Příspěvky uživatele - 54.208

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Crinum powellii, 28.1.2011
Jsem pěstitelem křínů a to Crinum Powelli a Crinum bulbispermum (ten co je na snímku dole). Podmínkou je mít 3 a víceleté rosliny. Druh powelli je zimovzdorný po překrytí zeminou. Protože kříny vytvářejí nepravý stvol, můžou se seříznout... celý příspěvek >
Crinum powellii, 14.11.2010
Jsem rád, že se jste se přihlásili s problémy s křínem. V podstatě jsou dva druhy křínů. Venkovní vydrží mráz a teplomilné se musí přenést na zimu do sklepa. Oba druhy musí mít vegetační přestávku alespoň 5 měsíců. Přenesené kříny ve sklepě... celý příspěvek >
Hnojit na jaro nebo na podzim, 9.11.2010
Paní Váchová se zmínila o draslu samotném. Nevím co pod tím pojmem myslela, Fa INTERMAL PL prodává tekuté hnojivo K 300 3% N,  0 % P, K 22 %.  Je baleno v l. Dále EKOLIST PK-1   0% N, P 9 %,  K 22%. (je... celý příspěvek >
Hnojit na jaro nebo na podzim, 7.11.2010
Hnojení síranem draselným je vhodné hnojit na podzim (srpen - listopad) a to všechny zahradní rostliny, zejména cibuloviny, které jsou zelené až do podzimu. Neosahuje dusík a draslík se tak rychle nevyplavuje. Na jaře, kdy rostliny potřebuji více... celý příspěvek >
Jabloň Red Winter - zná ji někdo?, 31.10.2010
Pane Skácel, v našich poměrech se používají 4 skupiny podnoží jabloní : 1. Zákrslé podnože   (M27, P22, J-TE-G)         potřebují opěru 2. Slabě vrůstné podnože  (M9. J-TE-E, P9,... celý příspěvek >
Jiřiny a slimáci, 30.10.2010
Dobrý den, chci rovněž přispět se svými zkušenostmi jak na slimáky. Jak jsem četl příspěvky, tak Ferramol 200 g za 89,- Kč se vám nehodí. Já rovněž používám různé granule, ale velmi se osvědčily velci šneci, keří nenadělají moc škody, ale hlavně se... celý příspěvek >
Jabloň Red Winter - zná ji někdo?, 30.10.2010
Odrůda Redwinter je amerického původu, pro naše podmínky se vůbec nehodí. Nedozrává, vybarvuje se až v listopadu. Ve sklepě vydrží snad do dalších vánoc. Snad by mohla normálně dozrávat kolem Znojma. Výborná je snad pouze pro výstavy pro krásné... celý příspěvek >
Žloutnou mi denivky, 19.5.2010
Paní Blážo, příčin žloutnutí může být více. Já bych se pokusïl vyměnit půdu, může být některým hnojivem přehnojená. Rostliny před přesázením opláchnout v čisté vodě a znovu výsadit. Zažloutvé listy odstranit pro leoší kontrolu.  Vladislav
Vydrží hrnkové narcisy ze supermarketu na další sezonu?, 18.4.2010
Pani Mileno, nacisky,  které se prodávají v supermarketech jsou ve skutečnosti zakrslé druhy .   V teplém prostředí narostou větší.   Vladislav
Vydrží hrnkové narcisy ze supermarketu na další sezonu?, 12.4.2010
Pokud chcete aby nezmrzly v zimě a aby znovu kvetly,  měly by se přesadit do většího květináče a zasypat normální zeminou. Listy odžezat na polovinu. Do jara se o ně nestarat. Za ten rok se přizpůsobí normálním podmínkám a měly by znovu... celý příspěvek >
35 let staré jabloně co s nima?, 6.4.2010
Mám s tímto problémem svojí dobrou zkušenost. Doporučují seřezat na holý kme. plochu natřít latexem. Do podzimu vypěstovat na každém kmeni jednu novou osu a tu pak ji na jaře naroubovat moderními odrůdami (Bohemie, Topaz, Lipno, Sirius,... celý příspěvek >
Cibulky lilie - na zimu ven?, 22.3.2010
Je jaro a tak oddělávám z pozdního podzimu zelené lodyhy. Nyní je lehce odsraňují a otvory zasypávám sypkým pískem proti slimákům. Drahé cibulky je velmi nutné prohlížet každoročně, zejména ty rostliny, u kterých lodyha zaschla jíž koncem září.... celý příspěvek >
Hvězdník, 16.3.2010
Odpověď je sice hodně opožděná a tak alespoň stručně. Amarylis Belladonna je zahradní rostlina a snáší naší zimu s přihrnutím zeminy. Raší v březnu a červnu zasýchá. V srpnu pouze kvete a pokračuja ve vegetaci do zimy, kde se musí přerušit vegetace a... celý příspěvek >
Co z toho vyroste?, 30.1.2010
Na prvním snímku jsou lilie, na druhém je denivka. Po liliích jsou znatelné suché lodyhy.  Vladislav
Co z toho vyroste?, 30.1.2010
Tak na prvním snímku jsou lilie, druhý představuje denivku. Vladislav
Další diskuze:  1234  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika