Příspěvky uživatele - 54.208

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Švestka - žloutnutí listů, 10.6.2011
Proti této žloutence se dá bojovat listovým hnojivem s obsahem železa v chelátové formě. Jedná se o "Harmonie Železo 50 ml"  a "Microvit " z Polska. Tyto přípravky jsou cenově dostupné.    Vladislav
Pěstování lilií, 26.5.2011
Paní Jitko, lilie nejsou asi ty květiny, které právě hledáte.  Jednak podléhají modní vlně a kontrola cibulí musí být prováděná pravidelně z praktického hlediska. Jsou to zahradní květiny, které jsou nejvíce napadány chorobami a škůdci. Denivky... celý příspěvek >
Pěstování lilií, 24.5.2011
Malé rostlinky lilií ponechte do podzimu. V září vše vykopejte, očistěte a zpětně vysaďte. Nezapomeňte přihnojit síranem amonným. Vetší cibulky by mohly v příštím roce zakvést. Krtek je převážněmasožravý, cibulky asi poničily hraboší. Vzácnější... celý příspěvek >
Pěstování lilií, 23.5.2011
Pěstováním lilií v dnešní době se věnuje tisíce běžných zahrádkářů. Pak se liliím věnují botanici, hobbisté a lliliářské firmy. Mně zajímají pěstitelé z té první skupiny.  Pro účely pěstování pro radost a zkrášlení zahrádek je třeba se... celý příspěvek >
Postřik, 22.5.2011
Napadené listy mšicemi jsou ztočené. Podle mně se jedná o poškození strupovitstí.           Vladislav
Přehnojení hnojivem na list, 22.5.2011
Předávkování dusíkem se běžně používá pro odlistění na podzim (6% roztok).  Vlastně to odnesly jen listy, které se ještě v létě objeví. Za rok by se mohly stromky zpamatovat úplně.   Horším případem je přehnojení do půdy, kde by se... celý příspěvek >
Pěstování lilií, 13.5.2011
Pěstování lilií se v poslední době velmi rozšířilo.  Je ale problém z roztříděním pro zahradu a pro zahradníka. Chtěl bych se podělit se svými zkušenostmi. Liliář zásadně nekupuje rozkvetlé lilie v supermarketu a pak zachraňuje zvadlé cibulky.... celý příspěvek >
Komplexne hnojivo bez fosforu, 4.5.2011
Je taková firma v Ostravě co prodává polská hnojiva. To hnojivo má název Ekolist standart 10/-/6/+2,7 Mg / mikroprvky. Na další hnojiva se podívejte. Ceny relativně přijatelné, je tekuté a prodává se od 1 litru.      ... celý příspěvek >
Komplexne hnojivo bez fosforu, 3.5.2011
Dle mých zkušeností nemůže být komplexní hnojivo bez fosforu, ale může být namíchané hnojivo bez tohoto prvku. Pokud chcete mírné hnojivo, tak volte malou koncentraci některého z Kristalonu a nebo vůbec nepoužíívejte... celý příspěvek >
Kořenový, růstový, květový, micro stimulátor, 27.4.2011
Zdravím pane Nováku, vaše nábídka je velice lákavá, ale pro mne nedostupná. Vůbec nepochybují o kvalitě těchto hnojiv a přípravků.  Já o nich nic nevím, tak že pro mne neexistijí.  Na oplátku se pochválim s hnojivy a přípravky, které... celý příspěvek >
Universalni granulove hnojivo, 22.4.2011
Nevím jestli úkol ještě trvá, Pro vás je nejschůdnější hnojit cereritem hobby, je namodralý a dá se používat na všechny plodiny.  Pak postupně používejte další hnojiva a postupy opakujte.      Vladislav
Hlušina, 22.4.2011
Pane Josefe, máte pravdu. Pokud tazatelka má na mysli podornici, pak je to v pořádku. Problém je ale ve skladbě půdní hmoty a její zařazení do kategorií typu jíl, hlína, slín. Pokud je to zemina jílovitá nebo hlinitojílovitá, tak zůrodnění je možne,... celý příspěvek >
Hlušina, 21.4.2011
Ten, kdo vám radí, že se hlušina dá zůrodnit to dělá to ze své naprosté neznalosti nebo účelově. Celý profesní život jsem s tím pracoval a vím, jak je to nemožné. Do hlušiny můžete nanejvýš posadit lesní stromky a to ještě s 50 % úmrtností. Vždy... celý příspěvek >
Universalni granulove hnojivo, 6.4.2011
Granulovaných hnojiv je strašně moc. Pro zahradu je nejvhodnější Cererit, Cererit hobby (modré granulky), NPK.  Pro zálivku je velmi dobrý některý z Kristalonu. Každé hnojivo se musí rozpustit a dopravit ke kořenům.  Granule se ve většině... celý příspěvek >
Banánové slupky, 5.4.2011
Banánové slupky jsou biologickým odpadem. Do kompostu je dávat je rozumná věc. Pokud někdo straší postřikama, tak je to výborná věc. Staší vyluhovat několík slupek a máme postřík zadarmo. Podle mých vědomostí jsou výluhy módní záležitostí. Organická... celý příspěvek >
Další diskuze:  1234  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika