|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Recept na zavaření červené řepy (aby nezkvasila), 8.8.2014 Nevím jak jinak odměřit např. postřik svilušky na jedné rostlině v květináči než miligramovou váhou. Doby, kdy litr Arborolu (na 100l vody) stál 11Kčs a půl litru Metathionu 21 Kčs (na 250 litrů postřiku) jsou pryč. Na dávkování kyseliny... celý příspěvek > | | Recept na zavaření červené řepy (aby nezkvasila), 8.8.2014 zaokrouhluje na celé gramy... a nepřesnost chodu většiny je 1,25 g
Ale to snad ne, na gramy zaokrouhluje běžná kuchyňská váha. Ty malé (a taky nijak drahé) pracují s přesností na miligramy nebo desítky miligramů. Srovnávat jejich... celý příspěvek > | |
| | Recept na zavaření červené řepy (aby nezkvasila), 7.8.2014 Myslím, že digitální gramová váha není až tak drahá. | | Topstar plus, 7.8.2014 U mě lepotica už vrcholí, Topstar má ještě pár dní před sebou. Velikostí lepotici nepřekoná, chutí ano. | | Kroucená vrba, 7.8.2014 Otázka je špatně položená. Na takovou nelze odpovědět "Nemůže." Obzvlášť, když nevíme nic o půde, sklonu terénu, kvalitě základů. Já bych těsně ke zdi domu nesázel žádné stromy. Ale 4 metry je přeci jen dost. | | Proč by se měly používat rukavice při práci s motorovou pilou?, 6.8.2014 Na řadu prací se mi hodí černožluté máčené (v dlani nějaký latex, na hřbetu úplet. Pro sklizeň angreštu, šípků, ostružin, rakytníku mám jedny s ustříhanými konečky. Nepopíchám si totiž obvykle bříška prstů nýbrž vše ostatní. | | Proč by se měly používat rukavice při práci s motorovou pilou?, 5.8.2014 Ruce mě živí, a tak každoročně vydám za rukavice určitě hodně přes tisíc. V rukavicích ryju, sázím brambory, trhám angrešt, sbírám švestky, stříhám stromy. Krom roubování a česání ovoce vlastně všechno. Když na cirkulárečce řežu obkladovky, tak... celý příspěvek > | | Likvidace porostu a nové osazení, 5.8.2014 Naopak v hustém trávníku se jim nedaří vůbec. Konkurence travin jim znemožní zdárně vegetovat
To máte, Wimpi, sice pravdu, ale předpokladem je, že se o ten hustý trávník bude někdo starat. Alespoň ho pravidelně séct. Pak se skutečně kopřivy,... celý příspěvek > | | Pálení špendlíků, 5.8.2014 ...acetátové kvašení vede k acetonu a ketonu
Asi jako kdybyste napsal, že alkoholovým kvašením vzniká etanol a líh.
| | Pálení špendlíků, 5.8.2014 Rozkladem pektinů skutečně nějaký metyl vzniká, ale v zanedbatelném množství. Přesto se hodí oddělit ho v úkapu, třebaže by se nestala žádná tragédie ani kdyby se neoddělil. Z vína jej logicky oddělit nelze, je ale pravda, že v moštu z hroznů je... celý příspěvek > | |
| | Proč by se měly používat rukavice při práci s motorovou pilou?, 5.8.2014 A jak se na tom úraze podepsala motorová pila a její držení v rukavicích? | | Likvidace porostu a nové osazení, 5.8.2014 Já mám trochu problém s myšlenkou, že výsev čehokoli zabrání návratu náletových a invazních rostlin ...poradite nějaké rostliny, které by prostor pokryly a nepustily tam znova původní osazenstvo?...Rostou tam ostružiny, kopřivy, bodlaky... To... celý příspěvek > | | Rybízová štáva - postup, 5.8.2014 Zavařovat sirup se mi neosvědčilo. Když láhev otevřu, celá se naráz nevypije. Není-li sirup přeslazený, začne dřív nepo později plesnivět či kvasit. Proto do sirupu kývnu na chemickou konzervaci sorbátem v nejnižší možné koncentraci. Vzhledem k... celý příspěvek > | | Mraveniště ve stromě, 5.8.2014 Lesní mravenci obvykle do dřeva nejdou a to ani do mrtvého. Jsou-li skutečně ve dřevě, jde většinou o jiný druh mravenců. Mají-li lesní mravenci kupu jehličí u paty smrku, nijak jej neohrozí. | | Pálení špendlíků, 5.8.2014 Pokud to vykvasíte, tak to nepřecedíte, hustá břečka přes hadr neproteče, ani přes řídký. Můžete to ale vystřít přes cca 5mm síto. Získáte něco jako kvas z vypeckovaných plodů. Při standartním postupu pálení jsou obavy z metanolu... celý příspěvek > | |
|
|
|
|