Kvas bez míchání, ale i bez koláče

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?)
11.8.2013 8:49

Na koláč bych se vůbec neohlížel. Třešně skutečně kvasí zběsile, takže koláč se možná nestihne vytvořit (což je koneckonců dobře). Zkusil bych, jestli nad kvasem zhasíná svíčka, když ne, šel bych pálit. Vzhledem k panujícím teplotám odhaduji, že kvas bude nepochybně vykvašený.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 137.162 (?), 7.8.2013 8:54, zobrazeno: 10985x

Zdravím všechny, ráda bych se zeptala zkušených páleníků, zda můžu považovat třešňový mač, který se nemíchal, ale ani nevytvořil na povrchu deku (takže nemůžu posoudit, kdy se začne propadat) po měsíci za hotový. Nečpí octem, alespoň se mi nezdá, a po olíznutí šťávy je kyselý, což se zdá v pořádku. Je mi ale divný to, že se nevytvořil ten koláč. Je možný, že k tomu došlo použitím nevhodné nádoby? Četla jsem totiž, že třešně kvasí docela zběsile, takže jsem tu plastovou padesátku naplnila do 3/4 a ten zbytek nechala ve starém (samozřejmě čistém) kastrolu s pokličkou... V té plastové nádobě se koláč vytvořil bez problémů, obě nádoby stojí vedle sebe v otevřené stodole, kde je teplo asi jako venku ve stínu. Díky za objasnění. Martina

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 11.8.2013 8:49

Na koláč bych se vůbec neohlížel. Třešně skutečně kvasí zběsile, takže koláč se možná nestihne vytvořit (což je koneckonců dobře). Zkusil bych, jestli nad kvasem zhasíná svíčka, když ne, šel bych pálit. Vzhledem k panujícím teplotám odhaduji, že kvas bude nepochybně vykvašený.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz