|
Jak sadit jahody, 17.4.2010 Čím větší budou rostliny a plocha listů, čím více bude pálit slunce, tím větší bude spotřeba vody na zálivku. Postavte truhlík do podmisky, naplňte ji vodou a uvidíte jak rychle bude voda ubývat, nenechte zeminu vyschnout. Nehledejte v tom nic... celý příspěvek > |
|
Jak to vypadá u Vás s nakvétáním broskvoní?, 17.4.2010 Asi záleží i na odrůdě. Fav. Mor. která dozrává nejdříve ještě nerozkvetla, stejně jako Redhaven. Zahradu mám vedle řeky Dyje za hrází zhruba ve stejné výšce jako hladina řeky a je to taková chladná "kotlina" kterou protahuje (i když možná již méně... celý příspěvek > |
|
|
|
Výsadba révy vinné, 17.4.2010 Zdravím Vás pane, to je ten problém který jsme spolu vloni rozebírali - nešťastní prodejci a "jejich produkty". Zakoupeno v Mikulově v zahradnictví, jejich dodavatel z Dolních Dunajovic mne poslal do vinohradu k pěstiteli "abych se tam podíval co to... celý příspěvek > |
|
Vertikutátor?, 17.4.2010 Tak jsem to přečetl a zjistil že můj předpoklad byl vcelku správný. Nože na stroji z půjčovny už jsou obroušené a do trávníku prostě nedošáhly. Dík, Mirek |
|
Vertikutátor?, 16.4.2010 Dnes jsem v půjčovně zapůjčil vertikutátor Gardena s tím že zkulturním trochu trávník. Byl jsem poněkud zklamán protože jsem si představoval že nože "rozřežou" případné trsy trávy i s vrstvičkou zeminy. Když jsem vzal laťku a položil ji na kolečka... celý příspěvek > |
|
Výsadba révy vinné, 16.4.2010 Právě že nepoléval! Jiný keř vysazený va stejnou dobu již rodil, tento se "rozjel" až vloni. Ctěl bych to táhnout vodorovně ve spodní části oplechování, tzn. z těch zhruba čtyřech oček natáhnout výhony vodorovně do směru který potřebuji? Zítra to... celý příspěvek > |
|
Výsadba révy vinné, 16.4.2010 Cca 2 cm perlitu na dno, pak řízky (konce namočit do stimulátoru, já spodní konce zařezávám šikmo naproti očku), dosypat perlit, vysadit po zmrzlých ale až po zakořenění!!! Může to být třeba v červnu i později, dle rychlosti zakořenění. |
|
Výsadba révy vinné, 16.4.2010 Předloni jsem zasadil stolní odrůdu, aměl by to být VOSTORG. Během loňského roku vyhnala réví do velikosti viz foto. Chtěl bych požádat o názor co by jste jak by jste, která očka vyslepit a co nechat. Můj záměr je natáhnout révu na drátěnku (pergolu)... celý příspěvek > |
|
Výsadba révy vinné, 16.4.2010 Ano, a sazenice v perlitu nechte do té doby venku aby se otužily (po zakořenění a po zmrzlých). |
|
Zahrada den po dni. Co jste dnes dělali?, 16.4.2010 Zima, to je sníh a mráz, takovou zimu jaká byla letos, tak takových pamatuji více. Byla to normální zima jen jsme si už odvykli že sněženky si razí cestu sněhem na velikonoce. Jen doufám že léto bude taky "normální", tzn. že bude hic, odpoledne se na... celý příspěvek > |
|
|
|
Výsadba révy vinné, 16.4.2010 Vzhledem k tomu že je již duben a než řízky zakoření bude venku teplo, můžete dát sazenice přímo ven. Předpokládám že je stejně budete mít venku aby si zvykly na sluníčko. Mirek |
|
Růžová stolní réva, 16.4.2010 Je to smutné že to nesedí už u zobrazení, co si pak myslet o sazenicích. |
|
Jak to vypadá u Vás s nakvétáním broskvoní?, 16.4.2010 Aktuálně z BV |
|
Výsadba révy vinné, 16.4.2010 Marie Hledíková - Já jsem nikdy zakořeňování v pilinách nezkoušel. Dříve v písku nebo přímo do země, v současné době v agroperlitu (konce namočím do stimulátoru) a jsem naprosto spokojen. Už bych to jinak nedělal. Navíc při přesazování dáte petku s... celý příspěvek > |
|
Papriky F1, 16.4.2010 Paprika má mít "hlavu na slunci a nohu ve vodě". V klimatických buňkách jsem viděl pěstovat rajčata ale papriky ještě ne. Když bude teplé a slunečné léto tak Vám dozrají v pohodě, pokud budou studené noci tak to může být venku problém. Pokud nejste z... celý příspěvek > |
|