|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Topfirst, 20.8.2013 Ano, je to rouhání. Já mám monilie letos taky minimálně, ale bojím se to říkat nahlas
| | Rozmačkání švestek, 19.8.2013 Švestky sbírám tak, jak dozrávají a padají. Že bych sesbíral naráz 3 metráky, to si nedovedu představit. | |
| | Topfirst, 19.8.2013 Z letošní sezóny se nedají dělat závěry, zejména u odrůd, které zaplodily poprvé.. Já jsem byl překvapen z harmonicky sladké chuti Č. rané a teď mě stejně překvapila i lepotica. Takové sladké plody neměla nikdy. Svou roli hraje i to, že ani... celý příspěvek > | | Ostružiny ve vodce, 19.8.2013 Já nevím, jestli Marcelka vůbec někdy ten směsný recept vyzkoušela.
...do velké lahve postupně nakládat dozrávající ovoce, zaspávat cukrem a zalévat vodkouIdeální jsou jahody, maliny, ostružiny, višně, jablka, hrušky, švestky, broskve Nakonec se... celý příspěvek > | | Topfirst, 19.8.2013 To byla slovní hříčka , chápu smysl názvu Topfirst.
Chtěl jsem tím vyjádřit, že nato, jak chutnal nebyl úplně nejranější, to bych chuťové nedostatky odpustil. V době jeho zrání mi jiné kultivary chutnaly víc. S... celý příspěvek > | | Jezírko a krtci, 19.8.2013 Já bych se přiklonil k p. Josefovi. Když balíte na podzim nafukovací bazén, je zem pod folií protkána chodbičkami hlůodavců. Už se někomu hraboš prokousal do bazénu? Myši, krtci a hraboši jsou na každé zahrádce, ale pletivo pod jezírka kvůli nim... celý příspěvek > | | Topfirst, 19.8.2013 Propadák je možná trochu silné slovo, ale Topfirst není v žádném případě ani top ani first. Velikostí i chutí jej letos překonaly současně zrající Č. raná, Carpatin. i Tegera. Katinka je jiná liga, strukturou, chutí, a naopak velikostí je... celý příspěvek > | | Střih švestky, 19.8.2013 Když je ostříháte, vyrazí znovu. Když je neostříháte, obalí se příští rok plody a svojí vahou se ohnou dolů, jako ty větve pod nimi.
| | Tzv. sloupové ovocné stromky - např. jabloně, 19.8.2013 Krom sloupovitých jabloní není sloupovitého nic. Jsou to obyčejné odrůdy hrušek, třešní, višní. švestek, naštěpované na slaběrostoucích podbnožích. | | Vysiření sklepa 150m3, 19.8.2013 Zavařeniny můžete ponechat. Levnější než sirné svíce jsou sirné knoty (plátky) za pár korun. Střechu si nepodpálíte, popkud knoty zapálíte na nehořlavém podkladu. Když bude plátků víc, než je třeba, samy zhasnou, jak se prostor zaplní oxidem... celý příspěvek > | |
| | Plodové myrobalány 2013, 11.8.2013 Jistě, jedná se o podnož. Renklódy jsou povětšině štěpovány na myrobalánu, Vaše fotografie tomu odpovídá. Plody jsou samozřejmě jedlé, ale velikost, chuť, sladkost, odlučitelnost od pecky nebývají takové kvality, aby mělo smysl tuto planou... celý příspěvek > | | Letní jablka dozrávají, 11.8.2013 Perlička. Když v 2. polovině 80. let otevřelo JZD Slušovice v centru Brna obchodní dům, prodávaly se tam krátce (pro nalákání zákazníků) i ovocné stromky - tehdy nedostatkové zboží. Několik jsem jich koupil. Stromky byly pěkné, ale... celý příspěvek > | | Tipala, 11.8.2013 Zralá Tipala ještě není, ale plody začínají nažloutávat, takže do týdne budou první k jídlu. | | Šunka bez rychlosolí, 11.8.2013 To je hodně zajímavá receptura, docela mě láká to vyzkoušet. Měl bych pár dotazů:
Při jaké teplotě jste maso měsíc uskladňovala? V zimě venklu, v lednici? V uzavřené nebo optevřené nádobě?
Šlo o maso normálně koupené v obchodě nebo čerstvé ze... celý příspěvek > | | Kvas bez míchání, ale i bez koláče, 11.8.2013 Na koláč bych se vůbec neohlížel. Třešně skutečně kvasí zběsile, takže koláč se možná nestihne vytvořit (což je koneckonců dobře). Zkusil bych, jestli nad kvasem zhasíná svíčka, když ne, šel bych pálit. Vzhledem k panujícím teplotám odhaduji, že kvas... celý příspěvek > | |
|
|
|
|