Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Roubování, 25.11.2013
Jak je to s afinitou meruněk a broskvoní na višeň to nevím, nikdy jsem to nezkoušel. Ale višňové semenáče (nebo odkopky) se mi neosvědčily. Tvoří tenké kmínky, které se ohýbají a lámou. Nejviditelnější to je u naštěpovaných třešní, které se sice... celý příspěvek >
Přeroubování starší jabloně, 21.11.2013
Odrůda, kterou přeroubováváte by měla mít, pokud možno silnější růst. Jednak aby výhony z podnože nepřerůstaly nad rouby, ale hlavně kvůli hojení řezných ran. Nevyváženost koruny je až druhotný problém. Zvolené odrůdy nejsou ideální. Otava roste... celý příspěvek >
Špendlíky, 21.11.2013
Nu, pár let již zkušenosti s Tipalou mám. Je to kvalitní slivoň, ale s tvrzením že je náhradou za špendlík a výborná k pálení, bych byl opatrný. Tipala má o hodně větší plody než všechny mně známé špendlky. Chuť je v syrovém stavu příjemná, ale... celý příspěvek >
Domácí velkoplodá - jak se bráníte Šarce (PPV), 21.11.2013
Předpokládám, že seriózní producenti ovocné sadby "nevyrábějí" stromky ze školky infikované šarkou. Testovat je po koupi nepovažuji za nutné. Problém ovšem je, že v drtivé většině lokalit do pár let po výsadbě spolehlivě onemocní,... celý příspěvek >
Moje zkušenosti s kadeřavostí, 19.11.2013
Může pomoct i podzimní postřik mědnatým přípravkem jako prevence moniliozy u meruněk nebo to má smysl stříkat až v době květu příslušným přípravkem na monilii? Mám Lejunu a ta chudera letos dopadla, i když se potom dobře vzpamatovala... B
Kdy postřik proti kadeřavosti?, 19.11.2013
A to už před 2 týdny byly u Vás broskvoně bez listí? U nás ne zcela. Měď se přece nemá aplikovat, pokud jsou na stromech listy, protože je pro ně toxická, nebo se pletu? B
Hubeni mravencu na zahrade, 18.11.2013
Přesně tak, píši co chci a snažím se i bez pravopisných chyb. Ostatní se pokouším varovat, aby Vašich rad náhodou neuposlechli. To jen pro jjistotu, věřím, že čtenáři jsou natolik chytří, že je to nenapadne.
Jak připravit hnojivo z drůbežího trusu, 18.11.2013
Ano a tu kaši pak řeďte 10x vodou a teprve tím hnojte. Nejsem si ale jistý, je-li kachní trus stejně kvalitní jako slepičí.
Expanzní likvidátor hryzců - krtků Kieferle W2. Je učinný?, 18.11.2013
Pro většinu povolených jedů je protijedem vitamin E Spíš asi vitamin K. Ale ani ten by při otravěn větší dávkou nepomohl. A vy ho máte doma po ruce?
Dutiny (nejen) listnatých stromů, 18.11.2013
Ty názory "skutečnýchn odborníků" by bylo dobré ocitovat i s konkrétním zdrojem.   beton jen zaměnivší za neméně nevhodnou montážní pěnu Až budete ošetřený strom kácet a krátit, tak utržený řetěz poví, je-li pěna neméně... celý příspěvek >
Odrůdy okrajové polohy, 15.11.2013
Hlinitá půda je obvykle úrodnější než suchá kamenitá. Myrobalán v ní poroste dobře, jako bujná podnož ale bude oproti ostatním může tvořit větší koruny a u některých odrůd oddalovat plodnost. Taky je třaba počítat s odstraňováním výmladků.  V... celý příspěvek >
Heliodor, 14.11.2013
No, Shalimar německé slovo nejspíš není. Mám pocit, jestli to není nějaká voňavka. Každopádně za příliš šťstně zvolený název to nevidím.
Durancie vysokokmen, 13.11.2013
Hnůj bych do zeminy k vysazování stromků nedával ani řádně proleželý. Ne že by hrozilo popálení kořenů, jak se často uvádí. To jsem snad v životě neviděl a pochybuji, že by někdo vysazoval stromek do čerstvé chlévské mrvy. Ale i rozleželý hnůj se... celý příspěvek >
Heliodor, 13.11.2013
Což o Kosmonauta, to je docela zajímavé jablko a škoda, že ho p. Louda neprosadil. Ale třeba jablko Slava pobediteljam, to se muselo trhat...    Vývoj názvů odrůd je skutečně zajímavý. Některé se skutečně snažily charakterizovat odrůdu -... celý příspěvek >
Konzumovat nať pastinaku?, 13.11.2013
1. Co se týče konzumace nati pastiňáku - není to žádný problém, akorát není tak aromatická jako petrželová 2. Uskladníte-li kořeny pastiňáku či petržele i s natí do písku, neuděláte dobře. Nať Vám beztak nezůstane čerstvá, býbrž časem zvadne... celý příspěvek >
Další diskuze:  166167168169170>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika