Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Je možné sázet malé stroužky?, 28.10.2014
Nu, nevím. Z obrázku není poznat jak velké jsou cibule a jejich stroužky. Proč se tedy nesází česnek do jamek hned po deseti stroužcích? Nechce se mi věřit, že by nezafungovalo něco jako kontaktní inhibice (jako třeba u mrkve).
Hnilobné fleky na jablkách, 28.10.2014
Ta bakterkiální skvrnitost jablek je popisována kde?
Golden Delicious a Golden Delicious Reinders, 28.10.2014
Idared sklízím co nejdéle... Vy budete KUKY asi zez Plzně.
Melrose, 28.10.2014
Vyloučit se to jistě nedá, ale že by na Vašich fotkách bylo Melrose, si úplně nemyslím. Odrůda má několik typických znaků: 1. Většina plodů jsou více nebo méně žebernaté, hlavně kolem kalicha. Někdy se žebra táhnou i do půlky plodu. 2. Barva je v... celý příspěvek >
Biogolden, 28.10.2014
Sazovitost letos řádila jak černá ruka. Zajímavé byly rozdíly v postižení jednotlivých odrůd. Rezistenty rozhodně nebyly postiženy méně, spíš naopak. Biogoldeny slušné velikosti se mi vypěstovat nepodařilo, na odrůdu jsem rezignoval.
Rouby - termín odběru, 28.10.2014
Rouby se z kmenných tvarů odebírají nejlépe teleskopickými nůžkami. Ty od Fiskarsu patří - na rozdíl od nůžek do ruky - k těm nejlepším. Pokud ovšem váháte mezi silným roubem ze severní strany stromu a slabším z jižní, držte se pravidla, které... celý příspěvek >
Jaké staré odrůdy na zahradu?, 28.10.2014
Opilovat si můžete nehty, květy se opylují. Vůbec ale není třeba sestavovat odrůdy podle nějakého opylovacího plánu. Nemáte-li na zahradě širokodaleko osamělou jabloň, opylí se snadno a problémy budou spíš s propadem a nutnou probírkou. V... celý příspěvek >
Golden Delicious a Golden Delicious Reinders, 28.10.2014
Zvláštní. V dobách, kdy jsem Goldeny pěstoval, byly 28. října obvykle ještě na stromech a začínaly se trhat. I tak se sklízely ne zcela dozrálé tvrdé a sladkokyselé. Ve sklepě pak Goldeny brzy dozrávaly a vadly, takže jejich udávanou... celý příspěvek >
Aktivácia spiacich očiek na slivke, 28.10.2014
Zkracujete-li výhon s předčasným obrostem, řežete stále letorost (jednoleté dřevo). Očka v jeho bazální části, bývají méně vyvinutá, ale bdící, není problém s jejich probuzením.  Žádný koupený stromek běžné kvality není třeba řezat do... celý příspěvek >
Jaká bude Resista?, 28.10.2014
Nepatřím k nadšencům z Resisty, ale ani k jejím zatracovatelům. Letošní úrodu jsem sklidil tento týden a je možné, že ještě pár dní by na stromě vydržela. Strupovitost zatím žádná, jenom letos výrazná sazovitost. Zkusil jsem ochutnat pár... celý příspěvek >
Jaké staré odrůdy na zahradu?, 28.10.2014
To je samozřejmě otázka vkusu. Hornokrajský malináč je kultovní jablko, v optimální zralosti chutné, ale dužina je lehká, poněkud sušší a brzy jakoby "vatovatí". Malinové holovouské nadchne příznivce Jonathanu, kterému se, podle mě, chutí dost... celý příspěvek >
Lahůdková jablka pro labužníky - Váš favorit, 27.10.2014
Tedy zajímavý chuťový vkus. Člověk, který vyzdvihuje chuť Idaredu, Řehtáče a vysloveně mu nechutnají Golden a Spartan, to se jen tak nevidí
Odrůda Admirál, 27.10.2014
Je to bujný triploid, ale u mě nevyholuje, naopak pěkně obrůstá, alespoň zatím. Jak píše Alois, do dobré půdy spíš slabší podnož.
Muj chutovy zebricek, 27.10.2014
Nemůžeme si dělat iluzi, že je možné spolehlivě poznat každou odrůdu podle utrženého jablka.v A to dokonce někdy ani u těch, které máme na zahradě. Jiná věc by byla, kdybyste měla seznam odrůd, které máte na zahradě a jen byste potřebovala určit... celý příspěvek >
Nedostatek polokmenů v nabídce ovocných stromů, 27.10.2014
Pokud máte na vybranou mezi špičákem a stromkem se založenou korunkou ve výšce, jakou si přejete, pak je samozřejmě lepší volbou správně zapěstovaný stromek. Je obvykle větší, s bohatším kořenovým systémem, často o rok starší, což představuje i... celý příspěvek >
Další diskuze:  106107108109110>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika