Nemocný karásek

host - 195.153 (?)
26.5.2011 20:18

Měl jsem na karesech po zimě různá menší či větší zranění, nyní mám jednoho karasa také odřeného zřejmě z toho jak blbou se třením, na jaře jsem to vyřešil tak že jsem je pochytal a rány jim potřel hypermanganem, normálně jsem na mokrý prst vlaz pár zrnek a potřel jim rány, hypermangan držel i po vrácení do vody a za pár dnů cca 10 bylo po všem. Nyní to udělám taky tak.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

kkukie - (2) - 142.141 (?), 26.5.2011 16:03, zobrazeno: 11137x
Zdravím, máme jezírko osazené karasy schubunkiny, několik jesenů, jesetery a koi kapry. Denně ryby kontroluji. Dnes se mi na jedné karasce objevila nejspíš plíseň. Je potažená jakoby slizem a odlupuje se jí i její kůže. Hned jsem jí dala do karantény, ale nevím co s ní. Zájem o krmení má. Ostatní ryby nemají žádné známky nemoci. Nemocné karasce evidentně karanténa nedělá dobře, dala jsem jí zvlášť do akvária... Co by jste mi poradili? Děkuju moc

host - 195.153 (?), 26.5.2011 20:18

Měl jsem na karesech po zimě různá menší či větší zranění, nyní mám jednoho karasa také odřeného zřejmě z toho jak blbou se třením, na jaře jsem to vyřešil tak že jsem je pochytal a rány jim potřel hypermanganem, normálně jsem na mokrý prst vlaz pár zrnek a potřel jim rány, hypermangan držel i po vrácení do vody a za pár dnů cca 10 bylo po všem. Nyní to udělám taky tak.

kkukie - (2) - 142.141 (?), 26.5.2011 21:03
Je to právě jikernačka a otravovali jí už samci, ale ona jediná takhle vypadá. Jestli je to zranění, je normální, že je v těch místech zranění,,porostlá,, slizem? V jezírku se držela stranou, i když žrala, ale spíš u hladiny a v klidných místech. I plave pomaleji. Nerada bych jí tam vrátila kdyby to byla nemoc, ale zase se mi jí nechce držet v karanténě zbytečně, protože je v ní opravdu nešťastná. Zvláštní, že je to na rybě vidět... Ale v jezírku máme i koi kapry a ti jsou mi cennější, tak děkuji za jakýkoli názor radu
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz