|
Nová sezóna na zahradě, 11.1.2011 Já je tak skladuji a setkal jsem se s tím už i u některého prodejce. Pokud jsou vysušená a do sáčku se nedostane vlhkost... |
|
Co vaše réva?, 11.1.2011 Z toho mám právě obavy, že se zlomí počasí a réva se začne probouzet, díky oteplení. Zima pro ni de-facto už byla. Vloni jsem stříkal poprvé a révu poumýval Sulkou. Mirek |
|
|
|
Sloupovitý ostružiník Navaho, 8.1.2011 ... a na čem pak rodí? Na dvou až třímetrových sloupovitých výhonech? |
|
Plíseň na cuketách?, 5.1.2011 Plíseň byla loni na všem (nešťastný rok), tady bych to tipl na svilušky. |
|
Výsev rajčat, 5.1.2011 1. ledna jsem dal naklíčit semena rajčat, která jsem vloni vybral ze zralých plodů. Včera už byla všechna naklíčená, úspěšnost deset z deseti! Je to první generace z "originální F1" rostliny. Uvidím jak si udrží vlastnosti. |
|
Papriky na rok 2011, 4.1.2011 O to tady ani nejde, spíše o to že pěstujete papriky poněkud za jiným účelem a v poněkud jiných podmínkách než většina diskutujících. |
|
Papriky na rok 2011, 4.1.2011 Vytápěný skleník a podobné vymoženosti každý nemá a tak zbývají třeba ty kelímky a okení parapet. |
|
Papriky na rok 2011, 4.1.2011 Pokud budete pěstovat venku tak volte spíše skorejší odrůdy aby stíhaly dozrávat, počasí si v posledních letech dosti zahrává. Ještě Vám upřesním mé zkušenosti.
Na jídlo za syrova:
Vlasta - oranžová velmi úrodná paprika, poloraná a je dobrá již... celý příspěvek > |
|
Rajčata vzhůru nohama, 3.1.2011 Je to způsob z Emeriky a tam je spousta nesmyslných věcí. 8o)
Možná to roslina neví a tak roste. Kořeny byly v horní části kbelíku a tak vlastně rostly dolů, stonek měl zase snahu růst vzhůru a taky rostl, dolů ho "stahovala" váha plodů takže jsem... celý příspěvek > |
|
Rajčata vzhůru nohama, 3.1.2011 Pokračování samozřejmě bylo. V kbelíku u baráku (velkoplodá keříčková žlutá odrůda) se mi rostlinu podařilo "ukočírovat" a ohlídat, zarodila hodně. Další dvě rostliny, které jsem měl na zahradě, hodně trpěly nevyváženou zálivkou. Během intenzivního... celý příspěvek > |
|
|
|
Papriky na rok 2011, 3.1.2011 Odzkoušená klasika - oranžová Vlasta, bílá AMY, rohy Beros a Samara, červená Kapie z "vlastního chovu", žlutá Žluťásek, jednohubky Hamík + něco nového... |
|
Koupit zahradu?, 2.1.2011 Berte to tak, že to může být místo kde budete o víkendech (i déle), kde budete moci postavit auto, postavit "boudu na uložení sebe i nářadí" atd... |
|
Výsev rajčat, 2.1.2011 Příklady rané - Malinový Gigant, Batjana, Apelsin, Černý Princ, polorané - Dikaja Roza, Churma, Krem-Brjule, a mnohé jiné. |
|
Výsev rajčat, 2.1.2011 Tak zkuste objevovat! Mirek |
|
Koupit zahradu?, 2.1.2011 My jsme odkupovali zahrádku od města zhruba 30,- Kč/m2, což je za nějakých 350-400 m2 deset-jedenáct tisíc. Obratem se některé objevily v nabídce realitky za 120 tisíc. Záleží na poloze (zda ji máte u baráku), na zasíťování a dalších možnostech. Já... celý příspěvek > |
|