|
Okurky - nemoci nebo chladno?, 26.5.2010 Já jsem to měla v plánu letos - prodloužit si sezonu kvašáků, těch klasických, mléčně vykvašených. Asi z toho nic nebude kvůli plísním. Loni mi hadovky vysazené koncem srpna vyšly.MH |
|
Přesadit už rajčata ven nebo počkat?, 26.5.2010 Také Vilmu. A Pollicina mají 2,5 cm plůdky. Je ale s podivem, že paprikám se na záhonu daří snad lépe než ve foliáku. Stalagnity mají 5 cm papričky a vzdor chladu rostou!! Rostliny šly na záhon z lodžie ve výrazně lepší formě než byly v té době ve... celý příspěvek > |
|
|
|
Přesadit už rajčata ven nebo počkat?, 26.5.2010 Také už mám první dvě rajčátka. Rostliny jsou doslova obalené plody, které ne a ne zrát. Možná rajčata nezrála také proto.MH |
|
Slimáci ve skleníku, 26.5.2010 To je docela dobrý tip. Odpoledne to instaluji po zahradě, tam není o místo nouze a o slimáky také ne. Dík. MH |
|
Molice, 26.5.2010 Souhlasím. Když jsem si přinesla molice s palmou, kamarád rostlinolékař mi radil postříkat Decisem 3x - 4x po 3 dnech a jestli to nepomůže, vyhodit. Molice mají velmi krátký reprodukční cyklus, zvlášť v bytových nebo skleníkových podmínkách a také se... celý příspěvek > |
|
Slimáci ve skleníku, 26.5.2010 Po vyzkoušení různých metod likvidace slimáků jsem se ze zoufalství uchýlila k Vanischi. Nerozhazuji jej po záhoně, ale sypu na stará víčka od kompotů, která lehce přitlačím k půdě. Po 2-3 dnech obsah měním. Sbírám denně živé i mrtvé slimáky, aby se... celý příspěvek > |
|
Okurky - nemoci nebo chladno?, 26.5.2010 Dobrý den. No, nevím, stříkat okurky, které ještě ani nevzešly nebo ve stadiu děložních listů... Nejsem zásadní odpůrce chemie na zahrádce, ale musí mít racionální jádro. O podobných radách si myslím své. Nemám patent na rozum, ale určité zkušenosti... celý příspěvek > |
|
Paprika - deformacia listov, 23.5.2010 Dobrý večer. Soudila bych, že je máte přemokřené a v noci je stále zima. Při vysoké vlhkosti se mohou listy takto kroutit.MH |
|
Roubování melounů a okurek, 18.5.2010 To já se už ani nikde zastavit nemohu, aby mě manžel nechtěl zbavit svéprávnosti. A já ho nebudu provokovat. U rodičů v poli naroste melounů dost i pro široké příbuzenstvo a srny. Ale, jak píšete, není to tak úplně o tom. Naše nimrání je o zábavě a... celý příspěvek > |
|
Kvalitní český česnek, 18.5.2010 Dobrý den. Chtěla bych odpovědět panu Denisi Skácelovi. Sázíme vlastní sadbu, tu původní už opravdu hodně let. Časem jsem naprosto bez problémů získala sadbu od pěstitele, o kterém je zde řeč a s ní řadu, myslím, cenných rad. Před sázením provádíme... celý příspěvek > |
|
|
|
Jarní kůra k pročištění krve, 13.5.2010 A mrkev přes kuřata! To je také správné BIO, jako ty kačeny, prasata a králíci. A bez šílených cen, jen za trochu vlastního úsilí. MH |
|
Jak uskladnit běžné druhy zeleniny?, 12.5.2010 Dobrý den. Piliny jsou také dobré, jen je třeba je udržovat navlhlé pořád, tzn. kropit podle potřeby víc jak jednou, hlavně v sušším sklepě. Pak mají tendenci si brát vlhkost z uskladněného. To ale není záležitost jednoho dne, takže jsou uhlídatelné.... celý příspěvek > |
|
Roubování melounů a okurek, 11.5.2010 Podnož mi odcházela, když jsem brzy odřízla děložní listy. V poslední várce jsem je ponechala / na videu z Asie tomu tak bylo/ a zdá se, že je to ono. Rostlinám vysazeným na stanoviště usychají samy a rostliny přitom velmi dobře prosperují. Tolik... celý příspěvek > |
|
Nejchutnější rajčata, 10.5.2010 Podle mé zkušenosti je Bejbino velmi vzrůstné, alespoň u nás na balkoně bylo u stropu brzy. Dá se to sice různě korigovat, ale píšete, že začínáte.Podle fotografií pana Mirka bych volila žlutou kokteilovou odrůdu Ildi, červenou Vám jistě někdo... celý příspěvek > |
|
Prorůstání živého plotu k sousedům, 9.5.2010 Asi 3 roky jsme čekali s vysázením vinné révy podél zahrady, protože soused měl a chtěl stavěl nový plot. Nás to nezabije a jemu při stavbě nebude nic překážet. Nedávno přišel s tím, že by udělal širokou podezdívku tak, aby tráva nemohla do pletiva... celý příspěvek > |
|