|
Příspěvky uživatele - 72.86
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Poraďte skalku, 15.7.2011 Jistě se tu najde spousta skalničkářů s dlouholetými zkušenostmi, kteří nebudou-li líní, také třeba poradí. Za sebe mohu doporučit pár věcí, neb skalku "provozuji" teprve 5 let.
Plocha mé skalky je 12 m2, výškový rozdíl 1 m. Kámen... celý příspěvek > |  | Rada stromek max. 8m, 15.7.2011 Máte poněkud zvláštní požadavky: Vysoký, štíhlý, s tlustým kmenem. Napadá mě jedině telegrafní sloup.
Ale teď vážně. Docela vhodným stromkem, který je nenáročný a nemusíte ho na zimu svazovat kvůli sněhu, tak jako např.... celý příspěvek > |  |
|  | Javor babyka, 23.6.2011 "Starkl podvodník"?
On u něj v dnešní době ještě někdo něco kupuje?!? Vždyť máte na výběr tolik zahradnictví a okrasných školek!
Toto prostě nepochopím. |  | Jedlé nebo jedovaté plody?, 14.6.2011 U té Hlohyně bych se spíše v souvislosti s dětmi obával toho, že se o ní nepříjemně popíchají. Její větve jsou totiž obsypané velkými trny. Třeba takový Dřišťál je oproti ní "slabý odvar". Před týdnem jsem zrovna stříhal větší keř... celý příspěvek > |  | Zelení pavoučci, 8.6.2011 Ale no tak, pane Josefe! Je to tady sice fórum o rostlinách, ale psát o pavoucích jako o masožravcích je poněkud úsměvné. Co takhle hmyzožravci, to jste nikdy neslyšel? :-)
PS: Pavoukům zdar! Mouchy nemám rád. |  | Co chybí těm cypřiškům?, 7.6.2011 Zdravím vás, já se s tímto jarním každoročním usycháním tohoto druhu cypřišku (Chamaecyparis lawsoniana ´Alumii´) potýkám už osm let. Vysadil jsem tehdy 30 rostlin. Od třetího roku se takřka vždy na jaře objevil jeden či více jedinců, u... celý příspěvek > |  | Odstranění strarého bezu, 5.11.2010 Horká voda? Barbarství! V příspěvcích níže někdo radí použít horkou vodu, která ze země rašící výhonky Bezu snadno zlikviduje. Dotyčný(á) si však zřejmě neuvědomuje, že tou horkou vodou likviduje i půdní organismy a vše živé, co je v... celý příspěvek > |  | Škůdce na borovicích, 24.8.2010 Milý Péťo, promiň, ale pleteš si pojmy!
Zde se nejedná o Korovnici, která napadá zejména smrky a jejíž hálky ať už zelené či hnědé dřevnaté vypadají zcela jinak, ale jedná se o jiného hmyzího škůdce a sice Ploskohřbetku.
Boj proti ní je jasný:... celý příspěvek > |  | Borovice - škůdce nebo choroba?, 24.8.2010 Odborník sice nejsem, ale zde se jedná evidentně o onu Ploskohřbetku, tedy hmyz, a obrana proti němu je snad jasná - insekticid. Já tohoto škůdce měl na kleči, která byla opravdu dost napadená, takže jsem provedl s cca týdenními prodlevami zhruba tři... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|