|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Trojica najlepších, 10.9.2013 Co se týče porovnání Valoru a Haganty, v chladnější poloze vítězí jednoznačně Haganta, Vyšší plodnost, sladší a harmoničtější chuť, srovnatelná velikost. Jediné, co bych jí snad vytknul je přílišná šťavnatost v plné zralosti. Což může být na škodu... celý příspěvek > | | Kde sehnat malou pálenici, 9.9.2013 Nutné to není, chuť jader do slivopvioce patří. Tam, kde neplatíte líh, nýbrž energii, tam se to asi vyplatí,. Destilovaného mače bude míň (asi o 10%), bude tekutější a nemáte-li míchání, snížíte riziko připálení. | |
| | Kde sehnat malou pálenici, 9.9.2013 Výsledný objem kvasu bude samozřejmě menší o ty pecky. Nevím ale co znamená "osije, preceni". | | Valor, 9.9.2013 Pěkné fotky, Petře, ještě to chtělo něco na porovnání velikosti. V soutěži odrůd Stanley x Valor bych bonifikoval tu s vyšší mírou tolerance k šarce. | | Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?, 9.9.2013 Křupavé ano, ale kyselé příliš. Dělám to opačně. Ubírám octa, přidávám cukru. Každému dle jeho chuti. | | Korek nebo šroubovací uzávěr na slivovici, 9.9.2013 Šroubovací uzávěr je samozřejmě praktičtější. Nicméně kovové šroubovací uzávěry po 20 letech uložení ve vlhkém sklepě pravidelně sířeném se začaly rozpadat. Ta vulkanizační páska by byla řešením
| | Nemoc, 6.9.2013 No, to ať si právě rozhodne tazatel sám, zda mu to stojí či nestojí za to- zda hrušeň vykope nebo se pokusí o nějaký zásah. Já jen říkám, že to jde a já jsem zatím volila způsob zatím nevykopat a zatím nelituji.M. | | Co s takovýmto "trávníkem", 6.9.2013 1. Vysbírat klacíky
2. Vertikutovat
3. Opakovaně stříhat
4. Podmíněně, není-li to v užitkové části, použít selektivní herbicid | | Jak ostříhat meruňku, 6.9.2013 Každý strom má geneticky naprogramováno, jak bude v dospělosti v dané lokalitě veliký. Věřit, že jej řezem udržíte ve velikosti, aby se dal očesat ze země, je naivní. Řešením není zmenšení bujného stromu, nýbrž žebřík.
To samé... celý příspěvek > | | Bellamira - opylovače, 6.9.2013 To máte, Rosťo, pravdu. Já jen srovnávám ty letošní Belamiry s těmi předloňskými, kdy byly menší, ale chutí a sladkostí mě nadchly (a do Tróje jsem je tehdy fakt nestěhoval). Loni jsem neměl co porovnávat.
Věřím, že i ta chuť... celý příspěvek > | |
| | Nemoc, 6.9.2013 Já jsem měla podobné problémy s hrušní/ taky masivní napadení/ + jalovce u souseda - bez možnosti docílení jejich postřiku - nicméně už 2 roky po sobě stříkám Baycorem v květnu - jakmile jsem měla pocit, že vidím první projevy na hrušni- již... celý příspěvek > | | Odrůdová banka, očkování, stromek vlastní výroby, 6.9.2013 Já myslím, že ponechaná páska očko neuchrání před mrazem. Asi bych postupoval tak, že část pásek bych ponechal, část odstranil a některá očka chránil na zimu obalením novinama nebo textilií. K očkům těsně nad zemí bych nahrnul třeba piliny nebo... celý příspěvek > | | Nemoc, 6.9.2013 Broskvoň trpí zcela jinými chorobami než hrušeň. Podobně zkrabacené listy měla patrně na jaře - kvůli kadeřavosti. Proti té se rovněž chemicky zasahuje - obvykle celkom 3x. | | Jak a kdy stříhat, 6.9.2013 Nevidím důvod stříhat tuto třešeň. | | Řez broskvoně, 6.9.2013 Síla stromu nemá nic společného s chybějící větví. Když provedete řez, taky nějaké větve odstraníte a budou chybět, přesto bude mít strom síly stejně. Broskvoň téměř vždy nasadí nadbytek plodů. Řešením není podlkládání větví, nýbrž... celý příspěvek > | |
|
|
|
|