Ošetřování, ochrana meruněk
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 114.6 (?), 28.11.2013 14:59
Cererit se používá především u citlivých plodin na chlór, jako jsou zelenina, ovocné sady, réva vinná, chmel, brambory, okrasné rostliny.Jeho výhodou je větší množství stopových prvků, zejména pak síran, hořčík.Je taky dražší,než NPK.Pokud v NPK vadí chloridová forma drásliku, můžete jej aplikovat před zimou, nebo při déletrvajicími dešti-je vodorospustný, a přes zimu se vyplaví.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 92.38 (?), 29.11.2013 11:42
|
|
|
|
|
|
|
host - 2.73 (?), 15.12.2013 15:43
Od loňska už preventivně do pletiva sadím všechn keře a stromky. I takový krtek dokáže svými štolami narušit kořenový systém každé rostliny. Po tomto roce už je vidět, jak rostliny co nemají narušovaný kořenový systém krásně rostly a prospívají. A škůdci ve štolách kroužili kolem pletiva. Na hryzce se mi osvědčila past - Swiss cat nebo Super cat, která se dává do štol. Je sice drahá a dá se koupit většinou v e-shopech - cena cca 300 Kč + přípravek 150 Kč (sonda na štoly, děrovač), ale oplatí se to.Ono i jedy jsou dost drahé - okolo 100 Kč na balení a vypotřebovávají se. Pasti mám 2 kusy od září 2011. Za rok používání jsem chytil cca 25 hryzců, několik myší atd. Je to mnohem lepší než jedy do štol - past zabíjí ihned. Nikdy dříve jsme pozemek neměli tak "provrtaný" od škůdců jako do roku 2011. V roce 2011 to už bylo neúnosné, půda provrtaná štolou na štole. Všechno se to šíří z těch neobdělávaných polí - spekulativních pozemků, co majitelé sečou jen jednou za rok.Včera jsem pozemek prošel - stromky a keře i záhony zatím v klidu. Nikde žádné propady nohou do štol, žádné krtince. Pasti budou ale stále připravené k použití, protože se určitě něco objeví.
|
|
|
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 179.38 (?), 15.12.2013 17:15
Měl jsem dvě tyto pasti Super cat řádně nastraženy asi čtyři měsíce v kuse, a mohu zodpovědně říci, že jsou na prd.Doposud se hlodavec nechytil ani jeden.Zato jsem nechtěně chytil jenoho krtečka v kalhotkách.
Největší potíž s lapáním kořisti vidím skutečnost,že živý tvor při průchodu chodbou hrne zeminu před sebou která spolehlivě ucpe průchod pasti,nebo past předčasně zklapne.Navíc jsou hlodavci nedůvěřiví,a jentak...mirnix tyrnix do pasti nevlezou.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|