|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Jde naroubovat dřín na svídu krvavou?, 16.5.2014 Mně je jen divné, že ten světový nápad dosud není v praxi rozšířen. S roubováním keře ne keř nemám nejlepší zkušenosti. Před lety jsem narouboval na planou lesní lísku velkoplodou odrůdu. Při každoročním boji s planými výhony od... celý příspěvek > | | Jde naroubovat dřín na svídu krvavou?, 15.5.2014 Nezkoušel jsem to, ale teoreticky by se to ujmout mohlo. Nicméně nemám dobré zkušenosti s roubováním keřů na keř, protože podnož - v tomto případě svída bude vyhánět stále nové výhony od země. Vysévání semínek taky není dobrý nápad. Za nejlepší... celý příspěvek > | |
| | Marhuľa z odrezku?, 15.5.2014 Všechno špatně. Nemá to smysl. Teoreticky lze sice nařízkovat každou dřevinu, ale musí se to umět a mít k tomu podmínky. Lístečky na odřezku nic neznamenají, vyrašily díky zásobním látkám v prutu, nikoli proto, že by prut pustil kořínky. Očkovat... celý příspěvek > | | Roubování angreštu, 15.5.2014 Nejsem si jist, jestli samotné zaštípnutí posílí výhon. Spíš podnítí tvorbu předčasného obrostu. Zkuste naroubovat do rozštěpu letošního přírůstku bylinný roub. Je na to docela vhodná doba.. | | Odvětrání slivovice, 14.5.2014 Jiný efekt mikrovlnky, než pouhé zahřátí destilátu mikrovlnami, si z fyzikálního hlediska nedovedu představit. | | Dřevěné pražce jak ošetřit?, 14.5.2014 To máte pravdu. Desítky let nikomu nevadil ani radon ve zdech, azbest na střeše, síra v ovzduší, kadmium v půdě, antibiotika v mase. Pokud nás ty pražce netlučou do hlavy (a nekálí nám do záhonků jako kočky), tak vlastně neškodí. Akorát máme... celý příspěvek > | | Uzený kapr, 12.5.2014 V jakém smyslu by mohla být nebezpečná? | | Hnojení kolem stromu, vypálená tráva, 12.5.2014 Kdyby se mi to stalo, byl bych vcelku rád, že tráva pod korunami aspoň chvíli neužírá stromům živiny. Pokud jste místo vinovoceritu nerozhazoval pod stromy nedávno zmiňovaný chlorečnan draselný, tráva se obnoví sama.
| | Broskvoňový semenáč, 12.5.2014 Jistěže to není nutné, štěpovat se dá i v korunce Ale v praxi je obvyklé, že místo štěpování těsně nad zemí (s výjimkou druhů, kde se kmínek pěstuje z podnože, např. kmenné třešně). | | Zena a pila - poradi nekdo?, 12.5.2014 Nu, tento příspěvek nepochybně vypovídá o hlubokých znalostech autora v této problematice a rád bych si od něj nechal poradit. Nicméně, zadavatelka píše, že chce pilu na prořezání starších větví, jelikož manuálně je to dřina a na silné... celý příspěvek > | |
| | Černy jeřab (Aronie), 12.5.2014 Nojo, jedna věc je zkopírovat, co někdo napíše, jiná věc je mít aronii na zahradě. Není výjimkou, že jeden strom mi přinese 50 i více kilo plodů, což tedy keř rybízu ani náhodou. Že je aronie dekorativní, to je pravda, ale nejedná se o okrasný... celý příspěvek > | | Broskvoňový semenáč, 12.5.2014 Ano, kletos vysetý semenáček (v látce?) můžete v létě naočkovat. Loňský semenáč bych zastřihl - ne jen zaštípl vrcholek - nýbrž co nejtěsněji u země, aby vyrazil silný letošní výhon (pokud možno jen jeden) a ten se dal opět v létě naočkovat.... celý příspěvek > | | Přehnojené mladé stromky slivoně, meruňky a jabloně, 12.5.2014 Já mám zato, že stromky prostě nesnesly tu přemíru péče.
Tak, jako existují ženy, které vás zahrnou takovou mírou starostlivosti, že se s nimi naprosto nedá žít.
| | Moc trávy v kompostu. Co s tím?, 12.5.2014 Pokud tvoříte kompost jako kulinářskou specialitu, pak je třeba hledat různé prosypávky, mezistanice sušení, provzdušňovat. Je to tak asi správně.
Já beru kompost jako místo, kam se uklízí biologický odpad, jako bonus vnímám... celý příspěvek > | | Nemocné slivoně, 12.5.2014 Myslím, že ten obrázek hodně napovídá. Že by to bylo suchem, si opravdu nemyslím, ten velký strom má kořeny tak hluboko, že si vodu najde vždycky. Vidím kombinaci 3 hlavních faktorů:
1. Prosychání větviček je fyziologický děj u silně... celý příspěvek > | |
|
|
|
|