Já jsem to měla v plánu letos - prodloužit si sezonu kvašáků, těch klasických, mléčně vykvašených. Asi z toho nic nebude kvůli plísním. Loni mi hadovky vysazené koncem srpna vyšly.MH
vyseté okurky na záhon mi pěkně vzešly. Zahrádkáři v okolí si naříkali, že jsou uschlé-jakoby spálené. I z okolních vesnic mají stejné výsledky. Myslela jsem si, že mne se to netýká, ale opak je pravdou.Včera jsem je vysela znovu na záhon. Můžete mi poradit zda mám ještě "pro případ" další vyset do květináčků? Máte vyzkoušenou sadbu z květináčků? Děkuji. Bena.
Sadbu z květináčků sázím každý rok, protože neumím vypěstovat z přímého výsevu. Buď mi nějakým způsobem sama "odejde" nebo ji stačí sežrat slimáci a šneci. Když má dva páry pravých lístků sázím teprve ven. Letos je ještě ve skleníku. Loni jsem jich pár z přímého výsevu (o 14 dnů dřív než do květníků) zachránila, ale nebyl mezi nimi rozdíl. Elena
Okurky vyseté pár dnů po Markovi krásně vzešly, déšť a chlad je ale silně vytřídil.Výsev do truhlíků je, skoro bych řekl, jistější.Deštivé počasí, přemokřená půda zatím neskýtají okurkám velké šance. AB
podívejte se dole do tématu UHORKY, zrovna jsem tam včera psal jak okurky raději též vysévám do květináčků, je to jistější a rozhodně méně komplikované... pěkně do tepla než vyklíčí a pak zasklený balkón a pomaličku rostou a až mají dva pravé listy tak šup na záhon
Tak dejte semínka rovnou do země, nikdy jsem je nepředpěstovávala. 3semínka do hnízda a bylo to někdy vzešly všechny někdy ne.No nakonec -snad už se také oteplí, ne?
Předpokládám že se bavíme o nakladačkách a ty už v této době nemá smysl dávat do sadbovačů, takže ven do hnízd nebo hustěji vysadit, popř. podsadit. Já jsem v sobotu taky podsazoval a tento nečas okurkám na Moravě letos nepřeje ať je to tak nebo tak.
Já jsem to měla v plánu letos - prodloužit si sezonu kvašáků, těch klasických, mléčně vykvašených. Asi z toho nic nebude kvůli plísním. Loni mi hadovky vysazené koncem srpna vyšly.MH