|
Příspěvky uživatele - 52.69
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak to má zelenina s bakteriemi?, 18.10.2011 Správně je to tak, že E. coli je jen na povrchu a vnitřek je sterilní, ovšem to nelze říci úplně, některé rostliny v sobě mají symbiotické bakterie - viz diazotropní bakterie vázající dusík u bobovitých rostlin nebo rostliny napadené... celý příspěvek > |  | Bradavice na hokkaidu, 10.10.2011 Já bych se toho nebál.Z fotky je vidět, jak jsou puchýře jakoby,,v jedné čáře".Dle mého názoru došlo ve fázi rychlého růstu k mechanickému poškození a tykev zahojila na plodu rány takovými puchýři. |  |
|  | Stará lípa, 10.10.2011 Duté stromy ve městech je sama jedna kapitola.My na Kladně máme odhadem cca 30% stromů ve městě zralých na pokácení, v zimě, když nemají listy jejich kmen doslova prosvítá, jak je dutý, ale to jsou jenom některé lípy v uličním stromořadí.Řeže se tak,... celý příspěvek > |  | Douglaska - smrk, 3.10.2011 Douglasku nedoporučuji, je to rychle rostoucí strom a v mládí se obávám, že bude špatně snášet řez.Druhá možnost-smrk také není ideální řešení.Doporučuji nějaké listnaté keře, např. hlohyně (Pyracantha coccinea) nebo ptačí bob obecný (Ligustrum... celý příspěvek > |  | Soliter do zahrady, 15.9.2011  Našel jsem fotky.Ještě přidám fotky tisovce dvouřadého, též z Děčína. |  | Soliter do zahrady, 15.9.2011 Platan také není špatná volba.Přírůstek může mít také kolem metru, když je malý, u každého stromu se přírustek za rok zmenšuje, když trochu zestárne.Doporučuji vám Platanus x acerifolia (synonimum Platanus x hispanica) - platan javorolistý, je to... celý příspěvek > |  | Soliter do zahrady, 13.9.2011 Doporučuji jasan ztepilý (Fraxinus excelsior - pokud budete chtít strom jako hrom, vyvarujte se jasanu pensylvánskému, je podobný, akorát má výšku kolem 20 m maximálně, jasan ztepilý má o hodně více) a nebo ořešák černý (Juglans nigra).Ten si můžete... celý příspěvek > |  | Aromatické polokeře, 21.8.2011 Já jsem smilek italský koupil u nás ve škole na praxi za docela malý peníz.Já ho mám jako truhlíkovou rostlinu, přezimovat jsem ho nezkoušel... |  | Aromatické polokeře, 21.8.2011 Já bych tyto bylinky zase moc nehnojil, protože pocházejí ze středomoří a tam moc živin není, je tam sucho a kamenitá půda (ale ne všude).Já bych udělal pokus, jednu rostlinu bych hnojil a druhou nehnojil.Podle mne by se mohlo stát, že hnojené... celý příspěvek > |  | Nahnilé papriky?, 20.8.2011 Tipuji nedostatek vápníku.Na netu je spousta fotek s příznaky, porovnejte Vaše nahnilé papriky s internetem. |  |
|  | Dutina v katalpě, 20.8.2011 Dobrý den,
ulomenou větev nyní uřízněte cca 5-10 cm od kmene a na jaře, cca květen-červen ji uřízněte u kmene těsně za větevním kroužkem, to je taková malá kulatá zduřelina v místě, kde nasedá větev na kmen.
K té dutině, pokud se s tím něco... celý příspěvek > |  | Pokaceni tresne, 19.8.2011 Před několika lety to bylo udělané tak, že ovocné dřeviny se mohly kácet bez povolení.Povolení musely mít dřeviny, které měli ve výšce 130 cm od země větší obvod kmene než 80 cm.To se změnilo, ale nevim jak moc.Mělo by to být zveřejněno na stránkách... celý příspěvek > |  | Diamantové brousky, 17.8.2011 Teorii znám ze školy, teď si to musim nacvičit do rukou.Já teď spíš experimentuju, co udělá jaký brousek a pod..Jediné, co nebrousim jsou kotouče do pil-cirkolárka a podobně, aby to bylo vyvážené a řetěz do řetězových pil. |  | Diamantové brousky, 17.8.2011 Děkuji za informace.Podle mne tyto diamantové brousky stačí na klasické dobrušování seker, kotoučů či co to je u křovinořezů, nůžek a podobně.Na střední škole nás učili brousit roubovací nůž na brousku, který měl na jedné straně hrubou část a na... celý příspěvek > |  | Diamantové brousky, 17.8.2011  Dobrý den,
Přez internet jsem si koupil diamantové brousky-3 kusy-hrubý, polohrubý a jemný.Je to plastová destička, na které je přilepená kovová destička s naneseným diamantovým prachem.Zatím jsem zkoušel nabrousit nože v kuchyni, jsem nadmíru... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|