|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Staré jabloně 1; zmladit nebo skácet?, 7.3.2013 Pište si co chcete, mně se ten strom líbí. Pravda, kočka na něm není, ale jestli nějaká poběží kolem, určitě naň vyleze a bude se vyhřívat nebo prskat na vrčícího psa (pro PP - ten tam taky zatím není).
Strom má nízký kmen (podle těch... celý příspěvek > | | Hlíva na slámě, 6.3.2013 Není škoda toho 2 metrového ořešákového kmene? Je to krásné a drahé dřevo - pokud tedy není vykotlaný. | |
| | Pálení ovocných vín, 6.3.2013 Můžete všechno, otázkou je, jak bude výsledný destilát chutnat. U dezertních vín je dobré je naředit a přidat kvasinky, u hodně suchých vín to možná nestojí za to, je tam sice taky zbytkový cukr ale jen několik % | | Pálení moštu, 6.3.2013 Budete mít vodu trochu vonící po jablkách | | Stanley - jedna z nejužitečnějších odrůd minulosti, 6.3.2013 I já mám zato, že Wangheimova je neprávem opomenutá odrůda. Možná proto, že se v literatuře píše o její chuti jako "blátivé", možná je to výsledek pěstování ve vyšších polohách (což snáší), kde je často chudá půda. Extrémně plodná odrůda ji... celý příspěvek > | | Líska a šištičky, 5.3.2013 Nespoléhal bych na samosprašnost kulturních odrůd lísky. Je pravda, že pyl umí přiletět i z velké dálky, přesto mít alespoň 2 odrůdy by mělo být samozřejmostí. | | Stanley - jedna z nejužitečnějších odrůd minulosti, 5.3.2013 Vhodnost na pálení, tuším, v tom Paprštějnově grantu nezkoumali. Mohu-li mluvit za sebe, nikdy jsem destilát z jediné odrůdy nepřipravoval. Usuzovat mohu pouze z chuti a aromatu plodů dané odrůdy. Obávám se, že - na rozdíl od povidel -... celý příspěvek > | | Stanley - jedna z nejužitečnějších odrůd minulosti, 5.3.2013 Pán Peter, máte pravdu, povidla (lekvár) z durancií byl skutečně výborný. Mimochodem právě proto, že byl docela sladký i bez přidaného cukru. Vaší technikou by se ale nedělal dobře. Durancie by se Vám vypeckovat nepodařilo, s peckami je nepokrájíte... celý příspěvek > | | Stanley - jedna z nejužitečnějších odrůd minulosti, 4.3.2013 Ono to s těmi povidly z méně sladkých pološvestek není tak zlé. Dříve se povidla vařila 10 a více hodin v ze švestek vcelku, bez cukru, po rozvaření se přecedila přes povidlová síta a nakonec se svařila do tuhé konzistence. Taková povidla se... celý příspěvek > | | Typy třešní, 3.3.2013 Asi bych podstoupil riziko červivosti a jeden ze stromů zvolil nějakou pozdní chrupku. Jednoznačně mají kvalitnější plody než ty skoré. Když zaplodí dvě rané třešně, nezpracujete úrodu ani z jednoho stromu, natož ze dvou.... celý příspěvek > | |
| | Drvič záhradného odpadu, 3.3.2013 Při správně seřízené přítlačné desce a neporušeném kotouči by měl štěpkovač sekat kousky. Výjimkou mohou být vrbové proutky, zejména jejich tenké konce ale ne větve ovocných dřevin.
Nicméně, i kdyby drtič sekal špalíky spojené kůrou,... celý příspěvek > | | Prořezání hrušně, 3.3.2013 V předjaří. | | Typy třešní, 3.3.2013 V současnosti jsou srdcovky měkké, vetšinou skoré, chrupky tvrdé, obvykle pozdní. Tvar nehraje roli. | | Kdy stříhat palmetu?, 3.3.2013 Trochu mě mate, že nevíte, jak se to jmenuje, ta stěna kde se "plazí větve", ptáte se kdy je stříhat. Obojí je vcelku nedůležité. Přitom Vás vůbec nezajímá, jak je máte stříhat.
| | Královna Viktorie, Dabrovická, Jubileum, Kalypso, 3.3.2013 Březnové silné mrazy ničemu neublíží. Tedy pokud by jim nepředcházely velká tepla, co by měla za následek nakvetení meruněk, a rašení pupenů. Dokonce rouby peckovin naštěpované koncem února spolehlivě ustály teploty hluboko pod -10.
... celý příspěvek > | |
|
|
|
|