Příspěvky uživatele - 70.240

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Aku Slivku?, 4.4.2025
S tou Katinkou sice pohořel pan Vysloužil, protože mu zřejmě šarka likviduje i některé odolnější odrůdy, ale u mě šarkou netrpí. Pokud plody necháte pořádně vyzrát (já nejčastěji sbírám až ty na zem spadlé), tak je chuť opravdu velmi dobrá, až tak že... celý příspěvek >
Broskvoně 2025, 4.4.2025 Obsahuje fotku
Pane JA, zelené budou listové, nikoliv květní, nedávno tento rébus vyřešil u někoho jiného pan Walter. U mě jedna FM3 rozkvétá a druhá už kvete (falešná Diana).Miloši, to máš fakt parádní lokalitu, nevím, jestli na pěstování, ale pro žití... celý příspěvek >
Mráz ve vegetačním období, 4.4.2025
Nevím, jak u vás, ale ještě včera byla pro neděli ráno předpověď na nejnižší teplotu pro PCE 0°C dnes tam bylo nejdřív -2°C a už tam je -3°C. Lepší by to bylo v opačném sledu. Ty odkvetlé meruňky mají smůlu. 
Broskvoně 2025, 4.4.2025 Obsahuje fotku
Na Křivoklátsku musí být nádherně, Miloši. Pokud bydlíš u té silnice na Líšnou, tak to ukazuje nějakých 425 metrů nad mořem. Ten potok nikdy nevysychá? V příštích dnech bude vyšší nadmořská výška výhodou, kvůli pozdějšímu rozkvétání. Jenomže, když se... celý příspěvek >
Aku Slivku?, 4.4.2025
Mimo Topfirstu nemůžu napsat nic špatného ani o Hermanu, Ruth Gerstetter, Juně, Čačanské rané, Katince, Černošické. Ta nakonec bude možná lepší než Ersingerská. Největší "bomba" je ta Eliášova. Ta strčí do kapsy všechny tyto odrůdy, stejně jako... celý příspěvek >
Marhulky kvitnutie jar 2025🍑, 4.4.2025 Obsahuje fotku
Zdravím, Davide. Čemu vděčíme za tu čest?  V jaké fázi máš kvetení u těch známějších odrůd? Nebylo by špatné, kdybys napsal něco o tom, co máš nové, ale hlavně vyzkoušené. Jaké odrůdy se ti osvědčily u meruněk, broskvoní a švestek. Díky.
Aku Slivku?, 3.4.2025
Pane Waltere, v atlase se uvádí, že "Frühzwetsche von Černošice" je pološvestka, i když možná hůře odlučitelná pecka od dužniny a její konzistence připomíná slívu. Moc se na plody těším. Roub pěkně roste a je obalený květními pupeny. Zřejmě bude... celý příspěvek >
Broskvoně 2025, 3.4.2025 Obsahuje fotku
A kde máš ty broskvoně vysazené, Miloši K? V které oblasti?
Marhulky kvitnutie jar 2025🍑, 3.4.2025 Obsahuje fotku
Úplně stačlo -2,6°C a bylo po meruňkách, Miloši. Myslím, že kdyby ten slabý mráz dorazil v nějakém ranějším stádiu vývoje plodů, tak by tolik škody nenadělal. Pro mě tedy nová zkušenost, že takto velké plody jsou ještě choulostivější, místo... celý příspěvek >
Marhulky kvitnutie jar 2025🍑, 3.4.2025 Obsahuje fotku
Když zreznou, tak zreznou, co se dá dělat. Prozatím jsou ještě pěkné.  VP tady už "jede" naplno, Tomáši. Přece jen to je u vás trochu opožděné. V příštích dnech to přijde vhod.
Aku Slivku?, 3.4.2025
Dozrávání Toptaste se tady už kdysi řešilo. Někomu dozrává v srpnu a někomu v září. Divné je, že někomu dozrává v září i v teplé Podunajské nížině. "Baculaté" plody jsou těžko zaměnitelné. Tvarově jsou podobnější spíše Valoru než Domácí švestce... celý příspěvek >
Aku Slivku?, 2.4.2025
Královna Viktorie ani Tipala nejsou žádná "hitparáda". U Královny Viktorie vycházím z toho, co o ní napasal pan Walter, který by si jí znovu už nepořizoval. Tipale dost podstatně chybí vyšší cukernatost. Jinak má na žlutou švestku docela výraznou... celý příspěvek >
Bystricka slivka - odolna voci sarke?, 2.4.2025
Šarku tady mám, ale škodí málo. Bystrická muškátová je prozatím "čistá".
Broskvoně 2025, 2.4.2025
"Redhaveni "už rozkvétají. Tedy jenom ten na Adesotu. Místo Rich May mně poslali ze Spomyšle jakousi bělomasou "placatici" a po reklamaci se druhý stromek neujal, protože bylo už dost pozdě na jaře. Bělomasá Springtime je taky dost raná, ale hlavně... celý příspěvek >
Mandloně - zkušenosti, odrůdy, 1.4.2025
Kdyby se vám chtělo pánové, petrsi a hugovotře, mohli by jste občas vyfotit zblízka vývoj mandloňového plůdku po odkvětu. Přece jen se o těch mandloních píše dost málo.
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika