|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Topfirst, 11.8.2013 Middle Second neochutnám, protože tu odrůdu nemám, ani neznám. Kousl jsem do Topfirstu, nebyl ještě zralý. Carpatiny, co jsem jedl, nebyly nazelenalé, nýbrž ty, co už spadly a byly zralejší a měkší. Co udivuje, že stále není zralá... celý příspěvek > | | Resista nebo Rosela, 11.8.2013 První úrodu (tak 2 kg) bude mít Fany letos. Úajně to není rezistent, ale strupovitost letos i bez chemické ochrany na plodech není.
| |
| | Topfirst, 9.8.2013 Vidím Topfirst jako když ne propadák, tak jako nezajímavou odrůdu. Ty 3 plody, co zbyly dozrají v nejbližších dnech (zatím jsem nechutnal), zato Čačanská raná (chuťově tedy letos taky nic moc) již zralá je. | | Broskve nedozrají, 9.8.2013 Broskvoně jsou spolu se stromkovým angreštem asi jediným druhem sadby, kterou si sám nepěstuju a kupuju hotově. Problém mám opačný. Tam, kde je beru (Velké Losiny, Kubáček, aj) se až na výjimky jedná o jednoletý silný výhon z očka (špičák) s... celý příspěvek > | | Michaela, 9.8.2013 Z broskví, které znám, považuji Michaelu velikostí i chutí plodů za královnu mezi odrůdami zrajícími před RH. | | Favorita Morettini 3, 9.8.2013 Chuťově byly letos Favority výborné, i když pecka se odlučovala až u skutečně zralých plodů. Velikostně byly ale drobnější, zejména na svěšených větvích, a to i přes usilovnou probírku. Nejspíš se podepsal studený červen a suchý červenec
| | Hnojení na list - kdy a čím?, 9.8.2013 Ať jsou ty matematické výpočty procent jakékoli, svým zahradnickým citem stojím spíš za tím, co říká J.R. Nemusím se ohlížet na cenu vody, , cenu práce, opotřebení přístroje, nic mě nestojí chození po zahradě. Byť nemám problém zarýt kolem... celý příspěvek > | | Broskve nedozrají, 8.8.2013 Pokud bych věřil tomu, že nepřesazovaný semenáč bude mít kvalitnější kořenový systém (což bude koneckonců nejspíš pravda), zkusil bych je využít tak, že semenáčky vyseté na definitivní místo bych naočkoval osvědčenou odrůdou. Tím bych mohl... celý příspěvek > | | Druh mechu, 8.8.2013 Ploník, snad ztenčený? | | Jak dlouho vydrží vyuzené maso?, 8.8.2013 Trvanlivost masa má příliš mnoho proměnných, než aby se podle zkušenosti někoho dalo řídit. Nejen způsob naložení a uzení, nýbrž i kvalita suroviny - plemeno, způsob chovu, metoda porážky, roční období aj. hrají svou roli. Trvanlivost uzeného z... celý příspěvek > | |
| | Broskve nedozrají, 8.8.2013 Myslím, že zadavatel se ptal, proč mu broskve nedozrajjí, resp. mrznou. Poslední 2 příspěvky jsou místo odpovědi apologetikou pěstování broskvoní z pecek. Nechť je každý pěstuje dle libosti a dobrých zkušeností, já k nim důvěru nemám. Ne proto,... celý příspěvek > | | Hnojení na list - kdy a čím?, 8.8.2013 Hnojení na list je v posledních letech velmi populární. Bodejť ne, hnojiv se nabízí spousta, spotřeba je relativně malá, aplikace – oproti zapravení do půdy – snadná a efekt rychle patrný. Unikají ale některé skutečnosti.
1. Technické... celý příspěvek > | | Letní jablka dozrávají, 7.8.2013 Odrůda pana Pavla je určitě Stark Earliest. Zejména fotka v dlani je zcela přesvědčivá. | | Povidla nejen ze švestek, 7.8.2013 Ono teoreticky lze povidla vyrobit z čehokoli. Třebaže miluju všechno s povidlama, musím přiznat, že jejich hlavní chuť není dána ovocem, nýbrž karamelizovaným cukrem. Když jsem míval málo švestek, vařil jsem povidla z jablek. Výsledek byl k mému... celý příspěvek > | | Resista nebo Rosela, 7.8.2013 Ke kvalitním žlutoplodým "vesmírným" rezistentům lze zařadit ještě Lunu. Z těch starších nevesmírných snad i Goldstar a Otavu. Pro pěstování na drátěnce spíš tu druhou, Goldstar v sobě růstem nezapře vyholující... celý příspěvek > | |
|
|
|
|