|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Špek, 3.12.2013 Malé množství "rychlosoli", jsem přes injekční stříkačku 5ml vpíchal tako do masa a hlavně tuku, který má sklony se kazit nejdříve...
Dvě poznámky:
1. rychlosůl do tuku není nutná, tuk se nezabarví
2. Nástřik masa solným roztokem je... celý příspěvek > | | Roubování meruněk, 3.12.2013 .Rouby třešní, hrušní maji snahu rašit pod mražákem už v březnu.Abychom nebyli překvapeni, je třeba s tím počítat.
To je pravda. Soudím však, že tomu lze předejít velmi časným nařezáním roubů - dokonce ještě v listopadu. Samozřejmě to... celý příspěvek > | |
| | Vyběr vl. ořechu do 560 m.n.m, 3.12.2013 Ořech je nevyzpytatelný strom. V Písařově na Šumpersku vídám staré plodící ořechy ve výšce 700 m, jinde o několik set metrů níž se pěstování nedaří. Podle stáří stromů soudím na semenáče, je možné, že přirozená selekce udržela ty odolnější z... celý příspěvek > | | Doporučte ne příliš vysoký ořešák, 3.12.2013 Na zahradu velikosti 10 x 32 metrů podle mě ořech nepatří. Mají-li se tam vejít ostatní ovocné druhy, nepočítaje drobné ovoce, zeleninanu, nějaký příbytek, ořech, zejména vlašský, je nutno oželet. Zvažoval bych i zmíněnou lísku, ať v keřové... celý příspěvek > | | Jak stříhat 4letou hrušen?, 3.12.2013 Poslední příspěvek Ing. Fidly doporučuji přečíst dvakrát, velmi poučný. Vyzdvihl bych zejména opomíjené Zahnovo pravidlo při řezu starých jádrovin. Předejdeme tak stavu, kdy strom sice naoko pěkně roste, ale musíme se smířit se starými... celý příspěvek > | | Královna hertenzie, 3.12.2013 ...zakladatel/ka vlákna schání dvě konkrétní třešně...
To je otázka. Zadavatel by měl říci, zda shání tyto konkrétní třešně nebo jen chce opylit svoj K. Hortensii a myslí si, že tyto třešně jsou jediné, které to dokáží. Určitě bych... celý příspěvek > | | Krvavka, 3.12.2013 Já si myslím to stejné, co Mitwoch. Je to obecný nález pro (často poloplané) hrušky s červenou dužinou. Podobně jako třeba škaredky. j. Některé jsou taky kulaté, jiné podlouhlé.
Roste zakrsle až sloupovitě. Brzy hniličkovatí.
To... celý příspěvek > | | Roubování meruněk, 3.12.2013 .Februárové teplo na Svitavsku bude pravdepodobne trochu iné ako zimné teplo na južnej Morave či na Žitnom ostrove.
V těch únorových teplotách až tak veliké rozdíly nejsou, pár desítek let jsem dojížděl na Svitavsko z Brna. Ale v samotném... celý příspěvek > | | Jak naložit maso na uzení, 2.12.2013 Máte nějak porovnané, jak by vypadalo maso, pokud byste v uzení nevynechával zmíněnou přestávku a udil nepřetržitě?
Mně se neosvědčilo ponechávat maso ve vychládající udírně. Vysychá, ztráci objem i šťavnatost. | | Roubování meruněk, 1.12.2013 Stačí iba krátkodobé oteplenie v priebehu januára či februára a narašené vrúble, aj keby boli zapíchnuté v zemi, sú k ničomu
Rouby peckovin skladuji venku již přes 30 let a v prosinci nařezané rouby ještě nikdy v průběhu ledna a února... celý příspěvek > | |
| | Výsadba meruňky na podzim, 1.12.2013 Na jaře se doprodávají už jen zbytky z podzimu. Vím to podle toho...
Možná ne všude. V prodejně (školce), kam chodím, měli na podzim odrůdu, co jsem chtěl, vyprodanou. Řekli mi, ať se stavím na jaře, až budou vyorávat pro jarní... celý příspěvek > | | Popel na zahradu?, 29.11.2013 Úvaha o zablokování fosforu reakcí s vápníkem na špatně rozpustnou sloučeninu podobnou apatitu je v podstatě správná, ale já si myslím, že se dřevěného popela v kompostu obávat nemusíme. Většina kompostovaných materiálů v sezóně kompost spíš... celý příspěvek > | | Ošetřování, ochrana meruněk, 29.11.2013 Sázení do pletiva. | | Roubování meruněk, 29.11.2013 Jestli je meruňka skorá nebo pozdnější, to nehraje v době rašení žádnou roli. Mně se osvědčilo nařezat rouby dřív - nejlépe o Vánocích a roubovat je brzy - na přelomu února a března. Uskladňovat ve sklepě není třeba, stačí je zapíchnout na... celý příspěvek > | | Roubování meruněk, 29.11.2013 ...u jabloní je potřeba si vybrat rouby předtím, než půjdu do sadu provádět zimní řez
To platí jen kvůli tomu, že po vydatném zimním řezu už na stromě nemusejí žádné rouby zůstat. Jinak co se týče termínu, u jabloní lze rouby odebírat ještě... celý příspěvek > | |
|
|
|
|