Ako najlepsie spracovat a konzervovat bazalku?
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 92.38 (?) 7.8.2012 16:53
Obecně nemám, dobré zkušenosti s uchováváním potravin s dodaným tukem, proto jej, je-li to možné, do nich nepřidávám, resp. až před úpravou či konzumací.
Když jsem dřív otevřel sklenici či rozmrazil sáček s potravinou, do nichž se přidával olej, neomylně jsem po chuti poznal, je-li to surovina čerstvá nebo zapomenutá z loňska. A bylo lhostejno, zda šlo o lečo, houby, česnek, čalamádu, kapie. Zato na okurkách, kompotech (snad někdy krom barvy) to poznat nebylo.
A protože olej nepěstuji, abych jej musel konzervovat, nemám s tím problém.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3299) - 5.149 (?), 7.8.2012 15:56
S bazalkou jsem na tom úplně stejně, nějaký recept by mně bodl. Ale nemám moc času a tak budu s tím muset zítra něco podniknout. Asi ty listy rozmixuji s olivovým olejem (možná i s přídavkem česneku) a zkusím to uchovat ve skleničkách (něco v mrazáku a něco v chladničce) jako polotovar na pesto. Úspěchem si nejsem vůbec jistý.
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 92.38 (?), 7.8.2012 16:53
Obecně nemám, dobré zkušenosti s uchováváním potravin s dodaným tukem, proto jej, je-li to možné, do nich nepřidávám, resp. až před úpravou či konzumací.
Když jsem dřív otevřel sklenici či rozmrazil sáček s potravinou, do nichž se přidával olej, neomylně jsem po chuti poznal, je-li to surovina čerstvá nebo zapomenutá z loňska. A bylo lhostejno, zda šlo o lečo, houby, česnek, čalamádu, kapie. Zato na okurkách, kompotech (snad někdy krom barvy) to poznat nebylo.
A protože olej nepěstuji, abych jej musel konzervovat, nemám s tím problém.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3299) - 5.149 (?), 7.8.2012 17:48
Vidíte, na sůl bych zapoměl. Díky
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
host - 216.226 (?), 7.8.2012 20:03
Na sůl nezapomeňte, ale zapomeňte na mixování, lepší je opravdu nadrobounko nakrájet, nebo nasekat tzv. kolíbkou.
|
|
|
|
|
|
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3299) - 5.149 (?), 7.8.2012 21:35
Já mám tento recept na bazalkové pesto. Jen nevím, jak se mně bude mixovat bazalka bez těch oříšků.
Mr Big
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|