|
Rakytník řešetlákový, 3.12.2009 Překopírujte si to do tohoto překladače a věřím, že tomu budete rozumět. VašekB
http://translate.google.cz/# |
|
Kiwi, 15.11.2009 ACTINIDIA ARGUTA je druh kiwi a ty se potom dělí dál na odrudy tak jako je to to třebas u jabloní. Tedy letáček nám neřekl vůbec nic důležitého. Dobře že máte samce, budete mít plody mnohem vyrovnanější a větší. Některé odrudy nejdou bez něho vůbec... celý příspěvek > |
|
|
|
Kiwi, 14.11.2009 Samozřejmě ořezat ještě letos, rostliny nehojí rány a při jarním řezu moc roní mízu. Potom jde zase řezat až v květnu a červnu po odkvětu a to je zároveň nejvhodnější doba pro řízkování.
Plody na fotce vypadají moc pěkně, nevíte o jakou odrudu se... celý příspěvek > |
|
Štěpařský vosk, 3.11.2009 Pane, takovéhle rady mám nejraději,, / ano ještě jsem při vař. něco přidal, ale to si zatím nechám pro sebe/." Možná jste neměl psát raději nic. VašekB. |
|
Réva ze semene, 29.10.2009 Pokud je víno chutné, možná se s vámi podělí vosy a ptáci a tak jen doufejte, že na Vás něco zbyde. Taková je moje zkušenost. VašekB. |
|
Podtlak po dokvašení, 18.10.2009 Já bych to viděl asi takto, kvas dokvasil a to bylo ještě teplo, teď sud hodně vychladnul a tím se udělal podtlak. Věřím, že lehkým násilím otevřít určitě půjde, jen se toho nesmíte bát. VašekB. |
|
Kiwi, 17.10.2009 Někdy záleží na sadbě a potom na podmínkách. Je to ale dost podivné, když píšete že jste se o rostliny starala. Zkuste vzít rýč a kousek od rostliny odrýt zem zda alespoň udělala pěkný kořenový systém. Kořeny jsou poměrně tenké, na povrchu a moc... celý příspěvek > |
|
Slivovice - kvas, 13.10.2009 Pročetl jste kde co a to jste tedy na moc dobré rady nedal. Tak jak jste to uděl bych nikdy nepostupoval, Udělám zákvas z ušlechtilých kvasinek, když už ho mám 4 litrovou lahev natrhám ovoce, podrtím a přidám zakvas do sudu. Na sud zasadně... celý příspěvek > |
|
Kiwi kolomikta - kvalita (chut) plodů, 4.10.2009 A co zimní jablka také jabloně vykopáte když dnes nejdou jíst? Co takhle plody uložit a jíst je až do vánoc. Dnes je venku spousta ovoce a tak si na kiwi počkejte. VašekB |
|
Nekvasí mě jeřábové víno?, 18.9.2009 Dělám víno z černého jeřabu Aronie a plody nejprve lehounce povařim s vodou, potom rozmačkám a vychladlé dám do demižonu. Zákvas z ušlechtilých kvasinek který jsem si udělal tři dny předem a samozřejmě viditelně kvasící přileji do demižonu.... celý příspěvek > |
|
|
|
Slivovice - kvas, 6.9.2009 A tady se někdo probudil. Je to už hodně dlouho co jsem chodil do školy a ani to tolik neprožívám. Když se dívají kantoři na mé příspěvky asi jim dělám ostudu, ale není mi jasné, proč je náš jazyk tak zbytečně složitý. VašekB. |
|
Kiwi kolomikta - kvalita (chut) plodů, 29.8.2009 I Kolomikty mají hodně odrud, je u nás hodně i takových bezejmených. Zatím jsem jedl asi z pěti odrud a všechny byly velice chutné. Samozřejmě se kiwi musí jíst až když už je uplně zralé, jinak je chuť špatná. Kolomikty mají nevýhodu v opadávání... celý příspěvek > |
|
Destilační přístroj, 29.8.2009 Třikrát destilované v palirně, to jsem tedy netušil, že by to někde takto dělali. A kolik má ředěná a neředěná pálenka procent? To snad museli zkoušet maximální výtěžnost a destilát chytali příliš dlouho, ale nechám to na radu nějakého profesionála.... celý příspěvek > |
|
Kde koupit čmeláky na opylení, 22.8.2009 Problém s plodností bych spíše přisoudil Pilatce než opylení. Dokud jsem nezačnul slivoně po odkvětu stříkat, tak jsem také skoro žádné plody neměl. VašekB. |
|
Velký propad švestek, 19.8.2009 Plody padají, protože jsou červavé. U nás v okolí zámku Sychrov je letos velká úroda švestek, stromy se snat rozlámou. VašekB. |
|