|
Odolnost proti pozdnímu mrazu, 7.6.2011 Dovoluji si zveřejnit sve postřehy z letošního mrazu ktery přišel 1.5.2011.Čačanska lepotice a najbolja bohatě kvetly není nic.Odruda Valor tak 2 plody na stromek.Odruda Jojo bohatě zaplozeno bude uroda.U Joja však 2 stromky odešly na moniliozu jak... celý příspěvek > |
 |
Roubování 2011, 7.6.2011 Před 2 lety jsem rouboval zelenym roubem bez listu 5června švestku.Ujaly se mi na 70 procent.Bylo to za kuru na myrobalan měl jsem z toho radost.Když měl roub asi 30 cm vylomil se. Druhy stromek roubovany u země jsem zase v zimě neochránil a polamala... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Toptaste x Těchobuzická, 3.6.2011 Já bych nechal obě odrudy na jednom stromku a po čase mužeš vyhodnotit která je lepší nebo odolnější atd.Je škoda nevyužít potencial odrudy Těchobuzické když ti vyrostla a Toptaste už máš.Osobně nemám ani jednu z těchto odrud tak jenom radím. |
 |
Co mužu naroubovat na jeřabinu, 28.5.2011 Tak jak jste poradili, narouboval jsem 2 odrudy prastaré hrušky.Rouby už mají asi 30 cm přírustky.Jedou jak divé.Nejlepší ujmutí z mého letošního roubování.Takže zatím spokojenost.Až nafotím dám fotky.Roubováno kopulací. |
 |
Co mužu naroubovat na jeřabinu, 12.3.2011 Tak zkusím tu hrušku, Špinku at je pak co pálit.Jo a děkuji za reakce. |
 |
Co mužu naroubovat na jeřabinu, 11.3.2011 Na pozemku mi roste plana jeřabina proto se ptám co by šlo na ni naroubovat kromě aronie.Tu už mám.odborníci skuste poradit.Prosím ale o v praxi ověřené příklady. |
 |
Roubování třešně, 25.2.2011 Na vrchol si dej rozštěp, na boční výhony kopulaci a uvidíš výsledek. Co se ujme z toho dopěstuješ korunku.Já měl u třešně uspěšnost 25 procent.Chytla se jedina větev kopulací.Hodně zdaru. |
 |
Série Top, 26.1.2011 Čačanska raná má hodně podřadnou chut.Její výhoda je velikost a ranost. |
 |
Aka odroda do inundacneho uzemia Moravy na Zahorí - Slovensko, 18.1.2011 Já bych se nebál vysadit i nějaké slivoně.Loni u nás hojně pršelo a čtvrt roku stála voda na čtvrtině sadu.Slivoním to nijak nevadilo.Jako podnož je myrobalán. |
 |
Stará broskev - foto, 31.12.2010  Po 2 letech vkladam foto te krasavice |
 |
|
 |
Očkování / roubování broskvoní, 28.12.2010 Já to skusil měl jsem nenarašeny roub z koupeneho stromku. Zbyl mi po zakraceni korunky při výsadbě.Vrouboval jsem ho na jednu kosterní větev lonskeho semenáče normálně přirostl asi 30cm.Jestli se na jaře probudí a poroste odstranim ostatní větve a... celý příspěvek > |
 |
Čačanska Najbolja, 15.9.2010 Nedovedu si to logicky vysvětlit, ale letos ma najbolja nejlepší chut za poslední roky a nejvyšší urodu.Přitom slunce bylo málo vody hodně.Ryngle a domací oproti jinym letum vodnate bez vyrazne chuti.Pro sebe si na tuto odrudu poopravuji nazor ješte... celý příspěvek > |
 |
Jojo - odolnost proti šarce, 11.9.2010 Stromky byly koupeny jako JOJO.Skvrny se objevily jenom na jednom stromku ostatní bez nalezu.Uvidím co příští rok. |
 |
Jojo - odolnost proti šarce, 10.9.2010  toto jsem nafotil byl to jediny plod na stromku staři 3 rok po vysadbě |
 |
Jojo - odolnost proti šarce, 30.8.2010 Dnes jsem na odrudě JOJO objevil plod s typickými neštovičnými skvrnami.Jednoznačny příznak šarky.Už přestavam věřit všem těm výskumum.Všechno je jenom obchod s lidskou hloupostí.Napište jestli jste ještě někdo toto na této rezistentní odrudě... celý příspěvek > |
 |