|
Hořka řepa, 22.9.2014 Šlo by sem hodit link na tu studii onoho bramborářského výzkumáku? Už se podle něj nějací pěstitele brambor řídí?
Dusičnany a dusitany jsou v salátu) v nadlimitním množství pouze bezprostředně pár hodin po sklizni. Pak je rostlina z roztoku... celý příspěvek > |
|
Hořka řepa, 22.9.2014 Hnůj, potom hnůj a pak zas jenom hnůj... přesně tento postup mým bramborám velice prospívá
To chápu. Pořád mi ale není jasné, proč ty brambory pěstujete 3 roky po sobě na jednom místě a ty plochy nestřídáte? Jakou to má výhodu oproti střídání,... celý příspěvek > |
|
|
|
Toptaste, 22.9.2014 Přestože pěstuji 90% všech slivoní na myrobalánech, na znojemsko bych je tolik nedoporučoval. Moje poloha je studená, kamenitá, jílovitá a myrobalány si s tím jako jediné umějí poradit. U Vás budou stromy na myrobalánech mít velké koruny, ale... celý příspěvek > |
|
Jakou švestku?, 22.9.2014 kupoval jsem kdysi stromky v polsku, je to severněji a tudíž stromky odolnější...
To je nesmysl. Polsko je ovocná zahrada Evropy, na většině území je tam příhodnější klima než na severním okraji Šumperka. Nicméně i kdyby, odolnost stromku... celý příspěvek > |
|
Durancie, 22.9.2014 I tvar některých plodů na fotkách připomíná Valjevku. |
|
Uchování jablečného moštu bez sterilace, 22.9.2014 Sterilovat větší množství moštu není žádný problém. Mohl bych to dělat v nerezovém elektrickém zavařovacím hrnci s termostatem, časovačem a kohoutem. Navíc má ten hrnec využití celoročně a nemusím ho kupovat. Jenže mošt je třeba uchovávat v něčem, z... celý příspěvek > |
|
Hořka řepa, 22.9.2014 Teď je optázka, co je zdravější. Hnůj, potom hnůj a pak zas jenom hnůj nebo občas doplnit nějaký ten vápník, fosfor či draslík popelem, vápemcem, kompostem či uměle. Podle mě je obsah živin v hnoji nevyvážený. Pěstovat brambory dokola na jednom... celý příspěvek > |
|
Výsadba podnož myrobalán, 18.9.2014 Příroda občas dělá divy, ale Sudetské renetě s korunou o průměru 20 metrů upřímně nevěřím. |
|
Hořka řepa, 17.9.2014 Hodinu v přetlakovém hrnci? Vařím ji mnohem kratší dobu a v běžném kastrólu. Čas přesně nevím, prostě až sklouzne z vidličky. Je nahořklá i zasyrova? |
|
Zpracovani sipku, 17.9.2014 No ale ty vitaminy se musely vsechny znicit
To jistě ne. Jen velká část vitamínu C.
Všechny možnosti sušení jsou možné. Celé, půlené, na okně, v sušičce. Plody šípku nejsou jahody, tak nehrozí, že by při delším sušení hnily,... celý příspěvek > |
|
|
|
Akane - perla podzimu, 17.9.2014 Desert je sladší.
|
|
Doporučte sekačku dle požadavků, 17.9.2014 ...v Rusku a bylo tam víc hodinářů, než obchodů z potravinama.Asi se uživili.
Před 30 lety vůbec nezáleželo, kolikery hodiny hodinář opraví, aby se uživil. Nejenom v SSSR. Nutná byla 100%ní zaměstnanost. |
|
Kidd´s orange, 17.9.2014 Nebo navinule sladká. |
|
Akane - perla podzimu, 17.9.2014 Akane je určitě hezčí, ale Desert mi chutná víc. Na vyšším tvaru měl(o) Akane navíc dost malé plody.
|
|
Aprimira, 17.9.2014 Z těch žlutoplodých a jinak pestrých nešvestkových slivoní patří Aprimira k tomu lepšímu. Mám taky radši modře ojíněné plody, ale propadák to není. |
|