|
Pila stihl ms 270, 29.12.2024 Koupil jsem MS 270 před asi 15 lety pro vlastní potřebu. Ročně dělám 10-50m3 dřeva pro sebe a rodinu. Porůběžně pilu ošetřuji (dotažení řetězu, nabroušení,používání doporučených maziv a benzínu, očištění svíčky a běžná údržba) a pila řeže, řeže a... celý příspěvek > |
 |
Réva - poškození listů, 14.6.2018 Ani náhodou, jde o ukázkové napadení plísní šedou - alias BOTRCI - neb na spodní staně listu není žádné viditelné fruktifikační stádium patogena PALSVI - o plíseň révy teda nejde!!! |
 |
|
 |
HQ136 karburátor, 10.3.2017 Prosil bych o sdělení info, kde sehnat starší karburátor Walbro WT 202 a nebo 239. Děkuji za jakékoli info. |
 |
Kadeřavost - postřik dnes?, 28.2.2017 Tak tak. Já to dnes napálím Kuprikolem. Podle AMETU to včera u nás na Znojemsku přeskočilo 1000°C Takže je nejvyšší čas. Sluníčko už začíná pomalinku topit. Jen aby v dubnu nedošel mráz jako loni To si pak můžeme všechny Kuprikoly,... celý příspěvek > |
 |
Kiwi hayward - velkoplode, 11.5.2015 Dobrý den.
Můžu se zeptat na pár otázek ohledně pěstování? např: V jaké zemině kiwi pěstujete? Jak častá zálivka? oblast? je to chráněná poloha od severu? Bydlím u Znojma, zasadil jsem letos velkoplodé kiwi u našeho domu na... celý příspěvek > |
 |
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 6.4.2015  Kvetou mě odrůdy: Goldrich, Kioto, Pincot a další. Řeším také ochranu proti mrazu. Zkouším zakuřování. Vyrobil jsem si "topítka" 7ks Jsou to plechové šedesátilitrové sudy. Horní polovinu (víka) jsem odsekl a ve spodní části u dna jsem udělal... celý příspěvek > |
 |
Totální chloroza i přes použití chelátu železa, 5.2.2015 Dobrý den.
Chci se zeptat. Můj dědeček kdysi vzpomínal že jako kluka ho tatínek posílal sypat staré ohnuté hřebíky které výtahli z kamen z popela pod hrušen a i jiné ovocné stromy a když jsem kdysi donesl z učňáku asi kilovou krabičku... celý příspěvek > |
 |
Zahradní rider Stiga nebo Castle Garden, 25.1.2015 Dobrý den Chci zakoupit Stigu 1066H k sekání menší poloviny sadu cca 2500m2 Mírný ale opravdu mírný svah. Na polovině osázeny čtvrtkmeny nebo zákrsky. Teď je tam zasazena parková směs trávy která nevyroste výš jak 15cm i kdybych to... celý příspěvek > |
 |
Izolace do plechové udírny, 25.1.2015 Dobrý den
Nemyslím si že by se mělo něco škodlivého uvolňovat. Minerální vata je vyrobena z přírodního materiálu a navíc teplota dosáhne když moc tak max 200°C. Spíš bych měl strach jestli udírnou občas manipulujete, přenášíte, aby začas... celý příspěvek > |
 |
Uzení klobás studeným kouřem, 24.1.2015  Dobrý den. Můj soused (původem maďar) mě dovezl od jeho tátínka stále žijícího v Maďarsku recept na pravou čabajku. Udí se také studeným kouřem, cca 3dny (72h) Jeho tatínek to praktikuje tak že když je čas tak to jede v kuse a nebo udí... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Ktere dřevo vhodne na uzení a grilování?, 23.1.2015 Je to opravdu k pousmání.
Udím jenom Akátem. udím už asi 15let. a z toho 120kg bůčku 30kg libového a 120kg klobás každý rok. Dřevo bez kůry a minimálně tři roky suché. Vyuzené výrobky jedí moje děti rodina kamarádi sousedi a nikdo si... celý příspěvek > |
 |
Nakládání masa - problém, 23.1.2015 Udím zhruba 30kg bůčku a k tomu 10kg libového. 3x někdy i 4x ročně. Bůčky načesnekuji 250gr na 10kg a nasolím 200gr na 10kg obyčejnou solí. skladuji v jedné veliké plastové bedně. Ničím maso nezatěžuj Dolů dám bůčky, poté libové a nahoru... celý příspěvek > |
 |
Pincot - neopadaly listy, 5.1.2015 Dobrý den.
Mám na zahradě 3 ks Kioto všechny na podnoži Wavit, stáří 2 roky, a ještě dnes má jeden stromek listy. Po nedávných mrazech už nemají zelenou barvu ale stále se drží. Zbývající stromky jsou od listopadu holé. stromky jsou od sebe... celý příspěvek > |
 |
Toptaste, 23.9.2014 Jakou podnož by jste tedy doporučil?? Předem děkuji Zdeněk |
 |
Toptaste, 22.9.2014  Pěkný den Vám všem.
Všem Vám také děkuji za vaše názory. Už asi týden si tady čtu ve Vašich příspěvcích a rozhoduji se co zasadit na zahradu 2500m2 už tam mám asi 40 stromků z posledních dvou let převážně švestky a meruňky... celý příspěvek > |
 |