|
odrůda Katinka, 16.4.2007 pánové,děkuji za rady
zkusím ji na podzim vysadit
Milan |
 |
odrůda Katinka, 16.4.2007 Dobrý den, plánuji doplnit svou zahradu se 6 švestkami - domácími o nějakou velmi rannou.Máte prosím někdo zkušenosti s odrůdou Katinka?Dozrává opravdu koncem července(40 dní před domácí švestkou)? A co chuťově?
děkuji za... celý příspěvek > |
 |
|
 |
nektarinky, 11.4.2007 Mám k pěstování nektarinek ještě jednu poznámku- jsou opravdu citlivější na mráz (jarní) asi jako meruňky. A květy mi letos z 90% pomrzly.
Lucas |
 |
Dlouhý, či krátký řez?, 13.3.2007 Jaké máte zkušenosti s udržovacím řezem broskvoně? Já v okrajové oblasti méně příznivé 45Om zvolil dlouhý řez - až po zapěstování kosterních větví jejich sesazení ve 4. roce asi ve 2,5m. Zatím stromy plodí dobře - prý je to pro strom příznivější -... celý příspěvek > |
 |
Harbinger, 11.3.2007 Mám obdobnou zkušenost jako přechozí pisatelka se zráním odrůdy Harbinger a Redhaven- dozrávají téměř současně.Pěstuji je v okrajové oblasti 45Om . Dozrávají po 2O.srpnu a Harbinger plodí méně než Redhaven.Nevím tedy co si myslet o rannosti... celý příspěvek > |
 |
hybrid švestkomeruňka, 9.3.2007 děkuji za radu
Lucas |
 |
hrušeň do vyšších poloh, 9.3.2007 souhlasím s panem Vysloužilem- Konference je velmi odolná a chuťově špičková, i když se nejedná o zimní odrůdu. |
 |
ochrana proti stupovitosti, 9.3.2007 Bohužel ty nejchutnější odrůdy jjsou zpravidla citlivé na strupovitost, dokonce i Rubín, o kterém se uvádělo,že je celkem odolný. Navíc pěkně vzrostlý strom je škoda přeroubovat na něco co vám ani nemusí tolik chutnat, natož ho porazit , vysadit... celý příspěvek > |
 |
Pěstování broskvoní, 7.3.2007 Mám v podšumaví 45Om dvě šestileté broskve Redhaven a Harbinger, obě v pohodě přežily mrazy přes 2Ost.C, plodí dobře.
Lucas |
 |
Postřik proti monilioze meruňek., 7.3.2007 Ano myslel jsem na moniliovou spálum ,samotná moniliosa plodů není tak nebezpečná. Dotaz tazatele také nebyl nijak specifikován.
Lucas |
 |
|
 |
kdo poradi dobrou odrudu, 7.3.2007 Pěstuji ji v oblasti podšumaví, ale v relativně příznivých ovocnářských podmínkách chelčicko u Vodňan.Mladý 3 letý stromek měl zatím jen pár ukázkových plodů.
Lucas |
 |
zmrznou letos květy?, 5.3.2007 No pokud má člověk chalupu se zahradou 3O km o bydliště a jezdí tam 1x týdně, tak mu nezbývá než se modlit! |
 |
hybrid švestkomeruňka, 19.1.2007 Vážený pane, nejedná se o reklamní trik prodejců.Kříženci meruněk a švestek ve světě existují- zejména v USA- viz http://www.foodreference.com/html/art-pluots-apriums.html
http://www.davewilson.com/br40/br40_trees/br40Pluot_aprium.html
U nás jsou... celý příspěvek > |
 |