Co vaše réva?

host - 155.12 (?)
11.7.2010 14:20
Taky je znám pod tímto jménem a pár se mi jich na keřích objevilo. Nikdy z nich nic nebylo a většinou podlehly padlí. Mirek
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Elena - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (55) - 183.242 (?), 10.7.2010 23:22

Takhle začíná zrát náš Asiotello. Kdyby neměl tolik + málo vzrůstný, absolutně rezistentní na vše, ranný, v květu voňavý, už by byl pryč. I přes doopylování štětečkem, pohnojení Rosaborem některé založené "kuličky" opadaly. Elena

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 166.45 (?), 11.7.2010 9:44

Souhlas. Unás (kyjovsko) se jim říká "martiňáky", protože s bídou dozrávají na Martina a ten, jak známo, jezdí na bílém koni, takže leda byste chtěl dělat ledové víno. Nemilosrdně vysmýkat pryč, protože ubírají živiny původním hroznům.    I.

host - 155.12 (?), 11.7.2010 14:20
Taky je znám pod tímto jménem a pár se mi jich na keřích objevilo. Nikdy z nich nic nebylo a většinou podlehly padlí. Mirek

host - 215.11 (?), 12.7.2010 12:07

Některé odrůdy jsou na ně "náchylné", nejvíc jich vytváří asi Panonia Kincse. Normálně je vyštipuji, loni jsem jich několik přehlédl a sklízel v listopadu, byly výborné. Letos díky vymrznutí hlavních oček mají velikost téměř normálních hroznů a kvetou právě v těchto dnech, takže je ponechávám. VJK

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 12.7.2010 12:47

Pokud vyrůstají hrozny na silných letorosech, jsou zálistkové hrozny méněcenné (a tudíž nežádoucí). Jestliže ale píšete, že na letorostech vlivem vymrznutí primární hrozny nemáte, přičemž se začala tvořit kvalitní násada hroznů na zálistcích, napadla mě úvaha, zda by nestálo za pokus nyní odstranit neplodný primární letorost těsně za plodným zálistkem? Tím by se podpořil majoritně právě zálistek, nesoucí úrodu a plně by tak převzal úlohu původního letorostu. Možná by to přispělo k vyšší kvalitě hroznů. (Toto není rada, ale spíše návrh na zajímavý experiment). 

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?), 12.7.2010 13:54

Pěkný den, žádám všechny znalé i neznalé vinaře co by mi mohli pomoci s určením odrůdy. Tuto révu sázel už můj děda, bude to tedy hodně stará odrůda, něco kdysi říkal, že to je KARLŠTEJNSKÉ, ale taková odrůda neexistuje, přikláám proto foto, tak snad to lze určit

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 13.7.2010 15:05

Je obtížné identifikovat odrůdu pouze podle fotografie listu. Škoda, že jste neuvedl další důležité rozlišovací znaky (kterých je celá řada). Pokud by se zde nenašel nějaký odborník, který Vám pomůže původ odrůdy rozkrýt, navrhuji Vám se zkontaktovat s VÚRV Praha-Ruzyně, Výzkumná stanice vinařská Karlštejn, kde udržují dosti široký genofond révových odrůd a rovněž udržují i odrůdy staré. Takže tady máte velkou šanci potřebnou informaci zjistit.

PS : a ještě douška o tom, že toto vlákno "Co vaše réva" má jiný námět, než poradu o hledání názvu neznámých odrůd, takže by bylo vhodné příště více vážit, kam umístit svůj příspěvek (to připomínám jenom proto, aby se nám započatá zajímavá diskuse příliš netříštila a nerozpadala do odlišných témat - a předem se omlouvám).

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?), 13.7.2010 21:40

ano, vsiml jsem si toho tematu az dnes, ale krome dneska se tam naposledy vkladal prispevek az cca v rijnu ci listopadu vloni... nicmene Vam dekuji, snad mi pomuzou a urci to v tom ustavu a treba je obdaruji necim novym...

host - 215.11 (?), 13.7.2010 0:28

Zaštipuji a dstranˇuji průběžně skoro všechno,  tento keř má neuvěřitelně bujný růst. Vzdálenost internodií 35-40cm, průměr listů na letorostech až 30cm. Dnes jsem vylamoval nádherná květenství na zálistcích zálistků. VJK

Ropucha - (14) - 8.194 (?), 13.7.2010 4:08

Dobrý den. Co teď?Sazenice jsem pečlivě vyvazoval ke kůlu, zaštipoval zálistky.Nyní mám vždy jeden prut a skoro u každé sazeni má až 4m.Co mám dělat? Už ho mám zaštípnou, nebo nechat růst?

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz