 |
Kveten 2013 - kadeřavost broskvoní, 19.5.2013 Tvrdit, že vše umím si v žádném případě nedovolím. Několik let se snažím o pěstování 4 stromů broskvoní, tak snad úplný začátečník taky nejsem. Kadeřavost mne porazila na plné čáře. Přičítám to výkyvům teplot v březnu a dubnu, kdy v záp.Čechách... celý příspěvek > |
 |
Odrůda melounu do chladnější polohy, 26.2.2013 Nejsem ani z jihu Moravy, ani z centra velkoměsta (aby mi políčko ohřívaly inženýrské sítě). Po několika pokusech jsem došel k závěru, že v "bramborových" oblastech je nejlepší odrůdou melounu rybíz nebo angrešt..Pokud nemáte dostatek tepla, hlavně v... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Čím bílit sklep?, 24.2.2013 Chystám se vybílit vlhký sklep pro skladování ovoce a zaleniny.Chci použít vápenný hydrát. Je vhodné přimíchat do vápna nějakou dezinfekci, např.modrou skalici, kuprikol? Díky za rady. |
 |
Švestky v sezóně 2012, 22.2.2013 slíva BRYSKÁ - malý plod, zraje spolu s ranou Čačanskou.Chuťově dobré plody jsou ty, které spadnou.Trhat plody podle barvy je loterie, většinou jsou tvrdé a nezralé.Klepnu do stromu a co spadne je ke konzumaci.Příjemně nakyslá chuť. |
 |
Vlastní zelenina vs koupená - poměr cena: chuť, 15.1.2013 Zdraví už mi neslouží tak, abych se mohl věnovat nějakému sportu. Zahrada a práce na ní jsou pro mne hlavně přiměřený pohyb, něco jako rehabilitace. A když tělo bolí tak, že to už nejde, počkám na zítra. |
 |
Pěstování rajčat 2013, 6.1.2013 Nemáte někdo ve svých výpěstcích zkušenosti s ranými odrůdami?
Doba zrání kolem 60.dne. (jak se o počítá jsem ještě nepochopil ).
Ne každý může bydlet na jihu Moravy nebo v Polabí.
|
 |
Kolko odobrat metylalkoholu, 21.9.2012 V diskuzi jsem si přečetl, že metanol mj. vzniká přirozeným kvašením pektinů.
Mám tomu rozumnět tak, že je obsažen i v rybízáku nebo šípkovém vínu? |
 |
Kvašáky a rychlokvašky, 26.8.2012 1) Musí se přidávat ocet? Myslel jsem že stačí solný lák.
2) Po vykvašení mám lák mléčně zakalený, jako u zelí. Má to tak být, nebo je něco špatně?
Díky.P. |
 |
Rajčatová šťáva, 16.8.2012 Rajčata naříznu, spařím a oloupu. naházím do hrnce, trochu pomačkám a jen tak nechám přejít varem.Drátěnou podběračkou na knedlíky vyndám hustější kusy dužniny na polotovar na omáčky.Do šťávy v hrnci přihazuju další rajčata.Pak šťávu přeleju přes... celý příspěvek > |
 |
Grilování na kameni, 12.8.2012 chceme poridit kamennou desku do klasickeho zahr. krbu. Nebranila by ale odvodu koure z topeniste do komina? A jakym zpusobem by se mela vysouvat abych ji mohla obsluhovat? Nema nekdo nejakou zkusenost? Dekuji Radka |
 |
|
 |
Co vaše réva? (2012), 30.7.2012 Reaguji na nadpis-Co vaše réva?
Asi se mi objevilo padlí?? |
 |
Šťáva z černého rybízu, 21.7.2012 Opravdu má být 3 dl černého rybízu??
Na 3 kg cukru se mi to zdá hodně málo. |
 |
Skvrny a usychanie listov uhoriek, 19.7.2012 Pane Mirku,
čím stříkáte proti plísni?
Co je to klopuška?
Díky za vysvětlení.Pepík |
 |
Čerpadlo pro domovní jímku, 15.9.2010 Dobrý den, máme koupené čerpadlo Gude 8500 a čerpáme asi 2 roky 1x za 14 dní zatím funguje bez problémů cena okolo 1400Kč J.Novák |
 |