Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Prosím o posouzení odrůdy jablíčka, 17.10.2013
Podle mě se Dublet podobá Jantaru jentrochu kuželovitým tvarem, jinak ne.  Barvu má jinou, chuť taky. Jantar je sladší, Dublet je většinou menší,  kyselejší, méně aromatický, ale vydrží déle. Jonagold je úplně jiná liga. V dobrých... celý příspěvek >
Rajka, 17.10.2013
S ohledem na to, že je Rajka rezistent, má nepochybně velmi dobrou chuť. Oproti zmíněným Svatavě a Viktorii navíc krásně červeně zbarvené plody, což příznivý dojem z ochutnání ještě zvýrazní. Potýkám se však s menšími plody a ne příliš velkou... celý příspěvek >
Prosím o posouzení odrůdy jablíčka, 16.10.2013
Melodie mivá víc otevřený kalich, ta to není. Může to být Doris či Dione. Bez záruky, samozřejmě.
Svatava - docela povedená zimní odrůda, 15.10.2013
Svatavě nelze nic vytknout, ale taky za nic zvláštního vyzdvihnout. Je to kvalitní odrůda, ale když jablko utrhnu, tak již nepoznám o jakou sortu jde. Univerzální vzhled červenožlutého jablka s univerzální chutí. Velikost plodů při dobré péči... celý příspěvek >
Sedmiletý Rubín má pouze 10 plodů, 15.10.2013
Chyba není v odrůdě. Spíš v nesprávném řezu. Jinak Rubín, pokud přirůstá, plodí i v průměrné poloze hojně a pravidelně.
Placaté broskve, 15.10.2013
Mám koupenou broskev Pan Tao a Saturn - patrně se ale jedná o synonymum - loni vysazené - obě již letos rodily- na první rok velmi slušná úroda, i když broskve byly menší než v obchodě. Ale ta chuť! Celá naše rodina byla okouzlena,... celý příspěvek >
Spartan, 15.10.2013
Možná se nějaké taklové plody najdou, ale typické pro Spartana to není.
Vápnění zeminy - hašené vápno?, 15.10.2013
Nic jiného než čerťák ze stavebnin ani nepoužívám. Ztvrdlé vápno v pytlích lze bez problému podrcené použít, je to pak v podstatě směs   vápna a mletého vápence
Jablečný kvas, 14.10.2013
Nebuďte tak úzkoprsý na slovíčka. Slovo Kalvádos je už natolik zobecnělé, že se jím v běžném hovoru nazývá i jablkovice (ochrannou známku nikomu neberu). Tak jako vinaři vyrábějí domácí šampaňské, pálíme z vína koňaky, z obilí wisku, pijeme tuzemský... celý příspěvek >
Ktere dřevo vhodne na uzení a grilování?, 14.10.2013
Každé suché tvrdé listnaté dřevo se na uzení hodí
Křísotvorná kvasinka v kvasu, 14.10.2013
Myslím, že chemicky to nejde. Je třeba odstranit blánu křísu z povrchu kvasu a utlumit činnost těchto kvasinek zapálením sirného knotu nad kvasem. Pak taky dlouho neotálet s vypálením.
Jablečný kvas, 14.10.2013
Pro pěstitele, kteří majím jablek dost a s kvasem jezdí do pálenice (kde neplatí čas  páleníka a spotřebovanou  energii nýbrž jen cenu zdaněného  lihu) mám jednoduchou radu. Naložte kvasy dva, stejného množství.  Jeden... celý příspěvek >
Ktere dřevo vhodne na uzení a grilování?, 14.10.2013
...neexperimentujte s akátem, který je jedovatý... . Do akátových sudů se běžně dává víno a destiláty a kupodivu se jimi nikdo neotráví.  Bát se udit akátovým dřevem mi přijde úsměvné.
Dione, 11.10.2013
Ač jsem o pár odstavců výše Dione spíš hanil, letos se mu omlouvám. Plody jsou velké, pěkně vybarvené, dužina křupavá velmi dobré harmonické chuti. Vejčitým tvarem připomínají Spencer nebo Doris. Po Goldenu mají akorát typicky dlouhou tenkou stopku.... celý příspěvek >
Elstar, 11.10.2013
Je to můj názor a stojím si za ním. Nemusíte s tím souhlasit.   Možná jsem ovlivněn sousedy, kteří otřesou ze svých starých stromů kvalitní Matčina, Panenské, Grávštýny a prodají po koruně do výkupu. Vedle v trávě jim živoří pár... celý příspěvek >
Další diskuze:  171172173174175>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika