Diamantové brousky

Zahradník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (509) - 52.69 (?)
17.8.2011 21:56

Děkuji za informace.Podle mne tyto diamantové brousky stačí na klasické dobrušování seker, kotoučů či co to je u křovinořezů, nůžek a podobně.Na střední škole nás učili brousit roubovací nůž na brousku, který měl na jedné straně hrubou část a na druhé straně jemnou část.Mne se to na tom nikdy nepodařilo nabrousit, brousek za několik měsíců měl na každé straně uprostřed mírnou prohlubeň a nabrousily se pořádně jenom kraje nože...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Zahradník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (509) - 52.69 (?), 17.8.2011 21:25, zobrazeno: 8275x

Dobrý den,

Přez internet jsem si koupil diamantové brousky-3 kusy-hrubý, polohrubý a jemný.Je to plastová destička, na které je přilepená kovová destička s naneseným diamantovým prachem.Zatím jsem zkoušel nabrousit nože v kuchyni, jsem nadmíru spokojen, nože řežou jako do másla, broušení je snadné a rychlé.Na obalu píšou, že je to zrnitost 150,300 a 400.Za 300 Kč mi to přijde přijatelná cena.Nicméně jsem tím nedocílil požadovanou ostrost na roubovací a očkovací nože.Má s tím někdo zkušenosti??Vydrží to dlouho, neodrolí se diamantový prach po několika broušení??Mne se líbí na tom, že brousky jsou skladné a vejdou se do kapsy, jsou barevně odlišené.

Bobřík - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (358) - 175.130 (?), 17.8.2011 21:46

Dobrý večer, já jsem je koupil za 75 Kč. Tyto brousky vám vydrží, ale opravdu se na nich nedá dasáhnout kvalitního ostří. Tyto destičky slouží jenom k odebrání materiálu na vlastním břitu a jeho vytvarování /úhel ostří/. Vlastní ostrost lze dosáhnout po pečlivém obtahování na jemných kemenech. K tomu slouží břidlice, křemen, arkansas, kůže a mnoho syntetických velice jemných kamenů. To je pro ruční doladění vlastního břitu. Pro strojní doladění břitu můžete použít filcový kotouč a zelenou leštící pastu. 
Taky se používá kožený kotouč s nánosem zelené leštící pasty. U strojního dolešťování platí tři pravidla - netlačit, nespěchat a CHLADIT!!! Zdeněk

Zahradník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (509) - 52.69 (?), 17.8.2011 21:56

Děkuji za informace.Podle mne tyto diamantové brousky stačí na klasické dobrušování seker, kotoučů či co to je u křovinořezů, nůžek a podobně.Na střední škole nás učili brousit roubovací nůž na brousku, který měl na jedné straně hrubou část a na druhé straně jemnou část.Mne se to na tom nikdy nepodařilo nabrousit, brousek za několik měsíců měl na každé straně uprostřed mírnou prohlubeň a nabrousily se pořádně jenom kraje nože...

Zahradník - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (509) - 52.69 (?), 17.8.2011 22:28

Teorii znám ze školy, teď si to musim nacvičit do rukou.Já teď spíš experimentuju, co udělá jaký brousek a pod..Jediné, co nebrousim jsou kotouče do pil-cirkolárka a podobně, aby to bylo vyvážené a řetěz do řetězových pil.

host - 24.201 (?), 23.8.2011 1:05
Dobrý den, tyto diamantové brousky jsem koupil dnes u Lídla za necelých 60 Kč. Osobně je používám na ruční broušení polodrahokamů. Zásada práce s nimi je pracovat "pod vodou", nespěchat a na brousek netlačit. Přestože nejjemnější brousek má zrnitost 400, na získání perfektního ostří čepele nožů nebo skalpelů je třeba použít brusnou pastu na kůži, jak uvádí jiný příspěvek. Na ruční broušení kamínků jsou ale diamantové destičky vynikající. J.Horký
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz