Rajčata "vzhůru nohama"

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?)
3.1.2011 23:23
Je to způsob z Emeriky a tam je spousta nesmyslných věcí. 8o) Možná to roslina neví a tak roste. Kořeny byly v horní části kbelíku a tak vlastně rostly dolů, stonek měl zase snahu růst vzhůru a taky rostl, dolů ho "stahovala" váha plodů takže jsem musel vyvazovat. Rostliny byly vcelku kompaktní a držely se "okolo" kbelíku (keříčkové odrůdy). Pokud budu mít místo na postavení květináčů, raději je zasadím normálně, pokud bude vhodné místo na pověšení, nebudu se mu bránit.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 155.12 (?), 12.6.2010 16:44
To co roste vzhůru je vlastně "vlk" otočený do normální polohy. Byl to takový ocásek ale ujal se, a tak jsem ho tam nechal. Mirek

host - 103.253 (?), 3.1.2011 22:25

No a pokračování by nebylo?... Z.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 3.1.2011 23:00
Pokračování samozřejmě bylo. V kbelíku u baráku (velkoplodá keříčková žlutá odrůda) se mi rostlinu podařilo "ukočírovat" a ohlídat, zarodila hodně. Další dvě rostliny, které jsem měl na zahradě, hodně trpěly nevyváženou zálivkou. Během intenzivního růstu bylo hodně horko a zemina v kbelíku za půl dne vyschla, mám to bohužel z ruky. Rostliny hodně trpěly ale vcelku zarodily, nevychytal jsem moc výživu a hnojení (byly vysazeny do zeminy s koňským hnojem), plísní moc netrpěly ale napohled nevypadaly zdaleka zdravě. Fotku jsem našel jen jednu... celkově bych se tomuto pěstování nebránil ale je třeba dvou podmínek - vhodné místo na pověšení kbelíků a nutný každodenní dozor.

morrison - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (228) - 30.67 (?), 3.1.2011 23:06
Nechápu, v čem je smysl tohoto způsobu. Když máte místo, kam to může viset dolů, tak to může zrovna tak dobře na stejném místě stát. Když už, tak ještě bych pochopil to pěstování v truhlíku na balkóně, ale to sázení do spodku kbelíku mi přijde jako nesmysl. Kořeny jsou geotropní (rostou směrem k zemi) a růst směrem vzhůru tak pro ně není zrovna přirozené... Rostlina vždycky pozná, když roste špatným směrem. Pokud se nepletu, zajišťují to jakási škrobová tělíska ve špičce kořenů.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 3.1.2011 23:23
Je to způsob z Emeriky a tam je spousta nesmyslných věcí. 8o) Možná to roslina neví a tak roste. Kořeny byly v horní části kbelíku a tak vlastně rostly dolů, stonek měl zase snahu růst vzhůru a taky rostl, dolů ho "stahovala" váha plodů takže jsem musel vyvazovat. Rostliny byly vcelku kompaktní a držely se "okolo" kbelíku (keříčkové odrůdy). Pokud budu mít místo na postavení květináčů, raději je zasadím normálně, pokud bude vhodné místo na pověšení, nebudu se mu bránit.

zanpets - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (395) - 214.160 (?), 3.1.2011 23:23

no ja se priklanim k nazoru, ze je to spise kuriozita na nevsedni den.. pamatuji si jako dite serial adamsova rodina, ta strihala ruze do vazy a jeste je tam strcila vzhuru nohama... ale ted jinak.. i seminka kdyz vysevam a vyklicimi treba vsechny ale nektere hned a nektere pozdeji a to mi vzdy babicka rikala, ze nektere jsem vysela hlavou dolu a ono pak klicilo do zeme a pak se probralo, ze porad nemuze najit svetlo a pak se objevilo pozdeji napovrchu,, to nektere sazenice, kdyz prepichuji vidim jak nektere jsou tak pokroucene od hledani cesty ven a ty druhe jsou rovne

host - 103.253 (?), 4.1.2011 8:41

Ale já Mirkovi neskutečně fandím, protože takových nadšenců pro cokoliv je hodně málo. Ještě by mne zajímalo, právě kvůli tomu nadšení - určitě patříte k mladší generaci, která se nebrání čemukoliv novému, byť někdy střelému, a nejste přesvědčený, že jen Vaše pravda je pravdou. Co na Vaše pokusy říká Vaše žena? Na jedné fotce byly na domě krásné muškáty, tudíž předpokládám, že je to práce právě ženy...

Na ten patrový foliovník v Receptáři, s truhlíky a otvory pro rajčata směrem dolů si pamatuji taky, jenom jsem už neviděla úrodu. Když má někdo velkou zahradu, placatou,  a pomocné ruce k tomu, nemusí experimentovat. V opačném případě je výsledek každého "experimentu" vítaný a já Mirkovi děkuji, že se dokáže o své zdary  /ale i nezdary/  na těchto stránkách, v různých rubrikách, podělit. Jen houšť. Z.

mirkl - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (78) - 97.218 (?), 21.7.2014 20:46

zkusil jsem letos vysadit pár rajčat do závěsného pytle, ale problém je se zálivkou, nedostanu se na zahradu každý den a je vidět že rajčata trpí suchem, takže už nikdy více...

host - 185.138 (?), 21.5.2018 16:45

Dnes už není problém provozovat kapkovou závlahu. Lidl letos vynechal, ale na ali je výběr.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz