Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Topking, 5.8.2014
I kldyž jsem to na švestkách nikdy neviděl, ty bodové skvrny skutečně připomínají strupovitost. Mapovitá skvrna vpravo je rzivost.
Proč by se měly používat rukavice při práci s motorovou pilou?, 5.8.2014
Asi není práce jako práce. Umím si představit, že např. sochař vyrábějící pomocí pily dřevěné plastiky nebo dřevař soutěžící na závodech v přesnosti řezů, si rukavice zřejmě brát nebudou. Když dělám na jaře průklest a jedna tlustší větev by mi... celý příspěvek >
Řez třešně - dvoupatrová koruna, 5.8.2014
Já se u třešní řídím jednoduchým pravidlem. Když stromek roste, tak ho neřežu vůbec. On, kupodivu, umí vytvořit pěknou světlou korunu optimálního tvaru i bez řezu. Když se nějaká větev či výhon nepovede či zavazí, tož jde pryč. V přísných tvarech... celý příspěvek >
Orientacia radov jabloni, 5.8.2014
Já bych to neviděl tak dramaticky. Jablka se úspěšně pěstují v Podunajské nížině, v Maďarsku, Ve Španělsku, Itálii, Kalifornii, Číně... Vesměs jsou to lokality teplejší než kterákoli oblast v Česku i při ozónové díře.     Nejde ani o... celý příspěvek >
Choroba jabloně - o co se jedná?, 5.8.2014
Jako neznaboh a lehkomyslník mohu s klidným svědomím říci, že na obrázku z 13.7. není ani stopa po strupovitosti. A i kdyby tam strupovitost byla, v tuto dobu by postřik, ať už by se namíchal s jednoho či pěti preparátů, ničemu... celý příspěvek >
Udírna, 4.8.2014
Do velkých spár bych vložil seříznutý kousek desky, malé neřešil. Při správně vedeném uzení je po vyhřátí udírny dokonce dobré mít kouř v jakémsi přetlaku, že odchází i škvírami ve dvířkách, resp. mezi prkny.
Uzení domácích klobás, 4.8.2014
Mám mlýnek ruční, průměr šajby 11 cm. Největší otvory asi 10 mm. Mozaika tak akorát, jen musí být dobře nabroušeno a maso co nejvíc studené. Jinak se bez ohledu na velikost otvorů dílo rozmatlá.
Letní odrůda hrušky - Kozačka?, 1.8.2014
Zmapovat rané drobnoplodé odrůdy hrušní je prakticky nemožné. Jednalo se často o náhodné semenáče, které, když se v kraji strom osvědčil, si sousedé naštěpovali a dál už se nešířily. Bylo zvykem, že v každé větší zahradě rostla stará hrušeň (i více... celý příspěvek >
Sejmutí etiket z lahví, 1.8.2014
Fakt je, že před 56 lety stačilo ponořit láhev do vlažné vody a za chvíli etiketa plavala v lavóru vedle flašky. Kdo v dětství sbíral všelijaké nálepky to dobře ví. To už je ale historie...
Oskeruše, 31.7.2014
U ořechu je ten rozdíl v semenáči a štěpovaném stromku. U oskeruše taky, byť za 3 roky asi těžko. Ale nevím, oskeruši nemám. Problém je spíš v tom, že oskeruše se hodí jen na pálení a je otázka, za kolik let přinese tolik plodů, aby se... celý příspěvek >
Odkôstkovač ovocia, 31.7.2014
Vyzkoušel jsem, ale jen jen u meruňkovice a slivovice. Meruňkovice je lepší vypeckovaná, slivovice s peckama. Podle mě chuť pecek do slivovice patří, zatímco v meruňkovici vadí.
Špendlíky, 31.7.2014
Myslím,. že jsou to všechno myrobalány. I ty, co jdou od pecky. Mohou to být semenáče i odnože. Mirabelky v tuto dobu většinou ještě nezrají
Co je to za švestku?, 31.7.2014
Podle fotky se švestky poznávají obtížně (koneckonců i podle ohmatání a ochutnání). Nicméně ta lepotica je pravděpodobná, protože z těch jugoslávských švestek je nejznámější a nejčastěji pěstovaná (Čačak je od hranic s Bosnou a Hercegovinou... celý příspěvek >
Stroj Honda nefunguje na český bezin, 30.7.2014
Mám od Hondy třetí sekačku a první křoviňák. Líbí se mi, že oproti B-S je tišší a snadněji startuje. Nikdy jsem karburátor nevyjížděl dosucha (byť se to asi má), přes zimu v ní nechávám benzín (s kapkou aditiva proti vodě). Sekačku čistím 1x za... celý příspěvek >
Opál, 30.7.2014
To jsem chtěl zrovna napsat. Opál je zvláštní tím, že sládne dřív než se vybarví. Tím se od většiny moderních slivoní liší, neboť ty se plně vybarvují ještě kyselé a pak teprve měknou a sládnou. V prvních letech, když měl stromek Opálu pár... celý příspěvek >
Další diskuze:  126127128129130>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika