Destilát z piva a vína



host - 220.205 (?)
6.12.2011 17:26

Souhlas. P.Š.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Olin z Hané - (1) - 9.30 (?), 28.11.2011 20:21, zobrazeno: 23982x

Má někdo zkušenost s vypálením piva? Dejme tomu 50 litrů 12stupňového piva a zajímalo by mě kolik můžeme získat destilátu dejme tomu naředěného na 50. Díky. Olin.

   
petrtoman - (10) - 63.207 (?), 28.11.2011 20:43
Pivo jsem ještě nepálil, ale pivní pálenku jsem pil. Dělá ji Černá Hora a Starobrno. Je docela dobrá, hodí se uležet v akátových nebo dubových sudech. Monte negro zlaté leží údajně 3 měsíce v akátovém sudu.
   
host - 176.36 (?), 28.11.2011 21:08

Výpočtem přes "palec", by se mělo vydestilovat tak 5 litrů 50%ní "pivovice".

      
host - 176.36 (?), 28.11.2011 21:15

Jo a ještě jsem zapoměl upozornit na to, že pivo při destilaci dost pění... proto dávat radši na první destilaci méně (max. 1/2 objemu kotle), nebo odpěňovací přípravek. Při druhé destilaci je to již v pořádku.

   
host - 60.145 (?), 5.12.2011 22:25

Dobry den, mel bych dotaz. Vim, ze se to sem asi nehodi, ale mam doma malinkou domaci palirnicku (dostal jsem ji jako darek, takova ta sklenena seskladana z banek). Palirnicka je urcena pro destilaci vina. Chtel bych se zeptat, jestli by bylo mozne v teto sklenene palirnicce destilovat i pivo a jestli jsou nejaka rizika oproti destilaci vina, ktera zde jde bez problemu. Je mi jasny, ze pri objemu kotliku pouhych 3dl te pivovice moc nebude, ale jde mi spis jen o kostnuti. Dekuji za pripadnou odpoved.

      
host - 176.36 (?), 6.12.2011 9:29

... samozřejmě se dá, musíte však počítat s tím, že při "jednom přepalu" ta vydestilovaná "pivovice"  moc procent alkoholu mít nebude. A plnil bych max. polovinu baňky.

         
host - 220.205 (?), 6.12.2011 17:26

Souhlas. P.Š.

            
host - 60.145 (?), 6.12.2011 18:14

Dekuju za reakce. Jeste bych mel jeden dotaz. Kdyz prepaluji napriklad to vino nebo pivo, musim se starat o ukap a dokap nebo pri paleni jiz zpracovaneho alkoholu jedovate latky nevznikaji? Opet diky za odpoved.

               
host - 176.36 (?), 6.12.2011 19:37

Při destilaci vína (alespoň toho kupovaného) by úkap téměř neměl být (lze jej zanedbat), jádro by mělo být tak 1/5 až 1/4 destilovaného objemu, zbytek už by měl být dokap a destilační zbytek (přesněji se destilace řídí dle teploty a senzoriky vytékaného destilačního vzorku).

                  
host - 34.185 (?), 10.12.2013 20:28

Palenku palite z čerstveho piva nebo po přidání cukru? Popřipade kolik dáváte cukru na 50l piva? Při kolika stupních začínáte pálit? Děkuji.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika