|
Jak ostříhat meruňku a broskvoň?, 3.5.2013 Pokud se jedná o řez boční a kosterní větve, či výhonu, je to pupen vyrůstající na jejich spodní straně. Letorost z něho vyrůstající totiž bude mít tendenci zachovat původní směr růstu výhonu lépe, než Ietorosty rostoucí z pupenů na bocích a nebo z... celý příspěvek > |
|
Konec pesticidů pro zahrádkáře?, 2.5.2013 Ale já vím, a Vy víte pane Miloši také - nelze argumentovat extrémy. Přece když například u nás ročne na silnicích zahyne zhruba 700 lidí, zrušíme silniční dopravu? Motory silničních dopravních prostředků znečišťují ovzduší, zakážeme auta, motorky a... celý příspěvek > |
|
|
|
Kdy po zasazení začne broskvoň rašit?, 1.5.2013 Šance stále trvá a podle mého názoru bude trvat ještě měsíc, tedy zhruba do konce května. Máte zkrácené (ořezané) výhony za účelem snížení počtu poteciálně rašících pupenů? Pokud ne, doporučuji neodkladně provést. Osobně raději nakupuji stromky na... celý příspěvek > |
|
Stříkám teď sírou - není to šílenost?, 17.4.2013 Nevím, nedokážu poradit. Zkuste vložit foto, až k tomu dojde. Já jsem stříkal Sulkou dnes a po narašení ještě stříkám Biool-em. |
|
Poškození révy vinné jako by nádor, prasklý kmínek, 16.4.2013 Mohla by to být bakteriální nádorovitost révy.
|
|
Střih jabloně - je správně?, 15.4.2013 Ano, tento mladší strom se z toho vykřeše lépe, než jeho starší druh. Ale já tam nevidím žádnou koncepci, jenom (opět) pahýly a chaos. Takže hodnotím 4-. |
|
"Nádor" na kořenech, 15.4.2013 Žádné poranění, ale bakteriální nádorovitost. Reklamujte to, žádejte nový stromek. Zaslání takového stromku je nehorázná drzost! Kdo vám to poslal? |
|
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 10.4.2013 Je. |
|
Opylení jabloně, 7.4.2013 Pouze vlastním pylem.
|
|
Citronovník - opadávání listů, 7.4.2013 To, co píše Mirek, je svatá pravda. Jenže v daném případě podle fotky soudím, že příčina bude jiná. Myslím si, že došlo k poškození kořenů a rostlina usychá. K tomu mohlo dojít například postupným přehnojením. Vyndejte citrus z květináče a... celý příspěvek > |
|
|
|
Štíhlé vřeteno, 4.4.2013 Ovocné sady v Suché Lozi jsou v nadmořské výše 300 ÷ 400 m. |
|
Prodat vinný sklípek nebo nechat?, 2.4.2013 Prodejte a vzpomínejte. |
|
Stará jabloň - jak stříhat, 24.3.2013 Takže jestli se nemýlím pane Vladislave, vaše metoda spočívá v tom, že zdravému a dosud vitálnímu stromu uřežete skoro všechny větve, čímž ho přivedete k poslušnosti. Já si myslím, že na tom něco určitě bude, protože po takovém výprasku už stromu ani... celý příspěvek > |
|
Očkování vegetativně množených podnoží, 23.3.2013 Ten druhý způsob dobře řeší plynulé (= rovné) napojení podnože na ušlechtilou část. Pro komerční účely (prodej) to bude určitě výhodnější. U letního očkování v amatérských podmínkách bude vždy určitým problémem způsob uchování štěpovacího... celý příspěvek > |
|
Broskvoň Symphonie, 16.3.2013 Také ho používám a spokojenost, dřívější chlorózy ustaly. |
|