|
Nemocný karásek, 26.5.2011 Měl jsem na karesech po zimě různá menší či větší zranění, nyní mám jednoho karasa také odřeného zřejmě z toho jak blbou se třením, na jaře jsem to vyřešil tak že jsem je pochytal a rány jim potřel hypermanganem, normálně jsem na mokrý prst vlaz pár... celý příspěvek > |
 |
EPDM jde svařovat, 24.5.2011  Omlouvám se nějak to nepřidalo foto, přikládám |
 |
|
 |
EPDM jde svařovat, 24.5.2011 To že EPDM folie nejde svařovat je minulost a mítus, přikládám fotku vzorku EPDM folie, která má po okrajích vytvořenou úpravu pro svařování horkovzdušnou pistolí o teplotě 600 stupňů. Ta lesklá plocha je strojově vy výrobě nanesené termolepidlo,... celý příspěvek > |
 |
Koupací jezírka, 20.5.2011 Myslím že s dostatčně výkoným čerpadlem nebo čerpadli a filtrací by to fungovalo skvěle |
 |
Uv lampa, 19.5.2011 Jenže ono to není jen o UV lampě, předlpokádám že i čerpadlo bude mít malý výkon když je tam tak malá lampa a to samé bude platit o kbelíku, který máte jako filtr, to znamená že Vám výměna UV za silnější moc nepomůže. Jaký výkon má čerpadlo? |
 |
Uv lampa, 19.5.2011 Osobně bych tam dal 30-55 W |
 |
Koupací jezírka, 18.5.2011 orobinec je dobrá čistící rostlina, ale další skvělá rostlina je kosatec, ale nemyslím si že je to uplně o rozstlinách, prostě bez filtrace to nefunguje a nebo jen omezeně (chtěl jsem napsat dlouho dobu) krátkou dobu. A to není zrovna vhodné. |
 |
Nápady na levné fólie či materiály na jezírko, 18.5.2011 Musím souhlasti, tvar a provedení nádhere, technologie k ničemu nevěřím že to vydrží fungovat dlouhodobě pevnost skořepiny musí být mizivá a dokážu si představit co s tím udělá větší množství vody který zmzne se zeminou za skořepinou, moc nevěřím v... celý příspěvek > |
 |
Pískování nebo stěrkování betonem, 16.5.2011 V podstatě souhlasím s p. Hrkalem, ale pokud bych nebetonval což mi také přijde zbytečné tak bych dno podsypal pískem, nic moc navíc to stát nebude a je to lepší (co kdyyby náhodou) |
 |
Filtrace, 15.5.2011 no nemyslím si že řešení s molitany je špatné, musí být ale dobře provedené ale co je najhlavnější filtr musí být velikostně úměrný jezírku a rybí osáde co se týká filtrů omega bral bych údaje výrobce s hodně velkou až poloviční rezervou, odpovídá... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pískování nebo stěrkování betonem, 15.5.2011 Pokud bude mít kari síť z vrchu krytí 3cm a ze spodu 2cm betonu je to naprosto dostateční krytí, ale souhlasím se zhutněním zeminy před pokládkou písku a následné zhutnění písku, a musí to stačit, beton mi přijde uplně zbytečný a myslím že píšek je... celý příspěvek > |
 |
Jak zredukovat Sítinu, 15.5.2011 Víte Jardo, nepředpokládám že je někdo kdo by udělal jezírko z mikrotenových sáčků nebo z parotěsné folie to je snad jedinné co by nevydrželeo teplotu 100 stupňů a navíc než tam vařící vodu vylejete a než se dostane k folie určitě mít 100 stupňů... celý příspěvek > |
 |
Pískování nebo stěrkování betonem, 15.5.2011 s 10 cm písku nesouhlasím tím podklad jen zhoršíte, 5cm písku dostatečně zhutníte tak aby vytovřil rovnou a pevnou plochu u 10cm se Vám to nepovede, protože při hutnění vám bude pořád někam utíkat (ke zhutnění bych použil nějakou malou vybrační desku... celý příspěvek > |
 |
Jak zredukovat Sítinu, 12.5.2011 Jardo Vaše nápady jsou k nezaplacení, to je zase jednou blbost, PS: FOlie opravdu horkou vudu vydrží nebo si myslíte že vařící voda má více jak 600 stupňů kterými se folie svařuje. |
 |
Mini kořenovka, 11.5.2011 Jak je to velké myslím obsah m3. |
 |