|
Hniloba?, 26.9.2012 Vrchní část buď necháte ve vodě pustit kořínky, nebo po mírném zaschnutí řezné rány zasadíte do země, přetáhnete zlehka třeba mikroténovým sáčkem a necháte zakořenit. POZOR při řezání, je dost jedovatá a šťáva se NESMÍ dostat do... celý příspěvek > |
|
Hniloba?, 26.9.2012 Zřejmě se do rány po odlomeném listu dostala vlhkost a způsobila hnilobu kmínku. Zachovala bych malou boční rostlinu, tu nahnilou uřízla pod a nad hnijícím místem. Spodní část časem obrazí a vrchní část bych použila jako řízek na novou... celý příspěvek > |
|
|
|
Určení skalniček, 25.9.2012 Ta pětka mi připadá spíš jako devaterník, na rožec to má dost široké lístky (nebo to má dobrou výživu). Lída |
|
Je to Jonalord?, 25.9.2012 Podle mne to Jonalord také není. Sice už ho mám také celý červený (HK), ale je plošší, má víc rzivosti a kratičkou stopku. Lída |
|
Určení druhů, 25.9.2012 Ještě jedna poznámka - ten Šampion je dost sladký, říkali jsme mu "dětské jablko"... L. |
|
Komposter na zahradu cca 1500m2, 25.9.2012 Asi bych volila dva menší, kompost by tak mohl dozrávat střídavě. Ale zkušenosti s nimi nemám, kompost mám klasický. Lída |
|
Jak zazimovat angínovník?, 25.9.2012 Vezmete belamcandu i s květináčem domů, roste normálně i jako pokojovka. Lída |
|
Určení druhů, 25.9.2012 To jsem si to po sobě nepřečetla... omlouvám se za vypadlá písmenka... u toho Šampionu je konzum od pol.října do pol.ledna, jinak to snad vyluštíte. Lída |
|
Určení druhů, 25.9.2012 1) Bohemia sklizeň přelom září/října, konzumlistopad až únor/březen, 2) Šampion sklizeˇpřelom září/října, konzum opl.října až pol.ledna, 3) Spencer (sklizeň polovina října, konzum od zač.prosince do pol.března). Lída |
|
Kdo ví, co to bylo tenkrát za višně, 24.9.2012 Ono asi záleží, komu která chutná. Sousedka má Ujherty F. a ta mi chutnala víc, než Erdi B.- tu jsem měla asi šest let a dala jsem ji pryč, pro mne byla kyselá a málo aromatická. Jakmile mi někde zbude vhodné místo, dám tam tu Morellenfeuer, dcera na... celý příspěvek > |
|
|
|
Co je to za škůdce u hrušně?, 23.9.2012 Je to jen další vývojová fáze té klasické rzi hrušňové ;-)) Lída |
|
Co jsou zač tyto tuje či jehličnany?, 23.9.2012 1) bych řekla spíš jalovec, jinak souhlasím s p.Josefem :
2) tůje Smaragd
3) cypřišek Alumii (Gold?)
4) cypřišek Elwoodii Lída
|
|
Maranta a její schnutí, 22.9.2012 Neměla by mít méně než 18°C, snese spíš vyšší teploty (kolem 25°C) a vyžaduje vlhký vzduch - lze postavit květináč na misku s vodou a keramzitem tak, aby dno bylo nad vodou, doporučuje se také pokrýt povrch půdy mechem. Je to spíš "skleníková" kytka.... celý příspěvek > |
|
Název Skalnićky, 22.9.2012 Ono to na té fotce není moc vidět - jestli je zelenobílá, může to být Silver Queen... Lída |
|
Kdo ví, co to bylo tenkrát za višně, 22.9.2012 Morellenfeuer je sladší než Morela, měla jsem možnost je zároveň ochutnat. Lída |
|