Udírna



vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?)
4.8.2014 12:37

Do velkých spár bych vložil seříznutý kousek desky, malé neřešil. Při správně vedeném uzení je po vyhřátí udírny dokonce dobré mít kouř v jakémsi přetlaku, že odchází i škvírami ve dvířkách, resp. mezi prkny.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 235.210 (?), 11.6.2014 11:33

A co to udělat takto. Zděná a vyložena dřevem.

Udírna
Udírna
                     
host - 84.7 (?), 11.6.2014 13:46

Ta je pěkná, škoda v ní udit.laugh

                     
host - 34.226 (?), 4.8.2014 11:59
Mám novou dřevěnou, ale některá místa nelicuji, myslel jsem, že bych to nejak vytmelil. Ale čím? Nebo to neřešit?
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 4.8.2014 12:37

Do velkých spár bych vložil seříznutý kousek desky, malé neřešil. Při správně vedeném uzení je po vyhřátí udírny dokonce dobré mít kouř v jakémsi přetlaku, že odchází i škvírami ve dvířkách, resp. mezi prkny.

                     
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 114.253 (?), 4.8.2014 16:09

Přesně jak píše Miloš, taky sem chtěl spáry těsnit, ale nebudu, dvířka steně od kouře zčernají po dvou třech uzeních a dým se pěkně ztrácí všemi směry, takže všude přijde "čerstvý",nejde o to mít maso černé, ale voňavé.

domácí udírna
domácí udírna
                     
host - 37.124 (?), 4.8.2014 19:59
Tak jsem zkušebně zatopil a unik nula nula nic. Dik za postřehy, už to neřeším.
                     
Roman Gar - (3) - 179.23 (?), 2.9.2014 21:05

Dobrý den. Chtěl bych se ještě zeptat. Když stavět udírnu, tak přímé topeniště, nebo delší kouřovod. Mluvil jsem ze starým řezníkem a ten říkal, že staré řeznické udírny byly vždy s přímím topeništěm, bez kouřovodu. Chci poznat více názorů. Děkuji za příspěvky.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 3.9.2014 8:47

Taky jsem řešil toto dilema při stavbě udírny před 30 lety. Nechal jsem si poradit starým řezníjkem a postavil udírnu s topeništěm pod masem. Uzení bylo velmi rychlé, výsledky dobré, ale byly problémy s udržením síly plamene, teplotou, kapáním tuku do ohně, atd. Tak jsem udírnu přestavěl na topeniště mimo. Nemohu říci, že je maso lepší, ale uzení je pohodlnější, i když trvá déle.

                     
host - 226.182 (?), 3.9.2014 10:43

Dobrý den, pokud Vás nějak netíží prostor tak bych určitě postavil udírnu s topeništěm vedle.Stačí 1-2 metry dlouhý kouřovod.Mám délku 1,5 metru kameninovou rouru zaizolovanou proti ochlazování a je to paráda.At' se daří, klidně se ptejte.rpstylle@seznam.cz

                     
host - 39.163 (?), 7.9.2014 12:46
Já teď už řeším z čeho udělat rošt. Napadlo mě koupit metr nerezového pletiva, které používají chovatelé papoušků a vystřihnout, ale je problem ho sehnat. Jak jste to vyřešili?
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika