Zkroucené listy rajčete

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?)
29.7.2010 18:54

Pěstuji hodně odrůd v květináčích a troufám si říci že kroucení (doufám že jsem dobře pojal význam zkormoucené) listů se u nich projevuje o 50% více než u rostlin v zemi. Když k tomu připojím "barevné" listy tak vidím příčinu právě v těch nádobách, v jejich malém objemu a velkém kolísání vlhkosti. Pokroucené listy neřeším vůbec (rajče normálně rodí), listy napadené něčím a barevně odlišné průběžně odlamuji. Pokud se neobjeví plíseň tak jsem, i přes tyto potíže, poměrně spokojen. Mirek

Nahoře najdete pokroucené listy, dole listy s hnědými a žlutými okraji, nejdůležitější ale je že rajče rodí.
Nahoře najdete pokroucené listy, dole listy s hnědými a žlutými okraji, nejdůležitější ale je že rajče rodí.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 56.240 (?), 29.7.2010 14:57, zobrazeno: 13057x

Prosím poraďte, pěstuji rajčata v pytlích, rostou, kvetou a mají plody, ale listy, které narůstají nahoře, jak rajče roste jsou jakoby zakrnělé a zkormoucené. Nic jsem na nich neobjevil a mám to už druhým rokem. Než rajče vyroste výš, než cca 50 cm jsou listy normální. Děkuji za radu co s tím. Pavel

jacktenrek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (452) - 218.17 (?), 29.7.2010 15:25
pozoruji to taky na svých rajskych a mam pocit že je to přemírou dusíku, ale mužu se plést...

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 29.7.2010 18:54

Pěstuji hodně odrůd v květináčích a troufám si říci že kroucení (doufám že jsem dobře pojal význam zkormoucené) listů se u nich projevuje o 50% více než u rostlin v zemi. Když k tomu připojím "barevné" listy tak vidím příčinu právě v těch nádobách, v jejich malém objemu a velkém kolísání vlhkosti. Pokroucené listy neřeším vůbec (rajče normálně rodí), listy napadené něčím a barevně odlišné průběžně odlamuji. Pokud se neobjeví plíseň tak jsem, i přes tyto potíže, poměrně spokojen. Mirek

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz