|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Je možné sázet malé stroužky?, 28.10.2014 Nu, nevím. Z obrázku není poznat jak velké jsou cibule a jejich stroužky. Proč se tedy nesází česnek do jamek hned po deseti stroužcích? Nechce se mi věřit, že by nezafungovalo něco jako kontaktní inhibice (jako třeba u mrkve). | | Hnilobné fleky na jablkách, 28.10.2014 Ta bakterkiální skvrnitost jablek je popisována kde? | |
| | Golden Delicious a Golden Delicious Reinders, 28.10.2014 Idared sklízím co nejdéle...
Vy budete KUKY asi zez Plzně. | | Melrose, 28.10.2014 Vyloučit se to jistě nedá, ale že by na Vašich fotkách bylo Melrose, si úplně nemyslím. Odrůda má několik typických znaků:
1. Většina plodů jsou více nebo méně žebernaté, hlavně kolem kalicha. Někdy se žebra táhnou i do půlky plodu.
2. Barva je v... celý příspěvek > | | Biogolden, 28.10.2014 Sazovitost letos řádila jak černá ruka. Zajímavé byly rozdíly v postižení jednotlivých odrůd. Rezistenty rozhodně nebyly postiženy méně, spíš naopak. Biogoldeny slušné velikosti se mi vypěstovat nepodařilo, na odrůdu jsem rezignoval. | | Rouby - termín odběru, 28.10.2014 Rouby se z kmenných tvarů odebírají nejlépe teleskopickými nůžkami. Ty od Fiskarsu patří - na rozdíl od nůžek do ruky - k těm nejlepším. Pokud ovšem váháte mezi silným roubem ze severní strany stromu a slabším z jižní, držte se pravidla, které... celý příspěvek > | | Jaké staré odrůdy na zahradu?, 28.10.2014 Opilovat si můžete nehty, květy se opylují. Vůbec ale není třeba sestavovat odrůdy podle nějakého opylovacího plánu. Nemáte-li na zahradě širokodaleko osamělou jabloň, opylí se snadno a problémy budou spíš s propadem a nutnou probírkou. V... celý příspěvek > | | Golden Delicious a Golden Delicious Reinders, 28.10.2014 Zvláštní. V dobách, kdy jsem Goldeny pěstoval, byly 28. října obvykle ještě na stromech a začínaly se trhat. I tak se sklízely ne zcela dozrálé tvrdé a sladkokyselé. Ve sklepě pak Goldeny brzy dozrávaly a vadly, takže jejich udávanou... celý příspěvek > | | Aktivácia spiacich očiek na slivke, 28.10.2014 Zkracujete-li výhon s předčasným obrostem, řežete stále letorost (jednoleté dřevo). Očka v jeho bazální části, bývají méně vyvinutá, ale bdící, není problém s jejich probuzením. Žádný koupený stromek běžné kvality není třeba řezat do... celý příspěvek > | | Jaká bude Resista?, 28.10.2014 Nepatřím k nadšencům z Resisty, ale ani k jejím zatracovatelům. Letošní úrodu jsem sklidil tento týden a je možné, že ještě pár dní by na stromě vydržela. Strupovitost zatím žádná, jenom letos výrazná sazovitost. Zkusil jsem ochutnat pár... celý příspěvek > | |
| | Jaké staré odrůdy na zahradu?, 28.10.2014 To je samozřejmě otázka vkusu. Hornokrajský malináč je kultovní jablko, v optimální zralosti chutné, ale dužina je lehká, poněkud sušší a brzy jakoby "vatovatí". Malinové holovouské nadchne příznivce Jonathanu, kterému se, podle mě, chutí dost... celý příspěvek > | | Lahůdková jablka pro labužníky - Váš favorit, 27.10.2014 Tedy zajímavý chuťový vkus. Člověk, který vyzdvihuje chuť Idaredu, Řehtáče a vysloveně mu nechutnají Golden a Spartan, to se jen tak nevidí | | Odrůda Admirál, 27.10.2014 Je to bujný triploid, ale u mě nevyholuje, naopak pěkně obrůstá, alespoň zatím. Jak píše Alois, do dobré půdy spíš slabší podnož. | | Muj chutovy zebricek, 27.10.2014 Nemůžeme si dělat iluzi, že je možné spolehlivě poznat každou odrůdu podle utrženého jablka.v A to dokonce někdy ani u těch, které máme na zahradě. Jiná věc by byla, kdybyste měla seznam odrůd, které máte na zahradě a jen byste potřebovala určit... celý příspěvek > | | Nedostatek polokmenů v nabídce ovocných stromů, 27.10.2014 Pokud máte na vybranou mezi špičákem a stromkem se založenou korunkou ve výšce, jakou si přejete, pak je samozřejmě lepší volbou správně zapěstovaný stromek. Je obvykle větší, s bohatším kořenovým systémem, často o rok starší, což představuje i... celý příspěvek > | |
|
|
|
|