|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Redlove, 17.9.2012 Prodejce, který v katalogu hýří barvami a superlativy, jak skvěle ovoce chutná a jak se hodí na šťávy, ve mně nebudí důvěru. Přitom neuvádí, na jakých podnožích výpěstky prodává. To považuji za zásadní informaci, bez níž bych si stromek... celý příspěvek > | | Doporučení odrudy, 17.9.2012 Problém je, že ne všechni prodejci mají u stromků uvedenou použitou podnož. Neuvádějí to ani nekterá internetová zahradnictví (Na Zázvorce, aj). Je to podobné, jakoby autosalony nabízeli auta s neznámým motorem. | |
| | Co z rajčat - kečup, pomádu nebo omáčku?, 14.9.2012 Jistěže, kečup dnes neděláme jako kdysi proto, že v obchodech není a že se na tom ušetří. Když se ale podívám na složení salátů, jogurtů, párků, nedělám si iluze, že kečupy se svoji kvalitou vymykají. Když ho umíchám sám, vím z čeho je. | | Co z rajčat - kečup, pomádu nebo omáčku?, 13.9.2012 To zahuštění jablky či škrobem je ovšem dvojsečné. Na jedné straně sice kečup zahustí, ale přinesou do něj jinou než rajskou chuť. Když k tomu přidáme skutečnost, že rajský protlak není odpařením zkoncentrovaný - tedy i chuťově zvýrazněný, zjistíme,... celý příspěvek > | | Urychlení hnití jablek, 13.9.2012 Aby se jablka rozložila, musejí projít fermentací - kvašením, hnitím, tlením (procesy jsou to chemicky podobné). Aby k tomu došlo je potřeba narušit integritu plodu - biologicky (hlodavci, hmyz), případně fyzikálně -... celý příspěvek > | | Gabrovská se Bulharům povedla, 13.9.2012 O kvalitě plodů Gabrovské není pochyby, již literatura před 20 lety uvádí, že chuťově daleko překonává všechny Čačanské (i když beze zbytku to platí o najbolji, rané a lepotici o rodne si to úplně nemyslím). Problém ale vidím ve sporné toleranci... celý příspěvek > | | Kde sehnat malou pálenici, 13.9.2012 Skutečnost, že ve Slovinsku je prodej či provoz kotle legální Vám ale nezajistí, že bude provoz tam koupeného kotle legální i u nás. Ostatně zcela legálně můžete kotel koupit i u nás včetně té záruky (na dálku do Slovinska se případná... celý příspěvek > | | Kolko odobrat metylalkoholu, 13.9.2012 Metanol se do destilátu dostane dvěma způsoby
1. Vznikne přirozeným kvašením pektinů a pak se předestiluje spolu s etanolem.
2. Vznikne suchou destilací - z připálených pecek, slupek
Vzhledem k jeho těkavosti je ho nejvíc v první frakci -... celý příspěvek > | | Hořká pihovitost na Polce a Waltzu, 13.9.2012 Teď už nic. Příští rok rostoucí plody postříkejte několikrát tekutým vápníkem. | | Co z rajčat - kečup, pomádu nebo omáčku?, 13.9.2012 Kečup z obchodu většinou škrob obsahuje, ty lacinější určitě. Prodával se dřív prostředek na výrobu kečupu, jmenoval se, tuším, Mana. Šrob byl jeho hlavní součástí a bez dlouhého vaření z něj byl kečup ideální konzistence. Chuť byla ale... celý příspěvek > | |
| | Prosím poraďte - benzínová sekačka s elektrostartem pro 75 letou maminku, 11.9.2012 Geniální nápad. | | Rozdíl mezi Ringlí a Blumou, 11.9.2012 Ve srovnání s tehdy pěstovanými Zelenou, Althanovou, Oulinskou renklodou i běžnými švestkami se mi kyselejší zdála. Což však nebylo pro přímý konzum nijak nepříjemné | | Prosím poraďte - benzínová sekačka s elektrostartem pro 75 letou maminku, 11.9.2012 Možná by stálo za to se poptat, zda existuje nějaký R- start, lehký start, Easy start, kdy je třeba motor spouštěn pružinou, která se natáhne doběhem motoru při jeho vypnutí. | | Rozdíl mezi Ringlí a Blumou, 11.9.2012 Asi Malvazinka. Pomologicky slíva. | | Co z rajčat - kečup, pomádu nebo omáčku?, 11.9.2012 To vůbec není mimo téma, naopak. Jestli se to opravdu dá jíst, určitě stojí zato to zkusit. Vzhledem k tepelné úpravě by měly být zdraví neškodné
| |
|
|
|
|