsobí, že uschne celý stromek angreštu. Často je při tom patrné olupování kůry na kmínku poblíž místa štěpování. | |
|
|
|
|