|
Porážka vietnamských prasat, 25.2.2012 Za stejnou dobu krmení je bílý vepřík jednou tak velký. Zabíjačka probíhá stejně, ale je skutečností ta sádelnatost. Výhodu vidím jen v té možnosti vypásání - zkrmování zelené píce. |
 |
Jak rozmnožit kosatec, 22.11.2011 Ve vlhčí půdě nechat přemrznout, ale nejprve za sucha narušte povrchovou slupku - osemení, pak to dobře na jaře klíčí. Množil jsem tak několik druhů kosatců - do mokra i sucha. |
 |
|
 |
Aky typ ula, 17.11.2011 Nepoužívám mateří mřížku, vyšší nástavky mají česna. |
 |
Aky typ ula, 15.11.2011 V plodišti má být rámek vyšší a pro medník jsou vhodnější nízké rámky.
Včelařím v úrodné pahorkatině 300m.n.m., s rámkovou mírou 39x24 a kvalitní včelstva v pohodě zaplní tři i čtyři celonástavky po deseti rámkách, z toho... celý příspěvek > |
 |
Vhodná odrůda meruňky, 19.10.2011 Raději nahlédněte do pomologického atlasu, kde vlastnosti a požadavky jednotlivých odrůd jsou uvedeny. |
 |
Hlaváček jarní, 21.9.2011  Přefotil jsem překlad Googlem.
Taky jsem mimo jiné druhy hlaváček pěstoval i ze semen, ale nemám nyní čas to rozepisovat, nesmí semena vyschnout, mnohdy musí projít jarovizací atd. a někde v starém zahrádkáři, nebo co to byl za časopis, byl... celý příspěvek > |
 |
Lasička - upír, 18.9.2011 To dokáže i potkan, za tmy si troufne na domácí hrabavou i vodní drůbež. Vím to z vlastní zkušenosti. Též likviduje jiné živočichy, např. žáby skokany, což jsem taky viděl. 0. |
 |
Chov pstruhov, 7.9.2011 A co bude vodu ochlazovat a hlavně taky odstraňovat z ní metabolický odpad, aby se pstruzi neotrávili? |
 |
Chov pstruhov, 6.9.2011 S přitokem a odtokem nezávadné chladné vody ano. |
 |
Jetel, 5.9.2011 Na původních přírodních pastvinách se kozy mimo některých bylin živí okusováním keřů a stromů, tím je formují jako zahradníci a o zbytek se podělil skot s ovcemi a koňmi, husami, případně ještě i ostatní drůbež - kur a krůta.
Ten jetel je lépe... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak zužitkovat zatuhlý med v plástech, 2.9.2011 Tyto plásty se umístí do včel na spotřebu pro výživu plodu buď nyní nad již uložené cukerné zásoby, případně brzy na jaře odvíčkované do spodního patra. Není-li voští staré, lze je dát nad zaplodovanou část nástavku. Záleží na typu úlu a... celý příspěvek > |
 |
Ochrana rybnicka proti vydre, 2.9.2011 Dodatek: Vím, že jsem odpověděl na starší dotaz, ale jen jsem chtěl doplnit inspirace. |
 |
Ochrana rybnicka proti vydre, 2.9.2011 Na drátěný dostatečně vysoký plot připevnit po vnějším obvodu izolační lepenku, třeba i z plastu, nebo plný dřevěný se zapuštěným pletivem v zemi, po jejichž hladkých stěnách nic nevyleze. Nutno tak zabezpečit i vchodovou branku a v... celý příspěvek > |
 |
Okysličovadlo, 2.9.2011  Ukotvený větrník na hladině by mírně ponořenými lopatkami hladinu čeřil, nebo i kombinace vrtule nad hladinou s převodem na rotaci "míchadla" pod hladinou dá vodu do pohybu. Realizace pro zručného kutila. Pravdou je, že nemusí být denně vítr.... celý příspěvek > |
 |
Slunečnice pestrá, 1.9.2011 Když už něco drobného a pestrého, tak bych volil notropise a to toho nejatraktivnějšího - N. chrosomus. Jsou i jiné pěkné ryby, ale už je nemohu vypisovat, protože mě vyhání od Pc. |
 |