|
Okurky ve skleníku, 14.7.2010 Díky Vám za odpověď, to bude asi ten problém a zkušenost do budoucna. Jelikož mám foliák první rok, nevěděl jsem zda se v něm bude hadovkám dařit a tak jsem v neznalosti narouboval i tuto odrůdu (pro sichr). Mirek |
|
Okurky ve skleníku, 14.7.2010 Nedávno jsem vyhodil z foliovníku okurku která bujně rostla, kvetla a měla velkou násadu malých plodů (do 2 cm). Rostlině se dařilo ale plody dále nerostly. Nasadil jsem další roubovance a vypadá to že je to ta stejná odrůda "okurka setá... celý příspěvek > |
|
|
|
Okurky ve skleníku, 12.7.2010 Tak jsem levou rostlinu (že by zbloudilá a naroubovaná nakladačka?) vyhodil a ostatní začaly konečně rodit. Už asi 14 dnů sklízím první úrodu (3x hurá). |
|
Melounoviště 2010, 12.7.2010 Metr a půl až dva je asi minimum pro to, aby meloun nasadil na květy-samičky (co tak pozoruji). |
|
Co vaše réva?, 11.7.2010 Dnes jsem prohlížel červenou chrupku a objevil šedý povlak ne některých bobulích. Střapec na obrázku byl skryt mezi listy a plotem. Co to může být při tomto krásném počasí? |
|
Co vaše réva?, 11.7.2010 Taky je znám pod tímto jménem a pár se mi jich na keřích objevilo. Nikdy z nich nic nebylo a většinou podlehly padlí. Mirek |
|
Nemoci paprik, 10.7.2010 Kroutí se mi taky ale pokud rostou a jsou pěkně zelené tak to neřeším. Může to být přehnojením. Co se týče Kristalonu tak Startem hnojím přísady a v současné době Plod a květ. Papriky mám venku i ve foliáku a nemají s hnojivem problémy (ty způsobila... celý příspěvek > |
|
Hroznove vino, 10.7.2010 Odkaz na knihu o pěstování révy. |
|
Melounoviště 2010, 10.7.2010 Nechte ho, odkvete a upadne. Rostlina vytváří více samčích květů, tyto jsou potřeba k opylení samiččích, těch je podstatně méně. Pro jistotu pak můžete opylit ručně, např. štětečkem. Mirek |
|
Melounoviště 2010, 10.7.2010 Vydržte, teprve tento týden se neroubované rostliny na volných záhonech začaly "hýbat". Roubované rostliny rostou ale zatím nic moc nekvetou, hlavně ty podsazované. |
|
|
|
Jahody ze semen, 10.7.2010 Letos vyseté jahody již začaly plodit (bílé), další odkvétají a nasazují plody. Něco mám v truhlících ale většinu jsem zasadil na záhon (Delician, Grandian, Lizoňka). Uvidím jak velké budou plody a podle toho je "vyselektuji". |
|
Ostružiny - choroba?, 8.7.2010 Na plodech to není, jen na prutech a listech, na plody to padá jako oranžový "prach" z listů. |
|
Postřik na mšice, 8.7.2010 Já znám Bioton, používal jsem ho na révu proti padlí těsně před sklizní(bobule byly vždy takové krásně lesklé), je to na bázi řepkového oleje a lecitinu, OL = 0. Musíte však škůdce postřikem obalit, doslova mu "zalepit sosák". Když se pak podíváte... celý příspěvek > |
|
Nejchutnější rajčata, 8.7.2010 Hezký slunný podvečer (jen pro zajímavost ráno bylo 10°C!) všem milovníkům rajčat. Ani vybarvenější Pollicino zatím nic moc, chuťově prázdné, uvidím jak bude mít chutnat ze země (toto je v květináči). Balkonová rajčata jsou již za "horizontem" a... celý příspěvek > |
|
Ostružiny - choroba?, 7.7.2010 Pokud se to dostene do stádia houby na spodní straně listů vypadá to velmi "nesympaticky" a navíc jsou i plody poprášeny oranžovým prachem, nevím zda to něčemu vadí ale už plody nejím, a to vše v plné plodnosti. Mirek |
|