|
Příspěvky uživatele - 129.96
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Zásobárna pitné vody, 3.6.2011 Mám letitou zkušenost s převážením vody v 5-10 l plastových kanystrech. Vozím vynikající vodu ze studny na chatě na použití doma přes týden. Voda v pohodě vydrží. Zásadní problém není teplo. Rozhodující je zamezení přístupu světla. A takhle si... celý příspěvek > |  | Krtek - a je to, 1.6.2011 Za 2 roky jsem vyzkoušel snad všechno. Klešťovou past, trubkovou past, sklenici, vodu, tablety, plašiče a nic. Byl strašně chytrej. Všimněte si minulého času. Už před dlouhým časem jsem tady četl o pasti Farilia. Myslel jsem, že je to další... celý příspěvek > |  |
|  | Bazén bez filtrace - jak dlouho vydrží voda, 1.6.2011 Mám bazén kruhový 3,66m s kartuší už asi 15 let. Za tu dobu jsem jednou musel koupit nový. Začátky byly krušné. Zakalování, výměna vody, neustálé filtrování, skládání na zimu.
V současné době používám filtraci tak jednou za měsíc a jen pro... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 4.5.2011 Řekl bych, že cokoli čerstvě sklizeného ze zahrady je kvalitou, chutí a zralostí nesrovnatelné s většinou nabídky v obchodech. Tam nakupuje žebrota. My boháči si trošku přihnojíme a ošetříme postřikem a máme čerstvé nefalšované BIO. |  | Pěstování rajčat ve foliovníku, 3.3.2011 Já tomu ještě nerozumím. Proč se neuřízne ta část s víčkem a zbytek nezahrne do země? Bude možné tam nalít víc vody. Nebo se to dělá proto, aby se tím víčkem dala láhev do země zarazit? |  | Voda ze studny je cítit, 21.2.2011 Nevím, co s tím. Zvykl jsem si. Voda do chaty je úplně skvělá. Na chemickém rozboru je kojenecká. Všechny návštěvy si ji odvážejí v kanystrech. Biologický rozbor je rovněž v mezích. Tedy na úrovni 7m studny je skvělý. Takže voda v studni se dále... celý příspěvek > |  | Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár, 27.1.2011 Konečně skuteční odborníci a praktici. Dokonalé oddělení lze provést, kromě použití refluxu, i přesnou přímou regulací teploty výstupu. A samozřejmě i v tomto případě je nutné v závěru ochutnávat a zejména čichat, protože tekutiny se odpařují... celý příspěvek > |  | Pálení z hrušek - vedení kvasu, 11.1.2011 Děkuji za poklonu, snažím se být přesný.
Ovšem Vaše tvrzení víc cukru, víc hrubší pálenky není žádnými zákony fyziky a chemie doloženo. Tak maximálně je to v části obyvatelstva ústní tradice. Něco, jakože se 100x opakovaný dojem, stává... celý příspěvek > |  | Pálení z hrušek - vedení kvasu, 11.1.2011 Rád bych rozptýlil Vaše vrtání v hlavě.
Přidané kvasinky mají nejméně dva účely. Jednak jsou to tzv. ušlechtilé kvasinky. Tedy kvasinky, které dokáží prokvasit vyšší koncentraci cukru - tedy vydrží před svým skonem i větší procento jimi... celý příspěvek > |  | Pálení z hrušek - vedení kvasu, 11.1.2011 To je Vaše oblíbené, ničím nepodložené tvrzení.
Likeke |  |
|  | Pri paleni zacne tect bila koralka, 7.1.2011 Pokud se dostáváte pod 50% je třeba snižovat přívod energie, aby se nezvyšovala teplota. Proces je pomalejší, ale v další fázi se stane že nakape i vyšší koncentrace než předchozí, více voňavá, ale nejsou v ní dokapové látky, které způsobí... celý příspěvek > |  | Destilační přístroj, 22.12.2010 Hezké. Regulace výkonu by se mi více líbila členitější a výstup a chlazení mám raději ve skle. Ale hezké. |  | Jak na kvas, 17.12.2010 Pane Šlosare
Dovoluji si připojit Váš text z vlákna Jablkovice-jak na ni? z 13.9.2010
Myslím, že nejkomplexněji řeší tuto problematiku kniha Ing. Radka Wagnera: Calvados po lotatě, Olomouc 2006. Pokud ji nekoupíte přímo v obchodě, je možné ji... celý příspěvek > |  | Jablkovice - jak na ni?, 10.12.2010 Ty litry závidím, ale přeju. Likeke |  | Jablkovice - jak na ni?, 10.12.2010 Jen pro zajímavost. V současné době mám kvasící jablečné víno v demižónech ve sklepě, kde je 5 stupňů. Krásně dokváší a když se zastavím, tak je slyšet jak šumí. Je tedy rozkvašené kvasinkami Vínka. Likeke |  |
 |
|
|
|