|
Příspěvky uživatele - 183.242
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Hledám zvláštní jabloň, 3.1.2010 A ještě mne napadlo. Tvarově Cronselskému podobné Šampaňská reneta. "Odrůda hospodářská a ke skladování s konzumní zralostí od prosince do léta. Pochází z francouzského Champagne a byla popsána již roku 1799. Jablka jsou malá až středně velká,... celý příspěvek > | | Hledám zvláštní jabloň, 2.1.2010 Opět si troufnu. Cronselské máme na zahradě, citronek to není, není tak kyselé. Elena | |
| | Hrušeň na křížaly, 30.12.2009 Díky. Elena | | Hledám zvláštní jabloň, 30.12.2009 Víítku, v poho :-)). Dovoluji si dodat na vysvětlenou, že nehájím barvy žádné firmy, že s MZLU mám společné jen bydliště, i když každá jsme na jiném konci města, že s Genokluben sdílím pouze snahu zachovat dědictví předků, že máme více jak... celý příspěvek > | | Hrušeň na křížaly, 29.12.2009 Hrušky oloupat, vykrájet, trošku podlít, do papiňáku tak na 20 min. Přepasírovat přes síto nebo rozmixovat. Moc nevyvářet, přidat citonovou šťávu a želírovací přípravek jako na marmeládu, cukr. Horký do sklenic, nesterilovat, dát na sluníčko dojít.... celý příspěvek > | | Hledám zvláštní jabloň, 29.12.2009 Víítku, já si to taky tak neberu. Asi jsem špatně formulovala svůj příspěvek. Pan Ing. (alespoň dle příspěvků v časopisech a dle publikační činnosti uvedené na stránkách univerzity) zná i krajové názvy ovocných odrůd. Elena | | Hledám zvláštní jabloň, 29.12.2009 Víítku, nepletu si jabka s hruškama, citronky jsme měli doma na zahradě a v areálu MZLU byla opravdu hrušeň Magdalenka. Odkaz na MZLU nebyl na strom, ale na chytrého mužského. Elena | | Hrušeň na křížaly, 29.12.2009 U nás na Brněnsku je Boscopova opravdu "flaška", velká. Ještě dodatek, zkusil jste Pařížanku? Z té jsem dělávala křížaly o vánocích, bývaly bezvadné a navíc, za dlouhých zimních večerů to byla taková prima práce, krásně uschly na... celý příspěvek > | | Hrušeň na křížaly, 29.12.2009 Pane doktore, obdivuje vaše "ovocné" znalosti, dovoluji si přidat několik zkušeností, třeba pomohou Vám nebo i jiným. Boscova lahvice je opravdu jedna z nejvšestranějších hrušek, zpracovávám tak, jak to dělali moji rodiče. Na sušení musí... celý příspěvek > | | Hledám zvláštní jabloň, 28.12.2009 V Brně jsme je měli také, také jsme jim říkali citronky, bohužel, strom není a oficiální název odrůdy také ne. Zkuste dotaz na pana Ing. Stanislava Bočka z MZLU v Brně. Ví o starých a krajových odrůdách nejen v Česku snad vše a mohl by poradit, kde... celý příspěvek > | |
| | Parožnatka, jaká zemina?, 27.12.2009 Díky za radu, myslíte, že mohu přesadit i nyní? | | Parožnatka, jaká zemina?, 27.12.2009 Poraďte, prosím, do jaké zeminy přesadit parožnatku. Mám ji dva roky, je stále stejná, neroste, ale ani nehyne. Máte s ní někdo zkušenost? Děkuji. Elena | | Kdoule, 25.12.2009 Já dělám kdoulové želé, letos jako jeden druh cukroví. 1 kg kdoulí, 1 kg jablek, 750 g cukru. Jablka, kdoule omyji, rozkrájím, vykrájím, slupky nechám, jemně podliji, půl hodiny v papiňáku, přepasíruji přes síto, povařím téměř do husta, přidám cukr a... celý příspěvek > | | Odrůdy vhodné na sušení, 20.12.2009 Mám dobrou zkušenost se sušením Šidlenek a Šorpaček - krajové názvy starých odrůd, letní drobnější, suší se půlky, výborná je Boscova lahvice. Švestky jsou dobré všechny, špatně se suší Čačanskaja najbolaja (Bosenka) a pološvestky. Suším vypeckované.... celý příspěvek > | | Slivovice vs. calvados, 17.12.2009 Dobrá je medunka s trochou medu do hotového destilátu, jinak samozřejmě nejlepší je bez přísad. Elena | |
|
|
|
|