|
Leutschauer Paprika Pepper?, 31.7.2010 A neříkali Vám ze severního Maďarska? To by byla Levoča úplně přesně! ;o) Jinak je to pěkný mišmaš. Americká firma, odrůda pěstovaná v Maďarsku, pocházející ze Slovenska a křížená již v němeko-anglickém názvu. |
|
Co vaše réva?, 31.7.2010 Přidávám pár aktuálních snímků. Jinak budu muset provést postřik proti plísni bo se po těch mokrých dnech zase objevila. Padlí se mi podařilo zarazit Biotonem ale bobule už nejsou tak pěkné. Bobule praskají a mravenci si k těm zralejším už našli... celý příspěvek > |
|
|
|
Poradte, kolko ton potrebujem kamenov?, 30.7.2010 Pokud použijete kamenivo frakce 8-16 mm tak těch pět cm bude stačit. Hmotnost 1m3 tohoto kameniva je 1,6 tuny. Výpočet máte i nahoře v příspěvku - m2 x tl. (5 cm) = m3 x 1,6 a máte tuny. Z textillií bych byl na vážkách. Zabrání prorůstání plevelům... celý příspěvek > |
|
Ostružiníky beztrnné, 30.7.2010 Konečně začly ostružiny zrát. Nevím co to je za odrůdu ale je beztrná, pak mám ještě jednu, ta má kulatější plody, je o něco sladší ale má hodně bujný růst (až moc). Mirek |
|
Ostružiníky beztrnné, 30.7.2010 Letorosty se samy o sobě "sklání k zemi a v místě styku začnou konce kořenit, stačí je pak jen přestřihnout. Pokud zapustíte do země květináč a do něj konec výhonu tak máte sazenici jak "vyšitou". Tak to dělám já, nevím co mám za odrůdy, jsou... celý příspěvek > |
|
Způsob čištění molitanového vzduchového filtru v křovinořezu, 29.7.2010 Prát molitan v benzínu mi připadá uvalené.Já peru molitany v mýdlové nebo jarové vodě. Mirek |
|
Melounoviště 2010, 29.7.2010 Jmenovče, jak to myslíte s tím melounovým rájem? Mirek |
|
Zkroucené listy rajčete, 29.7.2010 Pěstuji hodně odrůd v květináčích a troufám si říci že kroucení (doufám že jsem dobře pojal význam zkormoucené) listů se u nich projevuje o 50% více než u rostlin v zemi. Když k tomu připojím "barevné" listy tak vidím příčinu právě v těch... celý příspěvek > |
|
Prosim o radu s rajcinami, 27.7.2010 Asi to budu muset vyzkoušet! |
|
Prosim o radu s rajcinami, 27.7.2010 Není to sice přímo k tématu ale mám dotaz. Čím si umýváte ruce po práci s rajčaty? Stačí vylomit pár vlků, strčit ruce mezi listy a jsou za chvíli černé. Zkoušel jsem mýdlo, solvínu, prášek na praní ale výsledek nikdy není ideální a pemzou se... celý příspěvek > |
|
|
|
Melounoviště 2010, 27.7.2010 Takže přidávám fota melounů na terase. |
|
Problem s rajcinami, 25.7.2010 Vijan je stonek s plody rajčat. |
|
Prosim o radu s rajcinami, 25.7.2010 Zkuste vysadit hnojení dusíkem a hnojit jen draslíkem (např. kristalon plod a květ), vypadá to že máte přehnojeno. Mají rostliny květenství, kolik a kde začíná první? Jinak tyto klasické odrůdy patří spíše ven, zkuste něco přímo do skleníku a nebo... celý příspěvek > |
|
Jak správně opylovat melouny ručně, 25.7.2010 Právě jsem se vrátil ze zahrady kde jsem se mmj. snažil opylovat pár melounů. Ve foliáku to šlo ale venku byl problém - s pylem. Včerejší déšť patrně důsledně opláchl samečkům "sperma" a v květech samiček stála dokonce voda! Musel jsem se štětečkem... celý příspěvek > |
|
Grilování na kameni, 25.7.2010 Mám žulovou desku té stejné tloušťky o rozměru 44x25 cm. Praskla mi zhruba po třetím grilování také ale jen z horní strany (drží pohromadě). Pokud si vzpomínám tak to bylo v době kdy jsem pod ní topil dřevem, dnes používám grilovací uhlí. Pozvolné... celý příspěvek > |
|