|
Příspěvky uživatele - 220.205
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Destilační přístroj, 8.1.2012 Zamyslete se nad objektivní skutečností. Uvedete vařák do varu a páry destilátu začínají procházet trubicí k chladiči. Pokud je vzestupná, několik desítek sekund, max 3 min. se prohřívá, takže zkapalněné páry se vracejí zpět do vařáku, aby se... celý příspěvek > | | Zakalená slivovice, 5.1.2012 V aniontu karbonátovém (uhličitanovém) či jiném problém není. Ovšem soli mědi mohou být zdravotním problémem a palírny by měly garantovat, že je jejich obsah v rámci platných norem. Celkový obsah měděných či jiných kationtů se dá stanovit... celý příspěvek > | |
| | Zakalená slivovice, 5.1.2012 Tento produkt se jmenuje živná sůl a prodává se v drogerii, nepochybně i na Slovensku PŠ. | | Zakalená slivovice, 5.1.2012 Rozhodně dejte destilát před filtrací vychladit nejlépe přes noc někam, kde je venkovní teplota a při filtraci se obrňte trpělivostí. Je také vhodné filtry moc neměnit a první podíly fitrátu po opětovném vychlazení znova přefiltrovat, tzv.... celý příspěvek > | | Zakalená slivovice, 4.1.2012 Karbonáty CO32- nebo hydrogenkarbonáty HCO3- měďnatých nebo měďných solí vznikají reakcí kyselých lihových par s povrchem mědi, tedy víkem nebo chladičem. Kyselost dodává nejčastěji kyselina octová. V Celeritu je nepochybně celé spektrum stopových... celý příspěvek > | | Zakalená slivovice, 4.1.2012 Mohlo by se jednat o měďnato-měďné karbonáty nebo hydrogenkarbonáty pokud ovšem byl kvas zpracováván na měděné aparatuře. Tyto soli lze odstranit filtrací. slosar-petr@seznam.cz
| | Vápno do kvasu, 31.12.2011 Po prvním vypálení se zjistí zda pálenka obsahuje kyseliny a přiboudliny, přidá se jedlá soda a potassium permanganate, nechá se to zreagovat a po 12 hod. se odfiltrují pevné složky a může se pálit podruhé.
Nikomu nedoporučuji se tímto názorem... celý příspěvek > | | Vápno do kvasu, 30.12.2011 Pokud do 1 litru vody dáte 4 polévkové lžíce (nebo i více) octa a přidáte trochu vápna, tak se nestane vůbec nic, protože vzniklý octan vápenatý je ve vodě dobře rozpustný. Autor knihy si bohužel spletl vápno, tedy Ca(OH)2 s vápenecem... celý příspěvek > | | Slivovice, 23.12.2011 Souhlas, letos jsem z 95 kg durancií napálil v mé pálenici téměř 13 litrů 50% destilátu, ale letos byl výjimečný rok. Zdravím v této výjimečné době všechny milovníky ovocných destilátů a věřím, že v každém z nás je stopa po panu presidentovi. Hodně... celý příspěvek > | | Zakalená slivovice, 7.12.2011 Pokud jste se stávajícím stavem spokojen, je vše v pořádku. V opačném přídadě zkuste destilát ještě odvětrávat, psal jste, že je ho 14 litrů, tak je pro to ideální 50 l demižon a promíchávat kroutivým pohybem, aby se do něj... celý příspěvek > | |
| | Zakalená slivovice, 6.12.2011 Adsorpce na aktivním uhlí je možný, dle mého názoru dost riskantní postup, ale zdá se, že se Vám zadařilo, blahopřeji. Jde totiž o to, že se tímto postupem sice podaří odstranit nějaké nežádoucí komponenty z destilátu, ale hlavně ty žádoucí,... celý příspěvek > | | Zakalená slivovice, 6.12.2011 Jaký objem a v čem jste hruškovici odvětrával? Pokud to byl malý objem, řekněme 2 l v nádobě s velkým hrdlem, např. sklenice tzv. okurkáč, tak byla ztráta ethanolu vyšší, než-li únosná a destilát se logicky zakalil. Na druhou stranu je to také znak... celý příspěvek > | | Destilát z piva a vína, 6.12.2011 Souhlas. P.Š. | | Slivovice zapáchá po acetonu, 6.12.2011 Kvas se samozřejmě udusit nemůže, v tom má pan Dr. Vysloužil pravdu. Dále je třeba upozornit na to, že v slivovicovém úkapu aceton, CH3COCH3 nebyl nalezen, švestky Staney, Vizovice. Nepochybně se jedná o ethylacetat, čili octan ethylnatý,... celý příspěvek > | | Slivovice - kvas, 5.12.2011 Pánové, pánové, zklidněte hormon, pardon, naopak jej zaktivujete, autorky jsou obě dámy. dr. Bettina Malleová a dr. Helga Schmickleová. Zabývají se domácí výrobou pravých destilátů a lihovin, jejíchž výroba je založena na maceraci ovoce, bylin za... celý příspěvek > | |
|
|
|
|