Papriky na rok 2011
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 155.12 (?) 4.1.2011 14:30
Pokud budete pěstovat venku tak volte spíše skorejší odrůdy aby stíhaly dozrávat, počasí si v posledních letech dosti zahrává. Ještě Vám upřesním mé zkušenosti.
Na jídlo za syrova:
Vlasta - oranžová velmi úrodná paprika, poloraná a je dobrá již jako světlezelená
Žluťásek F1 - velká raná odrůda, světle žlutá, silnostěná křupavá
AMY (Superamy) - skorá úrodná klasika, světležlutozelenkavá, konzumuje se již v technické zralosti, vhodná i jako plněná
Hamík - sladké jednohubky na talířek, dobré za zelena i oranžova, pozor u nich na vscházení!
Na pečení, grilování (nemám rád silnostěnné papriky za tepla)
Beros - sladký kozí roh
Samara - ostřejší kozí roh
Pak mám již nějaký rok kápii ze semen která jsem vybral z tureké kapie zakoupené v lídlovi, ta rodí venku i kousek od FM.
Dnes jsem zakoupil Habanero a společně s brazilskou Pimenta De Bico je nechám již naklíčit a vysadím do květináčů za okno ať vyhlíží jaro.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 155.12 (?), 4.1.2011 14:30
Pokud budete pěstovat venku tak volte spíše skorejší odrůdy aby stíhaly dozrávat, počasí si v posledních letech dosti zahrává. Ještě Vám upřesním mé zkušenosti.
Na jídlo za syrova:
Vlasta - oranžová velmi úrodná paprika, poloraná a je dobrá již jako světlezelená
Žluťásek F1 - velká raná odrůda, světle žlutá, silnostěná křupavá
AMY (Superamy) - skorá úrodná klasika, světležlutozelenkavá, konzumuje se již v technické zralosti, vhodná i jako plněná
Hamík - sladké jednohubky na talířek, dobré za zelena i oranžova, pozor u nich na vscházení!
Na pečení, grilování (nemám rád silnostěnné papriky za tepla)
Beros - sladký kozí roh
Samara - ostřejší kozí roh
Pak mám již nějaký rok kápii ze semen která jsem vybral z tureké kapie zakoupené v lídlovi, ta rodí venku i kousek od FM.
Dnes jsem zakoupil Habanero a společně s brazilskou Pimenta De Bico je nechám již naklíčit a vysadím do květináčů za okno ať vyhlíží jaro.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 153.130 (?), 4.1.2011 16:59
Papriky vysévám po 15. únoru po předchozím předklíčení na vlhkém hadříku.Ve vytápěném skleníčku/piliňákem/ mám připravený pařník o velikosti typizovaného zahradnického okna.Na dno našlapu 30 cm vrstvu koňského hnoje, který proleju konví vařící vody.Překryju ho 5 cm vrstvou zeminy.V tomto pařníku je potom nainstalované 100 W topné tělísko s termostatem, které zaručí teplotu 28 stupňů jež je idealní pro růst paprik.Za 14 dní již mohu papriky přepihovat po dvojicích do dřevěných bedýnek vysokých 10 cm.Nikdy nepřepichuji do kelímků.Začátkem května sázím do foliovníků.Takto ročně připravím asi 2500 ks sazenic. vysévám zásadně Semo Smržice a to Slovana, Saskia,Pálivec.Jsem spokojen.
|
|
|
|
|
|
|
host - 153.130 (?), 4.1.2011 17:09
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 153.130 (?), 4.1.2011 18:00
Paní Jiřino taky chodím do zaměstnání ten skleníček vytápím piliňákem/piliny mám zdarma/.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|