|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Zuzana, Produkta, 13.10.2014 No dobře. Já tedy si Angoldu vážím pro řadu jeho dobrých vlastností. Špičkovou chuť k nim ale neřadím. | | Hnojník na zahradě, 13.10.2014 Jen H. inkoustový.
Obecně ale houby nejsou nejlepším doplňkemm k alkoholickým nápojům. | |
| | Zuzana, Produkta, 13.10.2014 Pravda, první místa v degustačních soutěžích tyto odrůdy asi nezískají. (ostatně mnohými vychvalované Angold, Melodie či Zvonkové taky ne). Přesto si své příznivce najdou. Zejména pro malé nároky na pěstování a velikost plodů, kterou si udrží i... celý příspěvek > | | Jak zlepšit těžkou půdu?, 13.10.2014 Když jsme ještě topili hnědým uhlím a přičichl jsem k horkému popelu při jeho vybírání, zaštípal mě v nose oxid siřičitý. Takový bych si do půdy nedal. | | Jak zlepšit těžkou půdu?, 13.10.2014 Šedivá je teorie, zelený strom života. Vše kolem uhlí (prach, mour, uhelný pope)l bych bez udávání důvodů zavrhl. Kopaný písek je výborný, říční je horší, ale své - pro mrkev a petržel taky udělá. Bez štěrku, samozřejmě. Přidejte ho při... celý příspěvek > | | Nový řez, 13.10.2014 Však si to vyzkoušejte. | | Nový řez, 13.10.2014 To je řez vhodný možná pro broskvoň. Jonathan neplodí na jednoletém dřevě.
| | Špatný rok pro Topaz, 13.10.2014 Je to možné. Moje jabloně fungicid neviděly roky a je pravda, že Topaz a Rubinola bývají postiženy nejvíc.
| | Roubování plané třešně, 13.10.2014 Jestli jste nikdy neroubovala, raději o to požádejte někoho, kdo to umí. Není příliš pravděpodobné, že se Vám ujme první roub, který naštěpujete, nota bene višeň. | | Žíhané jablko,co je to za odrůdu?, 13.10.2014 Patrně Grávštýnské. Třebaže je to raně podzimní jablko, na starých stromech nacházíme kvalitní plody ještě nyní. | |
| | Špatný rok pro Topaz, 13.10.2014 O selhání Topazů v některých letech psal již před lety nebožtík p. Boštička. Je zajímavé, že jedna větev na stromě má víc plodů pěkných a jiná pouze drobné.
Parména zlatá bývala oblíbená odrůda. Sklaovatelnost ale oproti Topazu... celý příspěvek > | | Lískové ořechy, 10.10.2014 Tondo, nevím. Pokud není krabice hermeticky uzavřená, po čase v ní obsah vlhkost a pachy nasát musí, záleží na délce uskladnění a intenzitě okolního pachu. Na druhé straně nevím, proč by měly ořechy mít možnost dýchat. Já je naopak uskladňuji... celý příspěvek > | | Příprava půdy před založením sadu, 10.10.2014 Nemůže být, naopak... dráselná sůl je levnější
Jasně, popletl jsem to, sůl je levnější než síran.
To vápnění je zmíněno správně, ono totiž nejen síran, ale všechna zmíněná hnojiva (superfosfát, draselná sůl, nakonec i hnůj) pH půdy spíš snižují... celý příspěvek > | | Děkanka robertova, 10.10.2014 Opylovače jsem u Děkanky nikdy neřešil, ostatně ani u jiné odůdy. Není-li to jediná hrušeň širokodaleko, nemá to smysl. V chladnější poloze ale Děkanka vysloveně zklamala. Plody jsou průměrného nenápadného vzhledu i chuti. | | Příprava půdy před založením sadu, 10.10.2014 Máte pravdu, při nahlédnutí do ceníků vidím, že draselná sůl není dražší zas o tolik, jen cca o 25%, při přepočtení na K2O ještě o něco víc. Myslel jsem si, že rozdíl je výraznější nebo tomu aspoň tak bývalo..
| |
|
|
|
|